veni, vidi, fietsie

osmand voor op de fiets

In Osmand zitten pois. Dat zijn icoontjes op de kaart waar dingen zijn. Supermarkten, fietsenmakers, campings, hotels, noem maar op of je kan het op de kaart zien. Ik leg hier uit hoe je kan kiezen wat er op de kaart moet aan POI's. In Nederland kun je ook alle fietsknooppunten zien; hoe je die zichtbaar maakt in Osmand staat hier.
Er is een meneer die zich Archie noemt en die houdt niet van staal maar van kempings. Hij weet er 30.000 en dat is meer dan OSM en hij weet ook de openingstijden en hoe hoog ze liggen. Dat zijn best handige dingen voor fietsers en dat in combinatie met osmand staat hier.

Je kunt er ook GPX-tracks mee doen. Je kunt ze ophalen van internet, maar je kunt ook je eigen routes die je gefietst hebt op internet zetten. Ik heb iets gemaakt waarmee mensen op internet kunnen zien waar ik uithang als ik onderweg ben ergens heen. Hoe je je eigen GPX bestanden kunt maken en daar bijvoorbeeld de op een bepaalde dag afgelegde hoogtemeters uit kunt vissen vertel ik hier.

Er kan erg veel met Osmand. Zo veel, dat het best ingewikkeld is hoe alles moet. Ik ga daar nog meer dingen over posten hier.