veni, vidi, fietsie

21-05-2018 18:56 :: Creatief met buikvet!

Ik ga geen grote tocht doen wegens geen geld. Me forumslader is terug naar Cottbus voor onderhoud (hij was ermee uitgescheden onderweg naar snackbar Wendy's in Zeeland; details elders) en dan kan je moeilijker wildkamperen wat je juist wil als je arm bent. En hulpbehoevend want zonder Jens ging het niet. Jens zelf zit ook in de merode familietechnisch stond er op z'n site. Ik durf niet te vragen wat er aan de hand is, maar ik ben dus me lader al een maand kwijt inmiddels, dus het is behelpen met me accupack uit Kroatië (details ook elders maar wel op deze site).

Dat maakt een product menselijk en je zelf creatief. Want ik kan niet gaan doen wat ik wilde doen maar ik moet wel van me in 2017 ingecalculeerde buikvet af, want dat kan zo niet vind ik. Ik ben begonnen met tochtjes door Nederland en ik ben nu al 4 kilo kwijt maar dat is nog niet voldoende.

In de tussentijd ben ik me gaan interesseren voor andere fietsers en dan met name de jongens met de dunne bandjes en toen ben ik Bram Tankink en Laurens ten Dam gaan volgen (op het web, niet op de weg) en ElTieDie zei ergens dat-ie De Renner van Tim Krabbé het allerbeste fietsboek ooit vond dus dat heb ik toen besteld bij de boekhandel. Het kan ook via internet maar ik vind boekhandels belangrijk dus ik koop boeken bij de boekwinkel. Hetzelfde geld mutatis mutandis voor fietsen hoewel ik die dus zelf bouw. hoogteprfiel lblMaar goed sindsdien (het is echt een geweldig boek) zit ik dus wielrennen op illegale streams en op Sporza te kijken en ik vind dat leuk. In De Renner herkende ik al wat dingetjes kwa afzien en belevenis. Ik weet wat een hongerklop is en ik weet hoe het is om bergop te rijden en om 6 uur op een fiets te zitten. Ik voel een zekere verwantschap, hoewel wielrenners een beetje op ons neerkijken omdat we bij elk kafeetje afstappen en dan bier gaan zitten drinken en nooit meer dan 2000 km rijden en niet harder durven dan 35.

We kunnen hunnie niet kwalijk nemen dat ze dat denken, natuurlijk, want het klopt ook. Nou ja er zijn uitzonderingen, maar door de bank genomen is het een beetje eenzijdige verhouding, maar desalniettemin vanaf mijn kant wel een diepdoorleefde.
In al dat gekader heb ik besloten dat ik bij gebrek aan middelen en mogelijkheden ga fietsen met de riemen die ik heb. Dat betekent dat ik niet ver ga (of hoef) om toch het betere verwantschapgevoel op te roepen: ik ga de voorjaarsklassiekers in de benelux rijden deze zomer en ik begin met Luik-Bastenaken-Luik: 239 km, 4697 hoogtemeters.

Ik heb er nu al geen zin in.

23-05-2018 18:30 :: We kamperen paal

voor het eerst sinds Denemarken

bivak arendonkEr is een nieuwe camping bijgekomen in het Groene Boekje dit jaar en die heet zerofield. De baas had vroeger een ligfietsenwinkel in Tilburg, dus je bent er als fietser bijzonder welkom. Omdat ze niet jannenalleman over het gras willen daar zijn ze een tikkeltje aan de de bovenkant van de markt ingestapt en toen heb ik gezegd dat ze korting moeten geven aan fietsers. Daar gingen ze over nadenken dus ik denkk dat als je "trektor" als kortingscode opgeeft daar dat je misschien wel 30% korting krijgt op het bedrag dat ik betaalde daar. Ze zitten in Mierde en dan de Hoge of de Lage dat moet je zelf maar even opzoeken. Maar het is er wel leuk en als je er langs gaat moet je meteen ook maar even vragen hoe ze daar van hun mollen af zijn gekomen en waarom die na een week weer terug kwamen.

Stomme is dat er net over de grens daar een paalkampeerplaats is met pomp en toilet en onderweg erheen 2,5 km verderop is een drinkwatertapding want de pomp zou geen drinkwater oppompen. De preciese plek staat verkeerd in Osmand, maar er staat wel een wegwijzerpaaltje op die plek naar waar het wel is. Ik heb een paar gpx-bestandjes van het consumentenforum gehaald met bivak en fietskampeerplekken in nl en be en daar staat-ie wel goed in. Ik zal dat een keertje online zetten [ hier! ] want dat heb ik helemaal opgeschoond, maar nu dus niet want ik zit tekstteverwerken omdat ik geen internetverbinding heb.

h2oDus daar zijn we neergestreken om half 4 hedenmiddag wat ik weet omdat dat op me fietscomputer van de hummah staat en omdat ik me horloge thuis ben vergeten en toen ik erachter kwam had ik geen zin om terug te rijden.

Maar we staan dus op een bivakplaats voor het eerst in ons leven en het bevalt want er kwam om 4 uur een opgeschoten jongeman met de auto aanrijden en die zei dat hij met z'n maten bier wilden gaan drinken hier maar niet als er kampeerders waren en dat ze dan later van de week wel een keer terugkwamen dus dat was wel hoffelijk. In Nederland had je gewoon pech gehad als kampeerder denk ik hoewel het wel keihard begon te gieten toen ik me tent op ging zetten dus het is niet echt bierdrinkweer denk ik hoewel ik geen bier lust persoonlijk. Het regende zo hard dat de Trektor helemaal schoon is geregend en dat zegt wel iets want die was een partij smerig echt bijna zielig gewoon maar fijn dat dat soort dingen zichzelf oplossen.

Er zijn nog wat dingen anders want de trektor heeft een maandje al een standaard achtspiet 11-32 huistuinenkeukencassette achter en een gewone MTB dinges voor met 22-32-44 en een nieuwe ketting. Met die standaarddingen heb ik een groter bereik en het is minder gedoe en iets beterkoop maar ik mis toch net wel iets kwa verzet er tussenin ergens maar niet dusdanig dat ik alles weer helemaal om ga bouwen naar 26-38-48 en 13-34 wat ik eerst had. En hij heeft een nieuwe achterband want de vorige was getroffen door een ingevreten fragment steenslag en toen zat er een joekel van een gat in. Dat was in Rotterdam Zuid dus toen ben ik teruggefietst want ik had de dag ervoor toevallig een conti travelcontact bij de fietsenmaker gehaald voor veel geld maar ik had die man 2 jaar geleden beloofd dat ik zo'n band bij hem zou komen kopen wat ik toen niet gedaan heb omdat ik ze via me werk voor inkoopsprijs kon krijgen en dat was die man denkelijk al lang vergeten.

Het zijn eigenlijk kutbanden want ze gaan niet lang mee maar ik heb er echt zelden lekke banden mee en je kan ze tot 5,5 bar oppompen dus dat scheurt lekker door.
Ik heb even zitten rekenen en 4300 hoogtemeters in 240 kilometers is echt gekkenweerk natuurlijk. Me fiets is inclusief bagage water net zo zwaar als heel Simon Yates die de Giro gaat winnen als het zo doorgaat. En ik ben zelf bijna 2 keer Simon Yates kwa gewicht, dus ik denk niet dat ik luikbastenakenluik in 5 en een half uur rij zoals hunnie met de geschoren benen. Maar als ik er 6 uur over doe ben ik ook tevreden, dus wie dan leeft wie dan zorgt.

23-05-2018 18:37 :: Met de boot had ook gekund

alleen maar kanalen vandaag

arendonk tentAls je van waar ik eerst zat naar waar ik nu zit fietst en je vraagt aan die ene belgische roeteplanner hoe je moet rijden dan denkt-ie dat je met de boot wil. De Osmand heeft de halve dag uitgestaan omdat we alleen maar rechtdoor langs kanalen aan het fietsen waren. En dan hadden we nog om de recreatieve route ook gevraaagd. Maar je kan beter langs kanalen fietsen dan dat auro's heel de tijd rakelings langs je heen rijden. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat er Be;lgische profwielrenners uberhaupt de leeftijd van 24 hebben kunnen halen. Misschien dat ze van jongs af aan in het buitenland hebben getraind of zo.

De foto is van toen ik wegging. Hij had doorgelekt want het had van 4 uur 's middags tot vanochtend 8 geregend en geonweederd. Me binnentent werd nat en toen ben ik op onderzoek uitgegaan en toen bleek dat ik vergeten was om het hoedje op de tentstok te doen wat alleen nodig is als het echt hard regent dus toen was dat probleem opgelost. Eigenlijk ben ik het hoedje kwijt dus toen had ik vorig jaar een gat met een gloeiendheete haring met de gasbrander in een vruchtensapdop geprikt en dat werkt ook. Als je heel goed kijkt zie je een geel puntje op me tent en dat is 'm!

Aan 1 van de kanalen had ik een bankje uitgekozen voor de broodnodige mueslireep en reetontlasting toen er een meneer met een elektrieke koga aan kwam en die vroeg of hij er bij kon komen zitten. Dus ik zeg goed. Hij had pesies hetzelfde zadel als ik, dus dan kan je moeilijk weigeren. En toen kwam even later de rest ook en toen zaten we met z'n 5en aan 1 picknicktafel. Waar ga je heen? Ik zeg Luik-Bastenaken-Luik rijden. Hij zegt met al die bagage? Ik zag ja. Hij zegt de haas en de schildpad vieren tegelijk nieuwjaar. Ik zeg ik hoop dat ik uitgenodigd wordt. Dus dat was het zen-moment vandaag.

huh?Ik zag ook nog een bord, of beter een bordencombinatie die ik ook niet meteen snapte. Ik heb er een foto van. Ik denk dat boven de straf staat en onder het vergrijp. Dat als je wel gaat vissen daar dat de straffe gods direct en medogenloos zal wezen. Of de straffe Thors, maar dat zal wel niet want Vlaanderen is geen Polen, maar de Here en Zijn Moeder zijn wel alom vertegenwoordigd kwa heilige huisjes.

kijk een hekZe hadden ook nog een hek ergens bij het kanaal neergezet maar daar kon je omheen fietsen dus dat had ik gedaan en toen bleken 8 km verderop allerhande werkzaamheden aan de gang te wezen. We hadden een prettig gesprek over dat ik geen bord gezien had (ik repte niet van een hek) en zeiden hunnie van de workforce dat zeggen ze allemaal en toen zei ik nee echt niet en toen hoefde ik niet terug te rijden zoals enkele van mijn minder fortuinlijke voorgangers die ook nog tot hilariteit van het werkvolk bij die manoeuvre lekke banden hadden opgelopen. Ik lachtte smakelijk mee en toen stond verderop nog een hek waar je veel moeilijker langs kon maar dat is ook gelukt zonder in het water te flikkeren van het kanaal waar ik de naam niet van weet. Ik schat Albertkanaal, want dat is het enige kanaal dat ik bij naam ken in Belgie. De buurman op de kemping zei dat het het Albertkanaal was want doie was er ook langsgekomen. Hij gaat met z'n meissie de route doen die ik vorig jaar wilde doen maar hij z'n achillespees is ontstoken en nou gaat-ie het hier een paar dagen aankijken en anders weer naar huis. Er rust weinig zegen op Andalusie is mijn conclusie want ik moest vorig jaar ook halverwege terug naar huis.

Ik sta op de kemping in Eijsden en dat is een 8euro50 kemping met een slagboom. Vaak zijn de grote kempings verrassend goedkoop voor een trekkersplek. Dit in tegenstelling tot de natuurkempings waar je nog wel eens behoorlijk in de slappe was geraakt kunt worden. Met uitzondering van 't Veldje. 't Veldje staat kwa toffe kempings deze zomer eenzaam bovenaan. Er zijn maar 5 plaatsen en als je lopend of met de fiets komt krijg je 1,50 korting en het kost er toch al geen drol en alles draait op zonnepanelen en ze hebben een toffe does en een keukenwekker voor de wifi.

24-05-2018 20:41 :: Ze waren vergeten om de weg af te zetten

en ik had me benen ook niet geschoren

khkjIk wou echt maar het ging gewoon niet. Begon al in Luik dat je een weg opmoet met allerhande snelverkeer en waar zo'n bordje stond verboden voor voetgangers en dat hadden ze over een bordje verboden voor fietsers geplakt. Dus ik zag, ik kwam en ik keerde om en toen heb ik een roete laten uitrekenen bij die site die me gisteren langs al die kanalen had gestuurd dus dat leek me nu ook wel wat. Want in Luik ging het al stug naar boven en naar beneden met allerhande kasseien.

Dus ik een roete en inderdaad langs het water totdat we niet meer langs het water gingen, maar wel richting Bastenaken want dat had ik opgegeven als bestemming. We kwamen nog een duwbak vol vers geurend naaldhout tegen onderweg dus dat was wel prettig, want dat is 1 van de 2 criteria van een geslaagde dagetappe. En het allerleukste was dat di ebak uit dezelfde stad kwam als wij!
duwbak RoffaToen was het ineens volle bak omhoog en naar beneden en ik had dit jaar al;lesbijelkaar nog 0 hoogtemeters gedaan want ik was het land niet uitgeweest nog. En toen ging het ook nog offroad ook op natte modder paadjes met grote stenen en belachelijke stijgingspercentages. Dus ik vrolijk schakelen maar bij elke steen waar ik met me voorwiel overheen reed begon de trektor te stijgeren en dan lazerden we bijna om. Dus toen moesten we lopen. Nou ja ik, want de trektor ree gewoon maar met zonder mij erop dus.

Ik had opgegeven dat ik recreatief wilde rijden en het was 104 km naar bastenaken zei de planner, maar ik was uit Eijsden (dat ligt onder Maastricht) vertrokken, dus ik had er al 30 opzitten toen ik in Luik kwam. Ja wist ik veel dat-ie je ging laten mountainbiken. Er lagen ook grote stenen her en der en het was overal glad en m'n bandjes waren te hard dus dat ree echt kut. Ik had momenten dat ik dacht zohee nu moet ik uitkijken anders ga ik op me bek terwijl ik meestal denk dat trekken we wel.

his masters voice 2.0We kwamen onderweg nog een koel beeldje tegen en dat heet His masters Voice 2.0 en dat vond ik behoorlijk goed gevonden. Omdat ik me horloge niet meeheb keek ik toen ik dacht volgens mij is het best wel laat al op me fietscomputer en toen was het best wel laat al. Heb ik dus van kwart over 9 tot 6 uur op me fiets gezeten vandaag. Ik zal zo even kijken wat ik aan hoogtemeters gedaan heb. Het zijn er geen 4500 zoals gepland voor vandaag maar ik denk toch best een boel want ik ben volledig gesloopt. 913 hoogtemeters vandaag zegt Osmand, nou ja dat is ook een aardig beginnetje.

Het is nog 40km naar Bastogne dus daar ga ik morgen heen en dan ga ik daar bedenken waar ik daarna heen wil; ik denk een beetje terug richting Nederland maar dan niet dezelfde route.

Ik zit op een kemping in Marcourt en die heet LE petit Camping Enchante met een streepje op de e. Dat betekent de kleine betoverde kemping en dat vond ik wel een intrigerende naam. Het is ook een intrigerende kemping. Het pad en de ingang naar de damesplees zijn zo overwoekerd dat ik het pas zag toen ik er voor de derde keer langsliep. Er is alleen warm water als je de baas een euro geeft maar ik had de baas al 9 euro gegeven want hij had geen wisselgeld zei hij. Het is echt geweldig maar als je een roolofnaaf hebt dan wil je hier denk ik niet staan. HEt is een echte derailleurkemping maar het voordeel is wel dat hij geen paspoort hoeft te zien want dat ligt nog thuis bij me horloge. Ik vind het grappig, ondanks dat je niet warm kan doezen en het echt een zootje is. En ik heb een stekker naast me tent dus ik ga straks dit apparaat opladen tot-ie ploft. Afkloppen.

25-05-2018 19:05 :: Bastogne

van die koeken

routeyou stuurt je het bos inIk was er al een keer eerder,in Bastogne. Op de terugweg ergens van. Ik heb er toen een simkaart gekocht, en datwas bij een vriendelijk meisje en hetw as een goeie simkaart ook want ik had meteen internet wat geen uitgemaakte zaak is met simkaarten. Effe kijken wanneer dat was en welke roete ik toen ree. Ik heb het opgezocht en het was Langs Oude Wegen op de terugweg uit Kroatieje. Dat eindigt in Maastricht en daar kom ik net vandaan, dus ik denk dat ik het morgen aan Osmand geef en dan zien we wel wat de dag brengt.

Vandaag was ik weer in Bastogne want ik was gisteren 40 km voor de streep die eigenlijk halverwege Luik-Bastenaken-Luik is gestrand omdat het 6 uur was. Dus vanochtend moest ik nog een kilometer of 40 tot Bastenaken. Routeyou.be zou routeyou.be niet zijn als er niet fors gedownhilled moest worden over paden die als het geregend had vandaag de vergelijking met het piefpafpoefbos in de Oekraiene moeiteloos hadden kunnen doorstaan.Ze sturen je nogal het bos in als je zegt dat je creatief wilt rijden, maar als je geen verende voorvork hebt dan ben je gewoon dood vlees. Ik ben zelve bijna omgepleuderd, dus dat wil wel wat zeggen want ik pleuder eigenlijk zelden om. Als ik espeedees had gehad was ik omgepleuderd. Dus ik was vandaag weer helemaal blij met me fietsie, dat overigens loopt te zeuren dat-ie nieuwe derailleurwieltjes wil en daar heeft-ie eigenlijk wel gelijk in.

roetjoe.beIk heb ik Bastogne bij de Kruidvat die in Walloonieje ook gewoon Kruidvat heet een betere oplaatdinges voor me telefoon en me leptop gekocht want ik had de verkeerde meegenomen. Geen idee waar die voor is; ik denk voor mensen met heel veel tijd en weinig apparaten. Deze kan 2,1 ampere.

Het allerduurste aan me fiets is me exped luchtbedje denk ik en ik ben met m'n tweede bezig en deze is van de week ook geplopt. Ik vrees dat als ik 'm opstuur dat ze weer een nieuwe opsturen maar eigenlijk wil ik dat niet want ik lig nu al anderhalf jaar elke nacht in me tent krampachtig te luisteren of ik iets hoor ploppen. Er stond in Eijsden een meissie op de kemping en die zei dat de verkoper in de outdoorwinkel bij haar gezegd had dat ze geen UL wat ultralicht betekent moest kopen omdat die de hele tijd terugkwamen met geplopte banen. Dus misschien moet ik vragen om een niet ultralichte en dat-ie dan wat langer mee gaat dan 2 maanden. Klootzakken. De vorige keer duurde het iets van 2 maanden voordat ik een andere terughad. (ik had 'm via internet gekocht).

Ik sta op een 4**** kemping in Grupont en die is maar 1 euro 40 duurder dan de kemping van gisteren waar het koud nat en naargeestig was. Misschien dat enchante met een streepje op de e ook verdoemd kan betekenen als in betoverd maar dan van de dark side. Het was vanoggend schitterend weer en als je op een kemping staat ergens dan heb je altijd wel dat er een zonnestraal op je tentdoek valt en dat je denkt he ja de zon schijnt een nieuwe dag vol kolletjes en afdalingen maar dat was dus dara niet het geval. In tegendeel. Alles was modderig donker en nat. Alleen de lucht is blauw maar dat kwam niet door de kemping.

Dus toen had ik in Bastogne een kemping gezocht en die moest een beetje naar het noordwesten liggen en toen kwam ik eerst weer bij die zelfde uit in Osmand dus toen heb ik de koers wat westerlijk verlegd en nou zit ik hier. Anders had ik hetzelfde stuk weer terug gemoeten en dat was niet te doen want dan had ik overal waar ik vanoggend had gedownhild naar boven moeten wandelen over al die kutstenen en door de modder. Dus het was ergens boffen dat roetejoe alleen die paadjes naar benden had gedaan op de heenweg. Maar ik vind het wel een beetje enge roeteplanner zeker voor mensen zonder MTB die recreatief hebben aangevinkt daar.

Ik ga zo bedenken waar ik morgen heen wil en zo blijft er voor jullie ook nog wat te raden over. En ik was op tijd op de kemping om te zien hoe Kris Froem in de Giro de leiding op de Fenestre had zeg hee niet normaal. Zo zie je maar wat er mogelijk is als je af en toe je benen scheert.

26-05-2018 19:37 :: Ken je die mop van die gozer die luikbastenakenluik ging fietsen?

die had geen zin om terug naar Luik te rijden

spoorlijn chiney-huyIn Grupont op de vier**** kemping gingen ze om 6uur12 het zwembad opendoen en toen gooiden ze de matten voor de ligstoelen van iets hoogs op iets lagers. Ik zat meteen rechtop op me geplofte luchtbedje. Ze hadden best een boel matten dus dat waren 6 klappen echt niet normaal ik dacht dat het ardennenoffensief was herbegonnen. Er stonden alleen maar kemperianen verder, dus die zullen wel doorgeslapen hebben als ze de ramen dicht hadden. Daarna toch weer ingeslapen tot het christelijke uur 8:23 want ik had wel willen gaan zwemmen maar me zwembroek ligt bij me horloge en me paspoort.

Als je daar die reclusse kemping afrijdt, waar je overigens alleen maar Nederlands kunt spreken, ik bedoel: ik heb ook niks met vreemde culturen of uberhaupt vreemde dingen wegens afwijkingen en zo, maar dit is wel het andere uiterste dat je je vakantie tussen de Hollanders gaat vieren hoewel ik het vaker heb gehad in Frankrijk ook ergens dat je nietsvermoedend een kemping opfietst en dat er alleen maar Hollanders staan en dat de baas ook een kaaskop is en dat je dan stokbrood bij de receptie kan bestellen omdat je bang bent om bij de boelanzjee naar een baket te vragen, dan gaat het stijl omhoog een paar meter en dat is echt vervelend om erin te komen.

idemAansluitend ging het richting noorden. Ik had aan Osmand een roete gevraagd want ik was een beetje klaar met routeyou.com, niet .be, maar ik zag net dat ze ook recreatief met zonder onverhard hebben dus dat heb ik nu voor morgen gedaan. Niet dat er nog veel MTBpaadjes bij zullen zitten want ik zit in Tienen en dat ligt in Vlaanderen. Ik ben via Huy gereden want we zaten in Cheney heet dat zo en we hadden geklommen en gedaald en het was gewoon 34 graden buiten dus toen had ik een bankje gevonden na 33 kilometer en toen zei de Trektor kijk een een ouwe treinbaan. Reval stond erbij en die ging naar Huy. Ik zeg nee ik wil niet naar Huy want dat is bijna Luik en ik wil niet naar Luik. Maar toen zei hij 3%. En toen dacht ik: Osmand kan nooit een roete uitzetten dat je 47 km max 3% omhoog of omlaag hoeft en ik denk dat het maar 10 km langer is en dat klopte n bovendien gingen we eigenlijk ook luik-bastenaken-luik rijden. Dus toen waren we op de grote molen naar Huy met de telefoon uit want het was gewoon het spoor terug volgen.

Het fijne aan ouwe spoorbanen, althans deze dan, is dat e rbomen omheen staan dus dat je heel veel in de schaduw fietst. En soms stroomt er een beekje naast en dan voel je de waternevel op je voetjes in de sandalen en dat is lekker als het buiten andalusische temperaturen is.Het was echt kicken. De dag begon met toch wel wat klimwerk, maar in de Ardennen is dat op de N-wegen wel te doen want daar kan bijna alles op het middenblad. Problemen ontstaan als Osmand creatief de kortste weg gaat zoeken en je op halfverhardde paadjes met 10% terecht komt, wat ook een paar keer gebeurde vandaag. Ik heb zelfs een keer de 22-32 moeten opzoeken omdat het echt niet anders ging. Als je dan ineens een ouwe spoorbaan ziet dan is dat dus wel een uitkomst. Als er iemand in slaagt om Osmand ooit zo uit te breiden dat ie rekening houdt met stijgingspercentages dan zou dat echt tof zijn want nu is het maar afwachten. En ik ben nog getraumatiseerd door het Bayerische Wald waar-ie ook een roete had bedacht waar ik helemaal verrot ging maar die ook eindigde in een spoorbaan, trouwens. 

niets dat we nog niet wistenNa Huy was het dus fors aan de bak en toen werd ik op een klim ingehaald door een wielrenner en die zei verderop loop nog een Reval en die gaat richting Tienen en ik dacht als het nog 45 km doorgaat zo met op en neder dan ben ik er nooit voor 11 uur vanavond als ik er uberhaupt nog aankom dus toen gingen we met de Reval, die Osmand ineens ook de beste oplossing vond en zo zijn we een beetje de Ardennen uit-, en Vlaanderen ingereden. Daar stond een bord waar pesies hetzelfde opstond als in Walloonieje maar toch goed dat ze het even aanstippen op die manier dat je een soort van ander land inrijdt.
4km voor Tienen ligt een fietspad langs de weg en achter ons reed een ijswagen die een aardig melodietje afspeelde om kinderen te lokken en toen zijn de Trektor en ik gaan zwieren op het fietspad want het ging een paar % naar beneje en we waren er bijna.

Als je je lijf eenmaal een opdonder hebt gegeven met een of twee steile kutklimmen dan ben je gelijk  klaar voor de rest van de beklimmingen die dag. Ja niet net uit je slaapzak want dat telt niet, maar halverwege een fietsdag of zo. Op het einde reed ik veel buitenblad, ineens, war ik 's ochtends middenblad had gereden. Het schuift gewoon 10 tandjes voor op, dan. Als of die 10 tanden in je benen zijn gaan zitten ineens.

We hebben vandaag 115 kilometer door de ardennen gereden met bijna de helft spoorbaan denk ik. De gemiddelde snelheid was een whopping 18,4 km/uur met een maximum van 61,6 km/uur en de min houdt-ie niet bij maar dat zal wel 4,5 of zo zijn geweest en we hebben 6 uur en een kwartier opmekaar gezeten. Omdat me fietscomputer nu me horloge is moet ik wat vaker op de knopjes drukken dus dan kom je dat soort informatie die me eigenlijk totaal sieberies laat tegen dus ik dacht ik schrijf het even op voor de europafietsers. Europafietsers die dan gaan bloggen schrijven dat soort gegevens altijd op, maar die max snelheid geeft wel aan dat er een paar leuke afdalingkjes tussenzaten ook.

mijn eerste nazcaHet was al met al een fantastische lange fietsdag door die spoorbanen want er zaten echt hele toffe stukken bij tussen Chiney en Huy. Aanradertje.
Ik zit nu in Tienen net als vorig jaar om deze tijd maar dan een maand later op de kemping waar ik toen ook was en het kost nog steeds 15 euro maar het is gewoon een leuke kemping. En ik heb buren nu en die hebben een tandemligfiets waar ik nog een foto van moet maken want het is echt een kikken karretje en nog van Nederlands fabrikaat ook.

26-05-2018 19:40 :: En het is geworden:

Retie-Bastenaken-Retie

pannekoekenbootEr is niks in Retie, denk ik. Ja een kanaal. Het was kanalen dag weer, maar niet zo veel als naar Eijsden op de heenweg. Ik zat aan de andere kant van het water dus ik reed onderlangs de toren die ik op de heenweg al had zien staan en ik kwam wel weer langs de pannekoekenboot en deze keer heb ik wel een foto gemaakt. Ze kunnen daar 285 verschillende soorten pannekoeken maken. 285! De foto bewijst het. Als ik ontzettend me best doe kan ik er misschien 15 verzinnen. Ik moet de pizzeria nog tegenkomen die dat evenaart. Dat is gewoon een culinair record en die bejaarden fietsen daar op hun elektrieke fietsen voorbij alsof er niks aan de hand is.

kijk nah!Het concept is gejat want in Rotterdam heb je ook een pannekoekenboot. Vroeger toen ik nog redacteur was bij een bootaanbootblad heb ik een interview met de schipper gedaan en die vertelde dat hij zich kapot schaamde omdat-ie zich elke keer met z'n scheepsnaam via de marifoon bij de post Maasbruggen moest melden als hij vanaf de Parksluizen de Nieuwe Maas op wilde. En dat begreep ik wel. Ik kan me alleen niet herinneren dat ze daar ook zoveel verschillende pannekoeken hadden. Ik kan me ook niet herinneren of ik er toen een gegeten heb.
We zijn wel later nog een keer geweest en toen zat de smurf de hele tijd in het ballenbad want dat vond-ie leuker dan pannekoeken eten. Hij heeft trouwens inmiddels een nieuwe hobby en dat lijkt er wel een beetje op. Daar heb ik ook een foto van. Je moet wat met je vrije tijd, natuurlijk, maar ik hoop toch dat-ie z'n oordoppen in had.

kanaal ReiteHet zijn wel leuke kanalen want het is lekker doorkarren op de grote molen en de bomen hangen een beetje over het jaagpad heen alsof ze meeleven met de jongens die vroeger die schuiten moesten trekken. En de luxe paarden zoals wij die de rug krommen omdat we zo nodig wat kilo's kwijt moeten.
Behalve pannekoeken heb ik ook 6 frituurs genegeerd. In het verleden waren ze altijd dicht als ik er langsreed, maar vanmiddag waren ze allemaal open op 1 na met heel veel dikke Belgen die zaten te schransen.

Dus ik ben keihard geweest voor mezelf want ik voel me ook een dikke Belg hoewel er  ongetwijfeld wel weer een kilo af zal zijn als ik thuiskom maar je bent anoreksies of je bent niet anoreksies hoewel je daar geen flauwe dingen over mag zeggen eigenlijk want dat is niet leuk als je het echt hebt.
Wel leef ik nog met het trauma van Wendy's in Goes waarheenonderweg me forumslader is overleden en ik had mail van Jens dat hij 'm ook niet kan reanimeren dus of ik een nieuw bouwpakket wilde voor materiaalkosten dus dat moesten we maar doen. Maar wel kut dat dat ding er gewoon mee is gestopt ineens. De dag ervoor had ik 'm in m'n tent gelegd met me telefoon eraan en toen zullen de bufferaccuutjes wel leeg zijn getrokken, maar dan is het toch vreemd dat-ie de volgende dag ook niet meer wilde opladen.

Er zat ook nog wat spoorbaan bij, maar routeyou stuurde me naar links ergens want we gingen naar de andere paalkampeerplaats in de buurt daar en die is bij Poppel. Het was allemaal grote molen en onderweg is er weinig gebeurt waarvan je zegt tsja of je moet de watersportdag in Mol noemenswaardigvinden wat ik dus niet vind maar ik heb geen zin om het weg te halen want de cursor van de leptop doet raar want er is een druppel regen opgevallen net en daar kan die dus echt niet tegen.
Vlakvoordat we er waren gingen we water tappen bij dezelfde pomp als hierboven op de foto (arendonk en poppel liggen vlak bijmekaar) en toen begon het keihard te regenen. (Je kan hier lezen hoe je de watertappunten op de kaart in Osmand kunt laten zien!) Het was de hele dag 30 graden geweest en zondag bovendien, maar die pomp is altijd open dus me drie liter was schoon op, want ik wist dat ik daar bij kon vullen. De temperatuur ging in die onweersbuien ook keihard onderuit en toen heb ik me tshirt uitgewrongen en een droge aangedaan met een regenjas eroverheen want het was onaangenaam.

bivac PoppelIk was een stukje van de bivak af in het bos gaan staan en toen ik net lekker suf in me monarch alite zat waarikgeenaandeleninhebmaarwelzouwillen hoorde ik vrouwenstemmen met de typische harde G zoals gangbaar in de Hollandse zelfbewuste variant van kijkmijeensmetmewandelschoenen. Ik dacht ze zien me toch niet en dat was ook zo. Bovendien sliep ik op dennennaalden en zij bij de vuilwaterpomp op gras. Dennennaalden hebben als voordeel dat de onderkant van je tent droog is de volgende morgen en dat ze zachter zijn om op te liggen want van me exped hof ik het deze dagen niet te hebben.
En dat er een denneappel op je tentdoek kan pletteren als je boft. Ik bofte niet.

Wat het ook is dat als je als middelmatige kale man ineens tegen de schemering uit de bosjes komt stappen en twee eenzaamkamperende dames soort van overvalt van hallo ik sta daar, dan slapen ze misschien niet lekker als ze weten dat er een labiele gek die Luik-Bastenaken-Luik wilde gaan fietsen met 30 kilo bagage 80 meter verderop met z'n hand in z'n pyamabroek ligt (wat ik lag). Dus dat is mijn bijdrage aan de #metoo discussie, maar die kop van die ene was dan wel weer leuk om te zien toen ik vanochtend vanuit de bosjes vertrok zonder iets te zeggen.

28-05-2018 16:52 :: Je hoeft niet ver te gaan

om diep te gaan

waterbus trektorIk had Osmand de opdracht gegeven om een route uit te zetten van noord vlaanderen naar de kop van 't land bij Dordrecht omdat ik geen zin had om voor de 100ste keer dit jaar over de Moerdijkbrug te rijden en ook niet van Dordrecht naar huis. Als je iets aan Osmand vraagt in Nederland dan krijg je het idee dat ons land bestaat uit woonwijken met uitvalswegen met fietspaden daarnaast die industrieterreinen met elkaar verbinden. En ik denk dat dat wel klopt. Ja niet als je uit een vliegtuig kijkt, hoewel misschien toch als je een beetje laag vliegt.

We begonnen wel wat ofderood vanochtend dus me fiets is echt belachelijk smerig weer. Je kan het niet zien op de foto op de Waterbus, maar hij zit echt onder de modder overal. Hij hep het goed gedaan. Alleen gekloot met de ketting als we naar de granny moeten af en toe met wat kracht op de trappertjes. Dan moesten we een stormrondje op een klimmetje. Dat is een zeilterm en als je 'm opzoekt dan snap je misschien wat ik bedoel. O ja z'n koplamp is ermee uitgescheden dus nu denk ik dat er misschien ook iets met de dynamo kan zijn omdat dat het tweede elektrieke apparaat is dat eraan hing dat het nu dus niet meer doet. Ik ziet spanning maar ik ziet geen stroom bij de dynamo. Vreemd. Morgen maar even uitmekaar halen, dan.italiano

Over elektriek gesproken: we kwamen onderweg langs de Tesla fabriek ergens bij Dongen en dara heb ik geen foto van maar een stukje verderop zit de overslag van de Italianoos. Italianoos waren snoepies met bizar veel suiker drop in een rolletje en ze waren apart verpakt wegens dat ze aanmekaar zouden smelten bij italioonse temperaturen denk ik en dat merk bestaat gewoon nog. kijkverdrietZe hebben nu ook zakjes met dingen en ik ben dan zo dat ik die ook wil proberen. Soms zie je winkels en die schrijven dan heel stoer op de gevel sinds 1996 maar dit merk bestaat al langer dan ik dus dat is zeg maar een middelmatige periode al. Maar ik heb er wel goede herinneringen aan totdat ze binnen mijn suikerhuishouding door de snikkers verdrongen werden. Het is eigenlijk nog een mirakel dat ik nog tanden in me giechel heb op deze leeftijd.

Ik ben net op de weegschaal gaan staan en die paar dagen in de Ardennen hebben me 3 kilo opgeleverd die ik minder weeg. Dat is fors minder in 6 dagen of zo maar ik moet ook wel zeggen dat ik aardig kapot zit. Retie-Bastenaken-Retie blijkt dus ongeveer 690 km te zijn met 2773 hoogtemeters in 6 dagen. Dat is wel wat anders dan Luik-Bastenaken-Luik waar ze 4700 hoogtemeters in 6 uur fietsen. Dat komt omdat ze in die koers alle stoplichten op groen zetten. En hun benen hebben geschoren. En ze kunnen alle boggies afsnijden want de weg is toch afgesloten en dan is er ook nog publiek dat ze omhoog duwt.

Eigenlijk is wat ik doe veel zwaarder. En dan moet ik ook nog me tent opzetten en me luchtbed opblazen.

Het was in ieder geval gewoon even lekker weg in andermans land en er zijn nog meer klassiekers dus misschien dat ik denk dat er nog wel een of meer volgen. Heel Vlaanderen ligt vol met ouwe spoorlijnen heb ik begrepen, dus ik ga me deze zomer eens in die combinatie verdiepen.
Je hoeft dus niet naar heel verre buitenlanden om kilo's kwijt te raken op de fiets dus dat is de winst van deze week. Als ik dit zou lezen en niet zou schrijven zou ik nu zeggen: "ga zo door, pik!"

08-06-2018 19:58 :: De Ronde

goede wijn behoeft geen glas

rvv tiesjurtJuist. Ik krijg volgende week een nieuwe glimmende baan aangeboden ingaande in oktober. Ik ben een dagje op proef geweest en ze denken dat ik een goeie ben. Dat betekent eigenlijk dat ik wel weg kan, dit jaar. Maar de ideale vertekdatum voor wat ik wilde gaan doen is al voorbij inmiddels, maarrrr ik kan ook richting de andere kant op want daar lag tot half juni sneeuw zeiden ze, dus misschien dat ik dan maar die kant op ga. Voorlopig wacht ik op me forumsladert die onderweg is, maar ik heb iets anders gebouwd (verhaal hier) ook en dat wil ik uittesten dus toen had ik bedacht dat ik naar Oudenaarde ga rijden. In Oudenaarde begint (en eindigt)... De Ronde! ["De Ronde" is de Ronde van Vlaanderen voor de niet-wielerfans hier.]

En ik ben me waslijn vergeten in Tienen dus daar moet ik eigenlijk ook nog even langs, maar ik weet niet of we dat redden want dat is toch wel aardig uit de buurt, daar.

In Oudenaarde is een paalkampeerplek, dus dat wordt de uitvalsbasis heb ik bedacht. Daarna heb ik 3 gpx-versies gedownload van de ronde. Op basis van de ervaringen van Luik-Bastenaken-Luik heb ik de 83 km versie uitverkoren met 900nogwat hoogtemeters. Er is ook een andere van 133 km en de originele van 259 (link) maar dat is de volgende stap.

Wat er anders is dan vorige klassieker is dat ik me exped niet van campz.nl mocht ruilen want ik was een week over de garantietermijn. Godzijdank, want ik had niet kunnen leven met de gedachte weer op een exped te moeten slapen. Ik had een matje voor de smurf voor 25 euri gekocht dat ik nu meeneem en dat je met wat gekloot ook met de pompzak van de exped kan oppompen. maar die is dus wel groter en zwaarder. En ze hadden weer rotsharingen bij de Aldi gister dus nu heb ik de rotsharingen waar het dwarsstukje af is - en wat dus nu eigenlijk gewoon 7 duims spijkers zijn - vervangen.
En ik heb dus een minimal-ladert gebouwd om te kijken of dat me telefoon op spanning houdt voor 7 euro.

We gaan het allemaal meemaken. Ik vertrek morgen richting hoe heet het waar een camping is. Ergens iets boven Antwerpen.

09-06-2018 19:27 :: Het was koers al vandaag!

ik zit er zelf nog niet helemaal in

pont werkendam-benden leeuwenAls je de grens over moet met de fiets dan houdt de roeteplenner van de fietsersbond het voor gezien. Roetjoepuntkom kan dat wel en ik had dat gedaan gister en die kwam met een tof idee namelijk van werkendam naar beneden zwaluwe met de boot. Als alternatief voor de moerdijkbrug waar ik deze zomer al 100 keer overheen gereden ben. Het kost 3,50 maar dan hebbie ook wat. Nou ja eigenlijk moet je nog de 90 cent erbij optellen voor het veer bij de kop van 't land naar de overkant. Maar het is veel leuker dan die kutbrug.

Ik was uberhaupt wel in me nopjes met de uitgezette roete vandaag. Allemaal stukkies waar Osmand en de Fietsersbond je niet overheen sturen met af en toe een ahaerlebnis ertussendoor van o zijn we hier. Ik loop altijd te klagen over het stuk tussen Rotterdam en Breda, maar roetejoe had bedacht dat ik met de waterbus van 010 naar Dordt moest en dat bedenk ik zelf ook meestal maar alleen op de terugweg want dan heb ik het verdiend. Ik heb de routejoetrack in de kaartjes gegooid want er ging iets mis bij het onlineloggebeuren via Osmand. Iets met een hoofdletter. Dat zijn van die momenten dat ik blij ben dat ik nog maar sporadisch in de automatisering zit.

het is koersIk zit in Vlaanderen, reeds. Onderweg was het koers ergens in een dorrepie en dara reden 20 man rondjes rond de kerk. Dit is de achtervolgende groep. Of ze zaten aan het elastiek en die andere 10 waren het peloton. Ze kwamen twee keer voorbij terwijl ik door dat dorp fietste, dus of het was een klein rondje of ze reden kneiterhard om niet aangereden te worden door die ambulance die er achteraan scheurde. Maar well goed  voor de inleving voor overmorgen als ik zelf aan de bak moet.
Het was onderweg naar Brecht heet het hier in een speelparadijs dat iets met kikkers heet, maar alle kinderen gingen om half 6 weg dus het is nu lekker rustig. Het is een kemping, ook, en hij heeft een naam, maar het is een zo onbizondere kemping dat ik 'm gewoon anoniem ga laten verder.

familie vogelEr is wel een reden dat ik naar Vlaanderen wil. Het is grappig. Hiero die foto hiernaast kwam ik onderweg tegen. Fantastische oplossing voor het mussentekort. En dan de post voor familie vogel in die plestik bak beneden.
Wat wel stom is kwa diervriendelijkheid is dat het in de grensstreek sterft van de varkensstallen. Je zou denken dat er wat hollanders de nederlandse wetgeving zijn ontvlucht, bijna. Ik geloof dat ik het al verteld had, maar op de tocht door Andalusie was ik een keer op zondagochtend langs allerlei varkensstallen aan het rijden en daar kwam een werkelijk hartverscheurend gegil uit en er was verder helemaal niemand. Het was alleen een stal ergens zonder huis erbij of zo. Die dag ben ik gestopt met het eten van varkensvlees want ik vind varkens gewoon leuke beesten en ze zijn ook intelligenter dan pegidaaanhangers of aanhangers in het algemeen. Er is alleen 1 probleem en dat zijn de sperrips van de biologische slager want ik kan het de smurf niet aandoen om die niet af en toe in de oven te gooien dus dat is dan de uitzondering. Ik denk dat die beesten een wat beter bestaan hebben gehad dan hun lotgenoten in Spanje. Maar onthoud bij alle vlees: wat mensen met dieren kunnen doen, kunnen ze ook met mensen doen.

Waarom sterf ik altijd van de jeuk na 1 dag kamperen en waarom gaat dat nog drie dagen door als ik weer thuisben? Beessies. Andere beessies. Steekbeessies, denk ik. Weet je wanneer je pech hebt? Als je als insect een heel klein beetje op een teek zou kunnen lijken en in mijn tent rond wil wandelen. Ik jaag alles wat klein en bruin is of groot en bruin en keverachtig ruukzichtloos over de kling als ik er lucht van krijg. Ik ben helemaal klaar met tekenbeten. Ik kontroleer alles wat ik aan heb gehad en ik hang geen kleren meer waar er flora of fauna tegenaan kan komen, Als ik de bush inga doe ik me sokken en me gympen en me treeningsbroek aan en smeer ik alles in met deet. De vorige trip heeft dat geholpen, want ik ben niet gebeten toen, volgens mij. Dat is wel een hoop werk, maar die pillen zijn meer werk want die gooien je echt een beetje overhoop. En dan kan je ook nog een virus krijgen maar die kans is 1 op 20000 en omdat ik al een hele tijd al niks meer in de lotto heb gewonnen denk ik dat ik dat niet heb maar ik moet van de dokter wel opletten of me oren niet dik worden. Ik dacht dat is een grapje, maar je oorlellen zwellen op als je hersenvlies wil gaan ontsteken.

Zo zijn jullie gelijk medicinaal bijgepraat. Omdat ik een wandelende lymerisicofactor ben volgens m'n huisarts heb ik twee kuurtjes amoxicilline van hem/haar (groepspraktijk!) gekregen. Dat is tof en ik kan het iedereen aanraden. Je slikt ze als een teek langer dan 12 uur in je heeft gezeten of als-ie in stukken uit je lijf is gekomen of als je een rooie vlek bij de beet hebt. Gebruik geen dingen met sleuven om ze te verwijderen, maar een tekenpincet of zo'n koevoetje waarmee je 'm er draaiend uit kan trekken anders blijft de kop zitten en moet je aan de pil. Die sleufschuifdingen zijn volgens mij alleen geschikt voor huisdieren.

Ik heb een roetejouroute naar Oudenaarde morgen en dat is ook iets van 100 en dan mag ik dwars door Antwerpen. Meestal moet je door die tunnel en dat vinden we leuk dus daar kijken we naar uit. We hadden vorige week ineens een krak als ik links kracht zette en als ik door een plas fietste was die weg. Dus ik heb me pedaal in het vet gezet maar ik denk niet dat dat het was want toen ik me crankbout natrok zat-ie niet supervast zoals het hoort (45 Nm). Vandaag heb ik niks gehoord, dus voila zoals de galliers zeggen. Ik denk dat dat wel eens een aardig diagnosemiddel zou kunnen zijn: een waterpistooltje en dan de erkende krakers afgaan 1 voor 1 en er wat water op spuiten. Als het dan weg is weet je waar het aan ligt. Ik zeg maar wat hoor het is maar een ideetje.
En ik heb de speling uit z'n voor- en achternaaf gehaald. Ik stel ze met een heel klein speling af, maar dan geef je ze een vinger en dan moet je uitkijken dat ze niet ene hele hand nemen. Shimanonaven staan van fabriekswege te strak en met te weinig vet, dus dat is wel iets waar ik altijd even naar kijk. Bij me eigen fiets dan, he. Als ze te los staan gaan de conussen ook weer eerder kapot als je ofderood gaat rijden, dus het is een soort van guldenmiddenweg kwa onderhoud.

O en ik had een minimallader gebouwd en die gooit er een partij warmte uit echt geweldig maar hij doet het al 100 km best goed, want hij heeft me suffe akkupek uit Kroowaatieje vandaag helemaal opgeladen en die heeft ongeveer dezelfde capaciteit als de accu van me telefoon dus dat is fijn kwa backup dat het werkt.
Morgen gaan we paalkamperen bij de koppenberg heet dat geloof ik. Ik heb me bandenspanning gecontroleerd en ik heb 5 bar voor en achter en dat is net zo veel als de carbonfietsers hebben als ze daar gaan rijden dus wat kan er fout gaan?

09-06-2018 20:59 :: Wie Merksem zegt

zegt Antwerpen

tunnel antwerpenAntwerpen heeft als plezantste eigenschap dat je overvallen wordt door de mogelijkheid dat je een personage bent in een SuskeenWiskestrip. Ik moet ook wel zeggen dat dat het hoogtepunt van de fietsdag was, want ik had tegen roetejoe gezegd dat we naar Oudenaarden wilden en vlug een beetje dus we hadden het denk ik net zo goed aan Osmand kunnen vragen. Het ging rechtdoor over suffe wegen met auto's en dan een stippellijn en dan nog een meter tot de berm en daar mag jij dan fietsen. En in die meter hopen zich alle kiezelsteentjes en weggegooide bierblikjes van half Vlaandren op een daar mag jij het dan mee doen. Vlamingen zijn gek op kiezelsteentjes want die gooien ze graag op de oprit naar de garage maar dat verspreid zich dan allemaal over het fietspad bij het herintreden in het verkeer.

roltrappen antwerpen tunnel schelde

We hadden natuurlijk al voorpret gehad van de tunnel maar de rielfing is toch altijd net wat beter nog. We gingen met de lift naar beneje en met de trap omhoog. In Rotterdam heb je 1 trap maar hier hebben ze er 2 met een tussenverdieping. Me fiets vond dat het een haarspeldbocht was en dat vond ik best slim bedacht. Voor een fiets dan he. Misschien dat de Schelde dieper is dan de maas en dat ze daarom 2 trappen nodig hebben. De Maas is niet zo diep dat weet ik want daar heb ik veel in gelegen, maar niet in de Schelde dus ik zou het echt niet weten. De tunnel zelf kent een snelheidsbeperking van 5 km per uur want door het vocht is-ie hartstikke glad. JE zou ook een ander wegdek kunnen overwegen (de hollandse oplossing, zeg maar) maar daar hoef je daar niet mee aan te komen. We hebben overigens wel de snelheidslimiet overschreden en dat mag ook wel eens gezegd worden want dat doen we eigenlijk weinig. HEt is wel de best gedocumenteerde kilometer van de trip tot nog toe geworden.
Ik vind Antwerpen leuk. Ik had ooit een vriend en die vriend had een vriendin en die had een kennis die er vandaan kwam en toen had ze een woningswap gedaan voor een week of zo en toen kon d'r vriend niet mee of die wou niet weet ik veel en toen heb ik een week met d'r in Antwerpen gewoond en dat was hartstikke leuk. Waarom precies weet ik niet meer, ik heb alleen het gevoel dat het leuk was. Dus dat neem je mee dan zeg maar.
wegduwen!IK bedoel wie laat z'n wals op het nieuwe fietspad staan? Ik denk iemand die op vrijdagmiddag om half 5 op ze horloozje kijkt en dan denkt o kut is het al zo laat en dan alles uit z'n handen laat vallen en naar huis gaat om weekend te vieren. Je kon er ook echt met geen mogelijkheid omheen. En wegduwen leek ons geen optie.

Als je dan op de andere oever komt dan is het meteen suf. Een beetje als rotterdam zuid, zeg maar. Zo van o er moeten meer mensen bij waar zullen we die eens neergooien nou ik weet nog wel een plekje. De architectuur lijdt onder dat soort stedenplanners en vervolgens ook alle mensen die er door heen moeten fietsen.
Het werd pas leuk een paar kilometer voor Oudenaarden waar de bordjes met "vlaamse ardennen" begonnen. Het werd ook wat heuvelachtig en toen hadden we ineens leuke weggetjes ook. Er zijn drie bivakplaatsen rond Oudenaarden en de twee die ik heb bezocht zijn helemaal uitgekleed. Er staat alleen nog een pomp die vies bruin water ophoest. Dat komt omdat de lokale jeugd er de beest loopt uit te hangen. Nu mag er geen vuur meer worden gemaakt (de vuurschalen zijn weggehaald) en er mag ook niet gebarbecued worden. Ook de houten vlonders waar je eeveetee je tent op kan zetten, zijn weggehaald. Dat werd allemaal verteld door de beheerder op een geplestifiseerd formulier dat daar hing.
Dus ik dacht lekker. Geen lokale hangjongeren.

Wie schetste onze verbazing toen wij plots gezelschap bekwamen van een jongeman waarvan we later zouden vernemen dat hij schoenmaat 51 had. Het was wat je noemt geen kleine jongen. En hij had een rugzak en dara zat een ronde bordjacobsschelp op dus dan weet je het wel. Het was Joost uit Delft. HEt bijzondere aan Joost uit Delft, behalve zijn schoenmaat, was ook dat hij niet een stukje van de roete ging wandelen maar dat die dus drie maanden had uitgetrokken om helemaal uit Delluftbijdehaag naar Santiago te gaan wandelen. 30 km per dag. Dat vind ik dan wel weer prijzenswaardig. Niet een paar 100 kilometer maar gewoon de volle mep. En dan navigeren met je horloge. Dus toen raakten we aan de praat en toen wilde ik net om half tien aan me verhaal hier beginnen toen er een lokale hangjongere met 2 maten en een tas vol bier aan kwam zetten. Joost en ik kregen een hand. Waar is de vuurschaal? zegtie. Ik zeg dat staat op dat geplestifiseerde formulier daar. Hij zegt we gaan een fikkie stoken en bier drinken. Ik zeg dat mag niet. Hij zegt ja hallo dit is mijn achtertuin. We wonen 500 meter verderop. Ik zeg ik zeg alleen maar wat er op het geplestifiseerde formulier staat. Dus toen stonden ze met alle puberverontwaardiging die je dan hebt op die leeftijd naar mij te kijken. Joost zegt ik moet morgenochtend om 7 uur weg. Ik zeg ik moet morgen de Ronde van Vlaanderen fietsen met 30 kilo bagage. Jullie kunnen echt geen feest gaan zitten vieren hier. Hij zegt ja dit is van iedereen, dus iedereen mag hier staan. Ik zeg ja maar ik heb geen zin in herrie voor me tent hier. Ik moet morgen de Eikenberg, de Kapelleberg, de Varent, de Foreest, de Berg ten Houte, de Kruisberg en dan door de Karnemelkbeekstraat naar de Ouwe Kwaremont en dan de Paterberg op.
Men was niet onder de indruk.

De conclusie van de dag was dus dat de jeugd in Poppel (zie elders op deze pagina) een stuk geciviliseerder is dan de jeugd in Oudenaerde hoewel Poppel dichterbij Nederland ligt.
De andere paalkampeerplaats bij de koppenberg heeft dezelde behandeling ondergaan en het loopt zo raar af dat je er je tent niet fatsoenlijk kan opzetten dus die kan wat mij betreft uit de lijst.

Het eind vaan het liedje wa dat ze 50 meter verderop gingen staan en ik moet eerlijk zeggen dat we verder geen last van ze hebben gehad. Joost vertrok de volgende ochtend en die heb ik nog even gedag gezegd want ik was er ook vroeg bij.

11-06-2018 19:30 :: Een nare alieterraassie

lekkend luchtbed

ronde bordenDe lokale kids konden er niets aan doen, maar ik werd twee keer wakker omdat ik op de bojem lag. Of ik had er bij aanvang niet genoeg lucht ingedaan en dat de druk dan afneemt door de dalende temperatuur 's nachts wegens de komfoorfaktor OFWEL is het ding gewoon lek. Ik heb in ieder geval 2 keer moeten blazen, maar daarna was ik ook steeds weer snel in slaap.

Ik sta nu ergens anders dan gisteren. Er zijn echt geen kempings hier in de buurt behalve dan die halfgare bivakplaatsen. Dus ik sta nu in de boesj weer eens op het waterleidingterrein tussen de grote grazers zijnde oostvaardersplassen vierhoevigen met trieste oogopslag 6km van waar ik gisteren stond maar met zonder hangjeugd. Staat er vannacht misschien een peerd in me voortent maar dat zien we dan wel weer. Ik heb gekkere dingen overleefd.

Maar dat willen jullie allemaal helemaal niet weten jullie willen weten hoe ik de paterberg opgereje ben. Nou dat was nogal een dingetje. Ik begon okee. De eerste bergjes met kasseien ree ik prima op ervoor wakend niet in het gootje langs de kant van de weg te geraken want dat vind ik valsspelen. Ik doe toch al de watjesversie van de ronde met die 83 km dus dan kan ik niet ook nog een keer gaan smokkelen. Eikenberg, stationsberg, nog een andere berg en daarna was ik de tel een beetje kwijt. Geen probleem allemaal. Wel de voorvork in de veerstand bij het naar boven rijden want waar heb je dat ding anders voor.

Het weer was okee want het was maar 22 graden en bewolkt. Ik heb vandaag me petje haast niet opgehad dus dat betekende weer wel dat het zweet me bril inliep die dan besloeg ook. Het begon ook goed bij de Aldi. Gister was zondag dus vandaag ging ik broodkopen en ze hebben bij die winkel een broodpoepmachine die halve stokbroodjes uitscheidt. Echt tof gezicht. En warm van de pers ook. Dus dat was een goed begin van de dag al. En ik had 2 liter water gekocht want de start en finish waren in Oudenaarde dus ik kon dan 's middags nog wat water erbij halen en wat je niet bij je hebt hoeft niet omhoog.

onverharde kasseienHet rondje dat ik reed zijn eigenlijk de verbindingswegen tussen die bergen met die kasseien die je dan opmoet. Er zitten ook afdalinkjes tussen en ik ree net lekker 45 of zo en toen hadden ze ineens een berg kasseien over de weg gelazerd achter een onoverzichtelijk boggie. Geen bordje vantevooren of zo. Dus ik vol in de ankers. Waren ze dus die kasseien aan het verversen. Maar de ondergrond van die kasseien verderop was dus onverhard met kiezel en dat reed eigenlijk veel beter. Dus misschien is het ene goed idee om die kasseien gewoon maar te vergeten en het onverhard te laten. Gravelreesen wordt het t och helemaal, denk ik, binnenkort. En dan in combinatie met bikepacking. En dan naar de Vlaamse Ardennen.

HEt is leuk fietsen hier, maar ik moet er toch niet aan denken om dit rondje drie keer op een dag te rijden zijnde de afstand die de profs afleggen. Op de Paterberg zit een steil middenstukje echt niet normaal en daar was ik stilgevallen. Het stomme was dat ik ook niet meer wegkwam, want ik zat op de 22x32 en dan steiger je alleen maar als je aanzet om weg te rijden maar als je niet aanzet dan kom je die berg niet op dus dat was een kip of het ei en dat is opgelost door dat steile stukje dan maar te duwen. Ik heb het 6 keer geprobeerd want ik fiets geen 200 km om me fiets ergens omhoog te gaan lopen duwen. Maar hij steigerde alleen maar dus het kon echt niet anders.

paterbergHEt is wel leuk om te ondervinden hoe stijl het echt is daar. Die kasseien helpen niet echt, maar als je gewoon je eigen tempo op een mtb verzetje kan rijden is er weinig waan de hand verder en meestal kan dat wel. We zijn wel iets gewend ondertussen. Maar de Paterberg heeft vandaag gewonnen, de veldslag dan, niet de oorlog want ik denk dat ik nog wel een keer terugkjm. Je moet gewoon volle bak rijden daar want als je stilvalt dan ben je echt gezien. Dus dat weet ik nu voor de volgende keer..
De 900 hoogtemeters van vandaag waren niet beroerder dan een gemiddelde dag in Andalusie, dus ik heb me goed geamuseerd - of eigenlijk beter geamuseerd dan in Andalusie want daar fietste je eigenlijk nooit in de schaduw en hier lekker wel. En de klimmetjes zijn hier ook een stuk korter natuurlijk dan daar, dus het is hier meer interval.

duivenmelkertsOp het eerste vlakke stukje was er een stuk weg afgezet maar ik was er toch verder gereden en toen zaten er allemaal mensen op stoeltjes aan de kant van de berm. Ik denk die hebben examen. Nee zegt de Trektor ik gevoel animale aanwezigheid. Ik zeg wat voor beest dan/ Hij zegt duivenmelkerts. Ik zeg o vandaar. Zaten te wachten op het startschot met ze allen. Ze haddemn ook allemaal een stok in hun hand ik denk om die duif te meppen als-ie niet op wil stijgen maar daar hebben we dus niet op gewacht.

HEt was een leuk rondje, maar ik was niet echt kapot of zo, dus misschien de volgende keer beginnen met die andere die iets langer was. Als ik het zat ben kan ik altijd ergens me tent opzetten en gaan slapen, natuurlijk.

Ik dacht dat ik een tof bushplekje had gevonden, komt er net een hele manege langs die zo me tent inkijken. ronde centrumIk hoop dat ze het niet doorlullen aan de verantwoordelijke autoriteiten, maar als er pliessie komt dalijk zeg ik gewoon dat ik weggepest ben bij de bivakplaats door agressieve hangjeugd en ik kan ze nog beschrijven ook. Huhhuh.

Toen ik terugwas in Oudenaarde na het rondje heb ik chips en frisdrank gekocht en moest er een bezoek aan het Rondecentrum gebracht worden ook. Ik heb een retro BIC-petje gekocht en een boek dat De Val heet en dat ik nog niet kende. Om al die uitgaven te compenseren ben ik daarna een bushplekje aan de Schelde gaan zoeken. De reis gaat morgen naar Veere want dat is 100 km zegt roetejoe. Ik hoef pas donderdag weer terug te zijn dus misschien dat ik uit Veere nog even richting Brabant ga en daar nog een nachtje doet.

Eerst kijken of me luchtbed het nog doet vannacht.

12-06-2018 19:20 :: grote grazerts

poepoe alweer een alieteraatsie

grote graazertsIk denk half tien dat het was. De Grote Grazerts kwamen bijj wijze van avondwandelingetje even langsgegraasd. Het zijn grappige beesten want ze zijn best nieuwsgierig en ze kwamen even kijken wat er nou weer aan hun fiets hing. Dus ik denk zolang die beesten er lopen kan ik maar beter niet in me tent gaan liggen. Bovendien had ik een lek luchtbed, dus toen dacht ik weet je wat ik offer wat drinkwater en wat afwasspul en ik ga het lek zoeken. Zo gezegd zo gedaan en toen heb ik er plakspul opgedaan en toen heb ik nog 40 minuutjes in me monarchalite-waar-ik-geen-aandelen-in-heb-maar-wel-zou-willen naar de zwaluwen zitten kijken die langs m'n tent scheerden. En toen kwam de gedachte bij me op als er een vliegende schotel daar zou landen bij die paarden dan zouden ze denk ik toch ook denken nou laat die aarde nog maar een paar miljoen jaar sudderen want ze kijken lief uit hun oogjes maar er valt niet mee te communiceren. En toen dacht ik er achteraan wat als ze in de beekse bergen landen en toen was de lijm droog op de tast en toen heb ik me luchtbed opgeblazen en ben ik gaan slapen.

liefde voor de koersZat er nog een lek in natuurlijk ergens en toen had ik  geen zin om dat ook nog op te zoeken met water en afwasspul dat ik net had opgeborgen en dan weer 40 minuten naar die zwaluwen gaan zitten kijken en toen heb ik de hele nacht op de grond gelegen want hij liep nu ook 10 keer zo snel leeg. Ik dacht wat die smurf kan kan ik ook. Die had eerst een hele tijd lopen zeuren dat hij ook een exped luchtbedje wilde omdat freekinhetwild daar ook op slaapt, maar hij sliep vanaf het begin al naast z'n luchtbed dus idat vond ik weggegooid geld maar afgelopen nacht dacht ik w at hij kan kan ik ook. En het is redelijk gelukt, maar je moet dan wel in je slaapzak liggen waar ik normaal onder lig. En je moet boffen met de ondergrond ook denk ik. En wat ook helpt is als je de ronde van vlaanderen die dag gefietst hebt.

Je merkt aan alles dat er veel liefde heerst voor de koers hier. Dat er in Oudenaarde een heel centrum voor de Ronde is dat zegt wel iets natuurlijk. Het is een beetje het museum van Real Madrid maar dan voor woedbie flandriens. Omdat het voor me gevoel grenst aan sportverdwazing zoals me pa dat noemde en ik ook weinig heb met heldenverering heb ik me beperkt tot de winkel.
adri!Overigens kwam ik gisteren nog op een weggetje terecht waar ze alle winnaars van de eerdere edities van De Ronde op het wegdek hebben gezet. De winnaar van 2018 ontbrak nog. Oom Nikki. Oom Nikki is de broer van Pa Lau. Dat heb ik niet verzonnen, maar de Amerikaan die in het tuinhuis van eltiedie woont en Laurens Papa Lau noemt en Nikki Terpstra Uncle Nikki. Hij rijdt voor een Rotterdamse opleidingsploeg en eltiedie vertelde in 1 van z'n podccasts dat Lucas Eamon, zo heet die Amerikaan, van de trainer van Delta Cycling niet meer mee mocht met Terpstra als ze een trainingsrondje gingen maken omdat hij dan helemaal aan gort gereden werd. Nou ja goed Oom Nikki staat er dus nog niet bij, maar ik heb natuurlijk nog wel even die van die andere Nederlandse winnaar opgezocht.

Misschien zou het een leuk idee zijn om Jelle, die trainer van delta cycling, eens te vragen om een lezing te houden over voeding en rainingsmethoden bij een reisfietsenwinkel. Trekkingfietsers en wielrenners zijn de enigen die 6 uur in het zadel zitten op een dag. En kouwboojs ook natuurlijk. Ik zou daar zeker belangstelling voor hebben, want ik doe maar wat meestal, maar ik denk dat dat allemaal best efficienter kan of zo. Pilletje zus, spuitje zo. De moeder van de smurf vroeg een tijdje terug waarom ik eigenlijk die kankereinden ging fietsen ik zeg dat is leuk dan neemt het lijf het van je over na een tijdje. Zegt ze man neem toch gewoon drugs.

Enniewee zegt de Trektor halverwege wat kijken die wielrenners raar naar ons vandaag allemaal. Ik zeg ja dat komt omdat ik dat BIC-petje op heb. Hij zegt nou daar zijn we mooi klaar mee. Ik zeg wat vin je d'r van hij zegt ik wil 'm ook wel even op dalijk. Ik zeg waar moet-ie op dan? Hij zegt nou gewoon ik zeg ik verzin wel wat.

bic 2bic 1

Ik zeg vind je het wat? Hij zegt nee. Ik zeg gelukkig want het ziet er niet uit. Hij zegt waarom denk je dat die wielrenners zo raar kijken allemaal?
Dus nu denk ik dat ik morgen me knrmpetje weer opdoe hoewel het BIC-petje minder zweet aan je kop. En het heeft historie ook, want Jan Janssen had vroeger ook zo'n petje. Dat was ook de meneer die de gelijknamige fietsen kwam langsbrengen met een busje bij de fietsenzaak waar ik ooit een paar dagen in de week werkte. Dat was wel koel. En het zijn goeie fietsen ook wel.

We hadden wel weer een kanalenroetejoe vandaag. Meestal is dat wel lekker doorkarren maar vandaag was het windkracht 5 tegen dus dat is weer een hele andere tak van sport na de kasseien van gisteren. O hij zegt dat ik vergeten ben op te schrijven dat-ie twee nieuwe derailleurwieltjes had gekregen en dat ik die foto van de oude oplijn moet zetten omdat de mensen hier dan kunnen zien hoe verschrikkelijk hij verwaarloosd wordt. Ik kan die foto even niet zo gauw vinden, nu.

Van de week begon hij ook dat hij het stom vindt dat we zijn verjaardag nooit vieren dus ik zeg ik weet niet wanneer je jarig bent en zoals in elke relatie is dan de boot goed aan meteen. Hij zegt godverdomme, staat dat niet ergens in de database bij me pagina op de site dan ik zeg ja maar dat is een timestamp en dat zijn seconden sinds 1 januari 1970 en die moet ik omzetten naar een datum dan en dat is gedoe. Dus toen was het weer van heb je dan helemaal niks voor me over dus ik zeg wat wil je dan als je jarig ben een papieren hoedje op en slingers in je ligstuur? Hij zegt ja zoiets en taart ik zeg wat voor taart hij zegt iets van de hummah of zo ik zeg ik zal er over denken om van het gezeik af te zijn. Ik heb werkelijk geen idee wie ik zou moeten uitnodigen. Al die dure trekkingfietsen zijn vaak zo onzeker zo van piepje hier, knarsje daar en wat ze nu weer voor nieuws bedacht hebben een splijndkerriejer zonder de sjimano standaard zodat de fietsenmaker in een ver land er nog niks mee kan. Ik bedoel wie zit daar nou op te wachten?

We kwamen nog wat graffiti tussen Brugge en Ghent tegen, wat allebei leuke steden zijn en waar we dus niet geweest zijn. Ik zoek de fotoos er even bij. 12

Ik wete niet wat het is, maar het is toch echt buitenland. Die jaloezie en de trots tegelijk dat het allemaal niet zo aangeharkt is als bij ons in Holland. De gespleten publieke zaak en de poging om in de opdrachten niet te falen maar dat juist dat falen de enige logische uitkomst is gezien het zwakke vlees of zo. Er zit een katholieke ruimte tot zondigen in dit land die er bij ons in de reformatie is uitgestampt. Eigenlijk heerst Alva hier nog en wachten de Belgen sinds 1568 nog steeds op de ontzetting.

Dat moet even zonder mij want ik ben weer in NEderland. In Veere bij staatsbosbeheer op de kemping om pesies te zijn wat ik toch een fijne kemping vindt ondanks dat je er maximaal 4 minuten kan doezen en als je dan met de trekker de does schoonmaakt de does opnieuyw begint terwijl er niemand onderstaat en dan staat er bij dat dat de meest efficiente manier is oom de zonnecellen op het dak te gebruiken. Voor die 8 euro 90 ga ik daar niet over zeuren. Ik ben geen zeeuw en al helemaal geenn calvinist. 1953 werd bij ons altijd herdacht als het jaar waarin Stalin overleed.

Die watersnood was een kapitalistisch probleem.

13-06-2018 21:32 :: De geur van vers zeebanket

zeeuwse vroem

een leuk plaatjeHet luchtbed bleek geplakt, dus het was de hele nacht te hard want ik dacht ik blaaas 'm lekker op dan weten we hoe of wat dalijk en toen was ik gewoon in slaap gevallen dus ik werd vanochtend ook weer op een keihard luchtbed wakker. Ik heb alle naadjes die kuunnen lekken uit voorzorg dichtgeplakt. Hij lekte op 2 naadjes en daar zitten er nog 4 van in dus die zijn nu allemaal voorbehandeld dus ik denk dat het lek wel boven is voorlopig.

Omdat ik nog een dag heb dacht ik wete je wat we gaan de toerist uithangen. En dat is erg goed gelukt want er werd maar 75 km of zo gereden vandaag en het was windje tegen maar wel met hollandse wolkenluchten en die kweken karakter zoals we allemaal weten hoewel ik al een karakter heb dus ik heb liever wind mee dan maar soms heb je het niet voor het uitkiezen.
Ik hou niet van Zeeland siiinds mijn ex harry die eigenlijk henriette heette een keer tussen neus en lippen had gezegd dat het zo plat en vervelend was. En omdat ze eigenlijk weinig tegenspraak duldde heb ik dat zelf ook altijd geloofd, maar vandaag was anders. Ik had een toffe fietsdag die begon bij de spar en eindigde aan deze pikniktafel die niet versleept mag worden. Er was wat wind maar niet overal tegen en er was horizon en het was erg vlak maar er was vooral veel Oosterschelde en het was laag water en dan ruikt het naar die sliertjes die ik altijd onder de douche van me duikpak afspoelde vroeger toen ik nog wel eens ging sportduiken.


de brugHEt is dat ik met R en de heligek over de Zeelandbrug gereden ben toen we terugkwamen van Wendy's,, maar voor die tijd kende ik de zeelandbrug ook alleen maar van de peilers en dan ook nog onder water. Moest je op kompas naar die tweede zwemmen en dat was altijd gedoe.  Ik weet niet hoe het nu is, want we kenden toen de term leeggedoken al voor een duikplaats waar te veel duikers met hun flippers de bodem hadden omgeploegd. Eigenlijk moet je vinnen zeggen, maar toen ik voor me werk ging duiken had ik een collega die altijd flippers zei gewoon omdat het kon en dat geeft de activiteit iets naiefs en onschuldigs. Wat ik toen ook was. Hij ook wel denk ik achteraf.

 

Ik kreeg vorige week een brief van oxxio waar ik bij was voor de electriciteit omdat ik eneco een stom bedrijf vind, en die gooiden een cent op de kwh hetgeen een verhoging van 20% is en toen ben ik bij de windcentrale gegaan omdat iemand op een kemping tegen me had verteld dat-ie aandelen had daar. Bij de windcentrale kan je dus een stuk windmolen kopen en dan krijg je stroom uit je eigen windmolen. Ze hebben ook een app en dan kan je zien hoeveel je windmolen vandaag heeft geproduceerd en zo. Ik vind dat een behoorlijk leuk idee dus nu wind molenzit ik bij de windcentrale met me stroom. (Oxxio is trouwens inmiddels ook overgenomen door puntjepuntjepuntje de eneco!) Ik kon alleen geen stuk windmolen kopen maar wel intekenen vast dus dat voelt als beleggen ondanks dat ik arm ben. Ik mag maximaal 2 aandelen kopen omdat ik weinig stroom verstook, dus dat is te overzien. Als ze genoeg geld en gelegenheid hebben gaan ze dan een tweedehandsje kopen ergens en die gaat dan aan het werk voor je. Wat die molen produceert krijg je voor niks terug in de meterkast, dus ik denk dat het misschien ook nog goedkoper is als je zo'n aandeel een jaartje hebt of zo.

minimal-lader auf radIn de tussentijd wek ik zelf ook stroom op met me minimal-lader en die heeft die kasseienstroken glansrijk overleefd dus dat ding is niet te slopen. Er kan ook weinig aan kapot. Hij produceert wel een berg warmte maar hij blijft laden en aan het eind van de dag heb ik genoeg om me telefoon na het navigeren weer helemaal bij te laden met het brakke akkupek uit krowatieje naar 100%. Dus kwa bekup is het een geslaagd experiment want hij doet dus eigenlijk ongeveer hetzelfde als een B&M-apparaat maar dan voor 7 euro. En er zitten ook geen draadjes aan die kapot kunnen gaan.

Ik ben De Val aan het lezen van Mathias Declercq en die vent kan niet schrijven maar hij heeft wel een verhaal. Over koersen, over Vlaanderen en over de levens van 5 wielrenners uit het tijdperk Boonen en Hincapie. Het is een plezant boek, toch wel, dat naar meer klassiekers smaakt.

O en weten jullie wat ook stom is? Er staat een meneer op de kemping hier in Nieuw-Vossemeer met een ouwe Koga die elke Dorpstraat in Nederland aan het affietsen is. Hij moet er nog 30 en hij moet nu naar Tholen ergens, zeidienet. Ik zeg dan moet je ook naar vlaanderen want daar hebben ze ze ook. Hij zegt nee in vlaanderen doe ik wat anders daar rij ik de klassiekers: Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen...

Ik zeg neeeeeeeeeeehjemeenthetniet?!

14-06-2018 20:56 :: De beloofde foto

corpi delicti

Ik weet niet of het meervoud van corpus corpi is. Ik denk dat het corpora of zo is maar ik heb geen zin om het op te zoeken. Het bewijs dat ik mijn fiets schromelijk verwaarloos. En is schromelijk niet met twee o's? Schroomelijk. Nee. Ik ben een waardeloze fietsbezitter. Als het jouw fiets had ik er eerder wat aan gedaan. Ik schaam me diep. Komt-ie:

schandalig!!!

Schandalig. En ik kan ze geboortedatum ook niet achterhalen maar de pagina is vorig jaar op 29 april voor het laatst gewijzigd. Dus misschen moeten we die datum maar aanhouden voor z'n verjaardag.
En er zijn nog wat dingetjes. Ik denk dat ik een nieuw achterwiel wil want de naaf heeft z'n beste tijd gehad. De velg is ook behoorlijk ingesleten. De voorderailleur is niet voorjaarsklassiekerproof gebleken en ik denk dat ik een shimano wil weer daar ipv een sram. Me trapper aan stuurboord heeft een val opgevangen (van me fiets niet van mij) en nu zie je de cup zitten want er zit een gat in het plastiek en het doppie voor de as is ook pleitheine. Hij doet het gewoon nog prima verder, maar het toont slordig en dat is voor de berijder geen probleem, maar voor een fiets ligt dat gevoeliger. En had ik gister geen halve milimeter speling op het balhoofd gevoeld?

Morgen moet ik onderhandelen over een arbeidscontract en ik ga vragen of onderdelen tegen inkoopsprijs onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen. En wanneer die dan ingaan. Dus.

Nog 2 nieuwtjes: me bouwpakket uit Kottbus is gearriveederd tijdens mijn kasseienavontuur dus ik kan een nieuwe forumsladert gaan bouwen..En de winddelen stuurden stomtoevallig vanavond een email dat ze een heel modderfokking windpark bij Staphorst of all places gaan bouwen! Dus niks tweedehandsjes, maar nieuwe glimmende windmolens van eigen bodem. 3 stuks tegelijk; opleverdatum eind dit jaar al. Ze kunnen nog 5000 aandelen plaatsen geloof ik, dus grijp je kans. De vorige keer waren ze belachelijk snel weg. Ik heb (nog) geen aandelen, maar ik wil ze wel graag hebben, geloof ik. Altijd leuk, windhandel.

Kwa fietsen nichts neues. Ik ben naar huis gereden uit Nieuw-Vossemeer. Klein stukkie dus niet met de boot vanaf Dordt anders was het helemaal belachelijk geweest. Ik ga van de week bedenken of ik nog een echte tocht ga doen of kuurne-brussel-kuurne of gent-wevelgem of zo. Parijs Roubaix gaat door noord frankrijk en daar wil ik sinds de frontlijnroute NOOIT meer fietsen, eigenlijk. Maar zeg nooit nooit. Typ nooit.

Gek woord eigenlijk. Nooit. nooit. Pfff. Gek.