veni, vidi, fietsie

De klassiekers zijn de wielerklassiekers die ik gepoogd heb te rijden in de jaren dat ik niet wegkon (of dacht weg te kunnen) voor een wat langere tocht. Het zijn er al best een paar: in 2018 het absolute fiasco van Luik-Bastenaken-Luik en de kick van de Ronde van Vlaanderen in een toeristische versie, in 2019 de volledige Gent-Wevelgem in de meest recente cycloversie en een paar weken later Parijs-Roubaix vanaf Busigny maar wel met alle kasseien. Het volgende doel was geen klassieker (en ook geen voorjaars), maar eentje die zich graag met de Tireno Adriatico vergelijkt omdat er zoveel grind in zit. Helaas werd ook de Slag om Norg een volledig fiasco ondanks dat we er meer van deden dan van LBL. Om de nare nasmaak wegte spoelen hebben we de week erna Dwars door Vlaanderen gereden en dat is dan weer uitstekend gelukt.
Als je met 30 kilo bagage aan komt hobbelen daar dan kijken de collegafietsers van de racevariant vaak wat verstoord op want die hebben net allemaal 8000 euro uitgegeven voor een fiets die 45 gram lichter was dan hun vorige en dat is op zichzelf ook al een beloning. Verder is het leuk om voor gesloten spoorwegovergangen met bejaarde Flandriens over de koers en fietsen te praten en je valt er nog wat van af ook als het goed is...

21-05-2018 18:56 :: Creatief met buikvet!

Ik ga geen grote tocht doen wegens geen geld. Me forumslader is terug naar Cottbus voor onderhoud (hij was ermee uitgescheden onderweg naar snackbar Wendy's in Zeeland; details elders) en dan kan je moeilijker wildkamperen wat je juist wil als je arm bent. En hulpbehoevend want zonder Jens ging het niet. Jens zelf zit ook in de merode familietechnisch stond er op z'n site. Ik durf niet te vragen wat er aan de hand is, maar ik ben dus me lader al een maand kwijt inmiddels, dus het is behelpen met me accupack uit Kroatië (details ook elders maar wel op deze site).

Dat maakt een product menselijk en je zelf creatief. Want ik kan niet gaan doen wat ik wilde doen maar ik moet wel van me in 2017 ingecalculeerde buikvet af, want dat kan zo niet vind ik. Ik ben begonnen met tochtjes door Nederland en ik ben nu al 4 kilo kwijt maar dat is nog niet voldoende.

In de tussentijd ben ik me gaan interesseren voor andere fietsers en dan met name de jongens met de dunne bandjes en toen ben ik Bram Tankink en Laurens ten Dam gaan volgen (op het web, niet op de weg) en ElTieDie zei ergens dat-ie De Renner van Tim Krabbé het allerbeste fietsboek ooit vond dus dat heb ik toen besteld bij de boekhandel. Het kan ook via internet maar ik vind boekhandels belangrijk dus ik koop boeken bij de boekwinkel. Hetzelfde geld mutatis mutandis voor fietsen hoewel ik die dus zelf bouw. hoogteprfiel lblMaar goed sindsdien (het is echt een geweldig boek) zit ik dus wielrennen op illegale streams en op Sporza te kijken en ik vind dat leuk. In De Renner herkende ik al wat dingetjes kwa afzien en belevenis. Ik weet wat een hongerklop is en ik weet hoe het is om bergop te rijden en om 6 uur op een fiets te zitten. Ik voel een zekere verwantschap, hoewel wielrenners een beetje op ons neerkijken omdat we bij elk kafeetje afstappen en dan bier gaan zitten drinken en nooit meer dan 2000 km rijden en niet harder durven dan 35.

We kunnen hunnie niet kwalijk nemen dat ze dat denken, natuurlijk, want het klopt ook. Nou ja er zijn uitzonderingen, maar door de bank genomen is het een beetje eenzijdige verhouding, maar desalniettemin vanaf mijn kant wel een diepdoorleefde.
In al dat gekader heb ik besloten dat ik bij gebrek aan middelen en mogelijkheden ga fietsen met de riemen die ik heb. Dat betekent dat ik niet ver ga (of hoef) om toch het betere verwantschapgevoel op te roepen: ik ga de voorjaarsklassiekers in de benelux rijden deze zomer en ik begin met Luik-Bastenaken-Luik: 239 km, 4697 hoogtemeters.

Ik heb er nu al geen zin in.

23-05-2018 18:30 :: We kamperen paal

voor het eerst sinds Denemarken

bivak arendonkEr is een nieuwe camping bijgekomen in het Groene Boekje dit jaar en die heet zerofield. De baas had vroeger een ligfietsenwinkel in Tilburg, dus je bent er als fietser bijzonder welkom. Omdat ze niet jannenalleman over het gras willen daar zijn ze een tikkeltje aan de de bovenkant van de markt ingestapt en toen heb ik gezegd dat ze korting moeten geven aan fietsers. Daar gingen ze over nadenken dus ik denkk dat als je "trektor" als kortingscode opgeeft daar dat je misschien wel 30% korting krijgt op het bedrag dat ik betaalde daar. Ze zitten in Mierde en dan de Hoge of de Lage dat moet je zelf maar even opzoeken. Maar het is er wel leuk en als je er langs gaat moet je meteen ook maar even vragen hoe ze daar van hun mollen af zijn gekomen en waarom die na een week weer terug kwamen.

Stomme is dat er net over de grens daar een paalkampeerplaats is met pomp en toilet en onderweg erheen 2,5 km verderop is een drinkwatertapding want de pomp zou geen drinkwater oppompen. De preciese plek staat verkeerd in Osmand, maar er staat wel een wegwijzerpaaltje op die plek naar waar het wel is. Ik heb een paar gpx-bestandjes van het consumentenforum gehaald met bivak en fietskampeerplekken in nl en be en daar staat-ie wel goed in. Ik zal dat een keertje online zetten [ hier! ] want dat heb ik helemaal opgeschoond, maar nu dus niet want ik zit tekstteverwerken omdat ik geen internetverbinding heb.

h2oDus daar zijn we neergestreken om half 4 hedenmiddag wat ik weet omdat dat op me fietscomputer van de hummah staat en omdat ik me horloge thuis ben vergeten en toen ik erachter kwam had ik geen zin om terug te rijden.

Maar we staan dus op een bivakplaats voor het eerst in ons leven en het bevalt want er kwam om 4 uur een opgeschoten jongeman met de auto aanrijden en die zei dat hij met z'n maten bier wilden gaan drinken hier maar niet als er kampeerders waren en dat ze dan later van de week wel een keer terugkwamen dus dat was wel hoffelijk. In Nederland had je gewoon pech gehad als kampeerder denk ik hoewel het wel keihard begon te gieten toen ik me tent op ging zetten dus het is niet echt bierdrinkweer denk ik hoewel ik geen bier lust persoonlijk. Het regende zo hard dat de Trektor helemaal schoon is geregend en dat zegt wel iets want die was een partij smerig echt bijna zielig gewoon maar fijn dat dat soort dingen zichzelf oplossen.

Er zijn nog wat dingen anders want de trektor heeft een maandje al een standaard achtspiet 11-32 huistuinenkeukencassette achter en een gewone MTB dinges voor met 22-32-44 en een nieuwe ketting. Met die standaarddingen heb ik een groter bereik en het is minder gedoe en iets beterkoop maar ik mis toch net wel iets kwa verzet er tussenin ergens maar niet dusdanig dat ik alles weer helemaal om ga bouwen naar 26-38-48 en 13-34 wat ik eerst had. En hij heeft een nieuwe achterband want de vorige was getroffen door een ingevreten fragment steenslag en toen zat er een joekel van een gat in. Dat was in Rotterdam Zuid dus toen ben ik teruggefietst want ik had de dag ervoor toevallig een conti travelcontact bij de fietsenmaker gehaald voor veel geld maar ik had die man 2 jaar geleden beloofd dat ik zo'n band bij hem zou komen kopen wat ik toen niet gedaan heb omdat ik ze via me werk voor inkoopsprijs kon krijgen en dat was die man denkelijk al lang vergeten.

Het zijn eigenlijk kutbanden want ze gaan niet lang mee maar ik heb er echt zelden lekke banden mee en je kan ze tot 5,5 bar oppompen dus dat scheurt lekker door.
Ik heb even zitten rekenen en 4300 hoogtemeters in 240 kilometers is echt gekkenweerk natuurlijk. Me fiets is inclusief bagage water net zo zwaar als heel Simon Yates die de Giro gaat winnen als het zo doorgaat. En ik ben zelf bijna 2 keer Simon Yates kwa gewicht, dus ik denk niet dat ik luikbastenakenluik in 5 en een half uur rij zoals hunnie met de geschoren benen. Maar als ik er 6 uur over doe ben ik ook tevreden, dus wie dan leeft wie dan zorgt.

23-05-2018 18:37 :: Met de boot had ook gekund

alleen maar kanalen vandaag

arendonk tentAls je van waar ik eerst zat naar waar ik nu zit fietst en je vraagt aan die ene belgische roeteplanner hoe je moet rijden dan denkt-ie dat je met de boot wil. De Osmand heeft de halve dag uitgestaan omdat we alleen maar rechtdoor langs kanalen aan het fietsen waren. En dan hadden we nog om de recreatieve route ook gevraaagd. Maar je kan beter langs kanalen fietsen dan dat auro's heel de tijd rakelings langs je heen rijden. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat er Be;lgische profwielrenners uberhaupt de leeftijd van 24 hebben kunnen halen. Misschien dat ze van jongs af aan in het buitenland hebben getraind of zo.

De foto is van toen ik wegging. Hij had doorgelekt want het had van 4 uur 's middags tot vanochtend 8 geregend en geonweederd. Me binnentent werd nat en toen ben ik op onderzoek uitgegaan en toen bleek dat ik vergeten was om het hoedje op de tentstok te doen wat alleen nodig is als het echt hard regent dus toen was dat probleem opgelost. Eigenlijk ben ik het hoedje kwijt dus toen had ik vorig jaar een gat met een gloeiendheete haring met de gasbrander in een vruchtensapdop geprikt en dat werkt ook. Als je heel goed kijkt zie je een geel puntje op me tent en dat is 'm!

Aan 1 van de kanalen had ik een bankje uitgekozen voor de broodnodige mueslireep en reetontlasting toen er een meneer met een elektrieke koga aan kwam en die vroeg of hij er bij kon komen zitten. Dus ik zeg goed. Hij had pesies hetzelfde zadel als ik, dus dan kan je moeilijk weigeren. En toen kwam even later de rest ook en toen zaten we met z'n 5en aan 1 picknicktafel. Waar ga je heen? Ik zeg Luik-Bastenaken-Luik rijden. Hij zegt met al die bagage? Ik zag ja. Hij zegt de haas en de schildpad vieren tegelijk nieuwjaar. Ik zeg ik hoop dat ik uitgenodigd wordt. Dus dat was het zen-moment vandaag.

huh?Ik zag ook nog een bord, of beter een bordencombinatie die ik ook niet meteen snapte. Ik heb er een foto van. Ik denk dat boven de straf staat en onder het vergrijp. Dat als je wel gaat vissen daar dat de straffe gods direct en medogenloos zal wezen. Of de straffe Thors, maar dat zal wel niet want Vlaanderen is geen Polen, maar de Here en Zijn Moeder zijn wel alom vertegenwoordigd kwa heilige huisjes.

kijk een hekZe hadden ook nog een hek ergens bij het kanaal neergezet maar daar kon je omheen fietsen dus dat had ik gedaan en toen bleken 8 km verderop allerhande werkzaamheden aan de gang te wezen. We hadden een prettig gesprek over dat ik geen bord gezien had (ik repte niet van een hek) en zeiden hunnie van de workforce dat zeggen ze allemaal en toen zei ik nee echt niet en toen hoefde ik niet terug te rijden zoals enkele van mijn minder fortuinlijke voorgangers die ook nog tot hilariteit van het werkvolk bij die manoeuvre lekke banden hadden opgelopen. Ik lachtte smakelijk mee en toen stond verderop nog een hek waar je veel moeilijker langs kon maar dat is ook gelukt zonder in het water te flikkeren van het kanaal waar ik de naam niet van weet. Ik schat Albertkanaal, want dat is het enige kanaal dat ik bij naam ken in Belgie. De buurman op de kemping zei dat het het Albertkanaal was want doie was er ook langsgekomen. Hij gaat met z'n meissie de route doen die ik vorig jaar wilde doen maar hij z'n achillespees is ontstoken en nou gaat-ie het hier een paar dagen aankijken en anders weer naar huis. Er rust weinig zegen op Andalusie is mijn conclusie want ik moest vorig jaar ook halverwege terug naar huis.

Ik sta op de kemping in Eijsden en dat is een 8euro50 kemping met een slagboom. Vaak zijn de grote kempings verrassend goedkoop voor een trekkersplek. Dit in tegenstelling tot de natuurkempings waar je nog wel eens behoorlijk in de slappe was geraakt kunt worden. Met uitzondering van 't Veldje. 't Veldje staat kwa toffe kempings deze zomer eenzaam bovenaan. Er zijn maar 5 plaatsen en als je lopend of met de fiets komt krijg je 1,50 korting en het kost er toch al geen drol en alles draait op zonnepanelen en ze hebben een toffe does en een keukenwekker voor de wifi.

24-05-2018 20:41 :: Ze waren vergeten om de weg af te zetten

en ik had me benen ook niet geschoren

khkjIk wou echt maar het ging gewoon niet. Begon al in Luik dat je een weg opmoet met allerhande snelverkeer en waar zo'n bordje stond verboden voor voetgangers en dat hadden ze over een bordje verboden voor fietsers geplakt. Dus ik zag, ik kwam en ik keerde om en toen heb ik een roete laten uitrekenen bij die site die me gisteren langs al die kanalen had gestuurd dus dat leek me nu ook wel wat. Want in Luik ging het al stug naar boven en naar beneden met allerhande kasseien.

Dus ik een roete en inderdaad langs het water totdat we niet meer langs het water gingen, maar wel richting Bastenaken want dat had ik opgegeven als bestemming. We kwamen nog een duwbak vol vers geurend naaldhout tegen onderweg dus dat was wel prettig, want dat is 1 van de 2 criteria van een geslaagde dagetappe. En het allerleukste was dat di ebak uit dezelfde stad kwam als wij!
duwbak RoffaToen was het ineens volle bak omhoog en naar beneden en ik had dit jaar al;lesbijelkaar nog 0 hoogtemeters gedaan want ik was het land niet uitgeweest nog. En toen ging het ook nog offroad ook op natte modder paadjes met grote stenen en belachelijke stijgingspercentages. Dus ik vrolijk schakelen maar bij elke steen waar ik met me voorwiel overheen reed begon de trektor te stijgeren en dan lazerden we bijna om. Dus toen moesten we lopen. Nou ja ik, want de trektor ree gewoon maar met zonder mij erop dus.

Ik had opgegeven dat ik recreatief wilde rijden en het was 104 km naar bastenaken zei de planner, maar ik was uit Eijsden (dat ligt onder Maastricht) vertrokken, dus ik had er al 30 opzitten toen ik in Luik kwam. Ja wist ik veel dat-ie je ging laten mountainbiken. Er lagen ook grote stenen her en der en het was overal glad en m'n bandjes waren te hard dus dat ree echt kut. Ik had momenten dat ik dacht zohee nu moet ik uitkijken anders ga ik op me bek terwijl ik meestal denk dat trekken we wel.

his masters voice 2.0We kwamen onderweg nog een koel beeldje tegen en dat heet His masters Voice 2.0 en dat vond ik behoorlijk goed gevonden. Omdat ik me horloge niet meeheb keek ik toen ik dacht volgens mij is het best wel laat al op me fietscomputer en toen was het best wel laat al. Heb ik dus van kwart over 9 tot 6 uur op me fiets gezeten vandaag. Ik zal zo even kijken wat ik aan hoogtemeters gedaan heb. Het zijn er geen 4500 zoals gepland voor vandaag maar ik denk toch best een boel want ik ben volledig gesloopt. 913 hoogtemeters vandaag zegt Osmand, nou ja dat is ook een aardig beginnetje.

Het is nog 40km naar Bastogne dus daar ga ik morgen heen en dan ga ik daar bedenken waar ik daarna heen wil; ik denk een beetje terug richting Nederland maar dan niet dezelfde route.

Ik zit op een kemping in Marcourt en die heet LE petit Camping Enchante met een streepje op de e. Dat betekent de kleine betoverde kemping en dat vond ik wel een intrigerende naam. Het is ook een intrigerende kemping. Het pad en de ingang naar de damesplees zijn zo overwoekerd dat ik het pas zag toen ik er voor de derde keer langsliep. Er is alleen warm water als je de baas een euro geeft maar ik had de baas al 9 euro gegeven want hij had geen wisselgeld zei hij. Het is echt geweldig maar als je een roolofnaaf hebt dan wil je hier denk ik niet staan. HEt is een echte derailleurkemping maar het voordeel is wel dat hij geen paspoort hoeft te zien want dat ligt nog thuis bij me horloge. Ik vind het grappig, ondanks dat je niet warm kan doezen en het echt een zootje is. En ik heb een stekker naast me tent dus ik ga straks dit apparaat opladen tot-ie ploft. Afkloppen.

25-05-2018 19:05 :: Bastogne

van die koeken

routeyou stuurt je het bos inIk was er al een keer eerder,in Bastogne. Op de terugweg ergens van. Ik heb er toen een simkaart gekocht, en datwas bij een vriendelijk meisje en hetw as een goeie simkaart ook want ik had meteen internet wat geen uitgemaakte zaak is met simkaarten. Effe kijken wanneer dat was en welke roete ik toen ree. Ik heb het opgezocht en het was Langs Oude Wegen op de terugweg uit Kroatieje. Dat eindigt in Maastricht en daar kom ik net vandaan, dus ik denk dat ik het morgen aan Osmand geef en dan zien we wel wat de dag brengt.

Vandaag was ik weer in Bastogne want ik was gisteren 40 km voor de streep die eigenlijk halverwege Luik-Bastenaken-Luik is gestrand omdat het 6 uur was. Dus vanochtend moest ik nog een kilometer of 40 tot Bastenaken. Routeyou.be zou routeyou.be niet zijn als er niet fors gedownhilled moest worden over paden die als het geregend had vandaag de vergelijking met het piefpafpoefbos in de Oekraiene moeiteloos hadden kunnen doorstaan.Ze sturen je nogal het bos in als je zegt dat je creatief wilt rijden, maar als je geen verende voorvork hebt dan ben je gewoon dood vlees. Ik ben zelve bijna omgepleuderd, dus dat wil wel wat zeggen want ik pleuder eigenlijk zelden om. Als ik espeedees had gehad was ik omgepleuderd. Dus ik was vandaag weer helemaal blij met me fietsie, dat overigens loopt te zeuren dat-ie nieuwe derailleurwieltjes wil en daar heeft-ie eigenlijk wel gelijk in.

roetjoe.beIk heb ik Bastogne bij de Kruidvat die in Walloonieje ook gewoon Kruidvat heet een betere oplaatdinges voor me telefoon en me leptop gekocht want ik had de verkeerde meegenomen. Geen idee waar die voor is; ik denk voor mensen met heel veel tijd en weinig apparaten. Deze kan 2,1 ampere.

Het allerduurste aan me fiets is me exped luchtbedje denk ik en ik ben met m'n tweede bezig en deze is van de week ook geplopt. Ik vrees dat als ik 'm opstuur dat ze weer een nieuwe opsturen maar eigenlijk wil ik dat niet want ik lig nu al anderhalf jaar elke nacht in me tent krampachtig te luisteren of ik iets hoor ploppen. Er stond in Eijsden een meissie op de kemping en die zei dat de verkoper in de outdoorwinkel bij haar gezegd had dat ze geen UL wat ultralicht betekent moest kopen omdat die de hele tijd terugkwamen met geplopte banen. Dus misschien moet ik vragen om een niet ultralichte en dat-ie dan wat langer mee gaat dan 2 maanden. Klootzakken. De vorige keer duurde het iets van 2 maanden voordat ik een andere terughad. (ik had 'm via internet gekocht).

Ik sta op een 4**** kemping in Grupont en die is maar 1 euro 40 duurder dan de kemping van gisteren waar het koud nat en naargeestig was. Misschien dat enchante met een streepje op de e ook verdoemd kan betekenen als in betoverd maar dan van de dark side. Het was vanoggend schitterend weer en als je op een kemping staat ergens dan heb je altijd wel dat er een zonnestraal op je tentdoek valt en dat je denkt he ja de zon schijnt een nieuwe dag vol kolletjes en afdalingen maar dat was dus dara niet het geval. In tegendeel. Alles was modderig donker en nat. Alleen de lucht is blauw maar dat kwam niet door de kemping.

Dus toen had ik in Bastogne een kemping gezocht en die moest een beetje naar het noordwesten liggen en toen kwam ik eerst weer bij die zelfde uit in Osmand dus toen heb ik de koers wat westerlijk verlegd en nou zit ik hier. Anders had ik hetzelfde stuk weer terug gemoeten en dat was niet te doen want dan had ik overal waar ik vanoggend had gedownhild naar boven moeten wandelen over al die kutstenen en door de modder. Dus het was ergens boffen dat roetejoe alleen die paadjes naar benden had gedaan op de heenweg. Maar ik vind het wel een beetje enge roeteplanner zeker voor mensen zonder MTB die recreatief hebben aangevinkt daar.

Ik ga zo bedenken waar ik morgen heen wil en zo blijft er voor jullie ook nog wat te raden over. En ik was op tijd op de kemping om te zien hoe Kris Froem in de Giro de leiding op de Fenestre had zeg hee niet normaal. Zo zie je maar wat er mogelijk is als je af en toe je benen scheert.

26-05-2018 19:37 :: Ken je die mop van die gozer die luikbastenakenluik ging fietsen?

die had geen zin om terug naar Luik te rijden

spoorlijn chiney-huyIn Grupont op de vier**** kemping gingen ze om 6uur12 het zwembad opendoen en toen gooiden ze de matten voor de ligstoelen van iets hoogs op iets lagers. Ik zat meteen rechtop op me geplofte luchtbedje. Ze hadden best een boel matten dus dat waren 6 klappen echt niet normaal ik dacht dat het ardennenoffensief was herbegonnen. Er stonden alleen maar kemperianen verder, dus die zullen wel doorgeslapen hebben als ze de ramen dicht hadden. Daarna toch weer ingeslapen tot het christelijke uur 8:23 want ik had wel willen gaan zwemmen maar me zwembroek ligt bij me horloge en me paspoort.

Als je daar die reclusse kemping afrijdt, waar je overigens alleen maar Nederlands kunt spreken, ik bedoel: ik heb ook niks met vreemde culturen of uberhaupt vreemde dingen wegens afwijkingen en zo, maar dit is wel het andere uiterste dat je je vakantie tussen de Hollanders gaat vieren hoewel ik het vaker heb gehad in Frankrijk ook ergens dat je nietsvermoedend een kemping opfietst en dat er alleen maar Hollanders staan en dat de baas ook een kaaskop is en dat je dan stokbrood bij de receptie kan bestellen omdat je bang bent om bij de boelanzjee naar een baket te vragen, dan gaat het stijl omhoog een paar meter en dat is echt vervelend om erin te komen.

idemAansluitend ging het richting noorden. Ik had aan Osmand een roete gevraagd want ik was een beetje klaar met routeyou.com, niet .be, maar ik zag net dat ze ook recreatief met zonder onverhard hebben dus dat heb ik nu voor morgen gedaan. Niet dat er nog veel MTBpaadjes bij zullen zitten want ik zit in Tienen en dat ligt in Vlaanderen. Ik ben via Huy gereden want we zaten in Cheney heet dat zo en we hadden geklommen en gedaald en het was gewoon 34 graden buiten dus toen had ik een bankje gevonden na 33 kilometer en toen zei de Trektor kijk een een ouwe treinbaan. Reval stond erbij en die ging naar Huy. Ik zeg nee ik wil niet naar Huy want dat is bijna Luik en ik wil niet naar Luik. Maar toen zei hij 3%. En toen dacht ik: Osmand kan nooit een roete uitzetten dat je 47 km max 3% omhoog of omlaag hoeft en ik denk dat het maar 10 km langer is en dat klopte n bovendien gingen we eigenlijk ook luik-bastenaken-luik rijden. Dus toen waren we op de grote molen naar Huy met de telefoon uit want het was gewoon het spoor terug volgen.

Het fijne aan ouwe spoorbanen, althans deze dan, is dat e rbomen omheen staan dus dat je heel veel in de schaduw fietst. En soms stroomt er een beekje naast en dan voel je de waternevel op je voetjes in de sandalen en dat is lekker als het buiten andalusische temperaturen is.Het was echt kicken. De dag begon met toch wel wat klimwerk, maar in de Ardennen is dat op de N-wegen wel te doen want daar kan bijna alles op het middenblad. Problemen ontstaan als Osmand creatief de kortste weg gaat zoeken en je op halfverhardde paadjes met 10% terecht komt, wat ook een paar keer gebeurde vandaag. Ik heb zelfs een keer de 22-32 moeten opzoeken omdat het echt niet anders ging. Als je dan ineens een ouwe spoorbaan ziet dan is dat dus wel een uitkomst. Als er iemand in slaagt om Osmand ooit zo uit te breiden dat ie rekening houdt met stijgingspercentages dan zou dat echt tof zijn want nu is het maar afwachten. En ik ben nog getraumatiseerd door het Bayerische Wald waar-ie ook een roete had bedacht waar ik helemaal verrot ging maar die ook eindigde in een spoorbaan, trouwens. 

niets dat we nog niet wistenNa Huy was het dus fors aan de bak en toen werd ik op een klim ingehaald door een wielrenner en die zei verderop loop nog een Reval en die gaat richting Tienen en ik dacht als het nog 45 km doorgaat zo met op en neder dan ben ik er nooit voor 11 uur vanavond als ik er uberhaupt nog aankom dus toen gingen we met de Reval, die Osmand ineens ook de beste oplossing vond en zo zijn we een beetje de Ardennen uit-, en Vlaanderen ingereden. Daar stond een bord waar pesies hetzelfde opstond als in Walloonieje maar toch goed dat ze het even aanstippen op die manier dat je een soort van ander land inrijdt.
4km voor Tienen ligt een fietspad langs de weg en achter ons reed een ijswagen die een aardig melodietje afspeelde om kinderen te lokken en toen zijn de Trektor en ik gaan zwieren op het fietspad want het ging een paar % naar beneje en we waren er bijna.

Als je je lijf eenmaal een opdonder hebt gegeven met een of twee steile kutklimmen dan ben je gelijk  klaar voor de rest van de beklimmingen die dag. Ja niet net uit je slaapzak want dat telt niet, maar halverwege een fietsdag of zo. Op het einde reed ik veel buitenblad, ineens, war ik 's ochtends middenblad had gereden. Het schuift gewoon 10 tandjes voor op, dan. Als of die 10 tanden in je benen zijn gaan zitten ineens.

We hebben vandaag 115 kilometer door de ardennen gereden met bijna de helft spoorbaan denk ik. De gemiddelde snelheid was een whopping 18,4 km/uur met een maximum van 61,6 km/uur en de min houdt-ie niet bij maar dat zal wel 4,5 of zo zijn geweest en we hebben 6 uur en een kwartier opmekaar gezeten. Omdat me fietscomputer nu me horloge is moet ik wat vaker op de knopjes drukken dus dan kom je dat soort informatie die me eigenlijk totaal sieberies laat tegen dus ik dacht ik schrijf het even op voor de europafietsers. Europafietsers die dan gaan bloggen schrijven dat soort gegevens altijd op, maar die max snelheid geeft wel aan dat er een paar leuke afdalingkjes tussenzaten ook.

mijn eerste nazcaHet was al met al een fantastische lange fietsdag door die spoorbanen want er zaten echt hele toffe stukken bij tussen Chiney en Huy. Aanradertje.
Ik zit nu in Tienen net als vorig jaar om deze tijd maar dan een maand later op de kemping waar ik toen ook was en het kost nog steeds 15 euro maar het is gewoon een leuke kemping. En ik heb buren nu en die hebben een tandemligfiets waar ik nog een foto van moet maken want het is echt een kikken karretje en nog van Nederlands fabrikaat ook.

26-05-2018 19:40 :: En het is geworden:

Retie-Bastenaken-Retie

pannekoekenbootEr is niks in Retie, denk ik. Ja een kanaal. Het was kanalen dag weer, maar niet zo veel als naar Eijsden op de heenweg. Ik zat aan de andere kant van het water dus ik reed onderlangs de toren die ik op de heenweg al had zien staan en ik kwam wel weer langs de pannekoekenboot en deze keer heb ik wel een foto gemaakt. Ze kunnen daar 285 verschillende soorten pannekoeken maken. 285! De foto bewijst het. Als ik ontzettend me best doe kan ik er misschien 15 verzinnen. Ik moet de pizzeria nog tegenkomen die dat evenaart. Dat is gewoon een culinair record en die bejaarden fietsen daar op hun elektrieke fietsen voorbij alsof er niks aan de hand is.

kijk nah!Het concept is gejat want in Rotterdam heb je ook een pannekoekenboot. Vroeger toen ik nog redacteur was bij een bootaanbootblad heb ik een interview met de schipper gedaan en die vertelde dat hij zich kapot schaamde omdat-ie zich elke keer met z'n scheepsnaam via de marifoon bij de post Maasbruggen moest melden als hij vanaf de Parksluizen de Nieuwe Maas op wilde. En dat begreep ik wel. Ik kan me alleen niet herinneren dat ze daar ook zoveel verschillende pannekoeken hadden. Ik kan me ook niet herinneren of ik er toen een gegeten heb.
We zijn wel later nog een keer geweest en toen zat de smurf de hele tijd in het ballenbad want dat vond-ie leuker dan pannekoeken eten. Hij heeft trouwens inmiddels een nieuwe hobby en dat lijkt er wel een beetje op. Daar heb ik ook een foto van. Je moet wat met je vrije tijd, natuurlijk, maar ik hoop toch dat-ie z'n oordoppen in had.

kanaal ReiteHet zijn wel leuke kanalen want het is lekker doorkarren op de grote molen en de bomen hangen een beetje over het jaagpad heen alsof ze meeleven met de jongens die vroeger die schuiten moesten trekken. En de luxe paarden zoals wij die de rug krommen omdat we zo nodig wat kilo's kwijt moeten.
Behalve pannekoeken heb ik ook 6 frituurs genegeerd. In het verleden waren ze altijd dicht als ik er langsreed, maar vanmiddag waren ze allemaal open op 1 na met heel veel dikke Belgen die zaten te schransen.

Dus ik ben keihard geweest voor mezelf want ik voel me ook een dikke Belg hoewel er  ongetwijfeld wel weer een kilo af zal zijn als ik thuiskom maar je bent anoreksies of je bent niet anoreksies hoewel je daar geen flauwe dingen over mag zeggen eigenlijk want dat is niet leuk als je het echt hebt.
Wel leef ik nog met het trauma van Wendy's in Goes waarheenonderweg me forumslader is overleden en ik had mail van Jens dat hij 'm ook niet kan reanimeren dus of ik een nieuw bouwpakket wilde voor materiaalkosten dus dat moesten we maar doen. Maar wel kut dat dat ding er gewoon mee is gestopt ineens. De dag ervoor had ik 'm in m'n tent gelegd met me telefoon eraan en toen zullen de bufferaccuutjes wel leeg zijn getrokken, maar dan is het toch vreemd dat-ie de volgende dag ook niet meer wilde opladen.

Er zat ook nog wat spoorbaan bij, maar routeyou stuurde me naar links ergens want we gingen naar de andere paalkampeerplaats in de buurt daar en die is bij Poppel. Het was allemaal grote molen en onderweg is er weinig gebeurt waarvan je zegt tsja of je moet de watersportdag in Mol noemenswaardigvinden wat ik dus niet vind maar ik heb geen zin om het weg te halen want de cursor van de leptop doet raar want er is een druppel regen opgevallen net en daar kan die dus echt niet tegen.
Vlakvoordat we er waren gingen we water tappen bij dezelfde pomp als hierboven op de foto (arendonk en poppel liggen vlak bijmekaar) en toen begon het keihard te regenen. (Je kan hier lezen hoe je de watertappunten op de kaart in Osmand kunt laten zien!) Het was de hele dag 30 graden geweest en zondag bovendien, maar die pomp is altijd open dus me drie liter was schoon op, want ik wist dat ik daar bij kon vullen. De temperatuur ging in die onweersbuien ook keihard onderuit en toen heb ik me tshirt uitgewrongen en een droge aangedaan met een regenjas eroverheen want het was onaangenaam.

bivac PoppelIk was een stukje van de bivak af in het bos gaan staan en toen ik net lekker suf in me monarch alite zat waarikgeenaandeleninhebmaarwelzouwillen hoorde ik vrouwenstemmen met de typische harde G zoals gangbaar in de Hollandse zelfbewuste variant van kijkmijeensmetmewandelschoenen. Ik dacht ze zien me toch niet en dat was ook zo. Bovendien sliep ik op dennennaalden en zij bij de vuilwaterpomp op gras. Dennennaalden hebben als voordeel dat de onderkant van je tent droog is de volgende morgen en dat ze zachter zijn om op te liggen want van me exped hof ik het deze dagen niet te hebben.
En dat er een denneappel op je tentdoek kan pletteren als je boft. Ik bofte niet.

Wat het ook is dat als je als middelmatige kale man ineens tegen de schemering uit de bosjes komt stappen en twee eenzaamkamperende dames soort van overvalt van hallo ik sta daar, dan slapen ze misschien niet lekker als ze weten dat er een labiele gek die Luik-Bastenaken-Luik wilde gaan fietsen met 30 kilo bagage 80 meter verderop met z'n hand in z'n pyamabroek ligt (wat ik lag). Dus dat is mijn bijdrage aan de #metoo discussie, maar die kop van die ene was dan wel weer leuk om te zien toen ik vanochtend vanuit de bosjes vertrok zonder iets te zeggen.

28-05-2018 16:52 :: Je hoeft niet ver te gaan

om diep te gaan

waterbus trektorIk had Osmand de opdracht gegeven om een route uit te zetten van noord vlaanderen naar de kop van 't land bij Dordrecht omdat ik geen zin had om voor de 100ste keer dit jaar over de Moerdijkbrug te rijden en ook niet van Dordrecht naar huis. Als je iets aan Osmand vraagt in Nederland dan krijg je het idee dat ons land bestaat uit woonwijken met uitvalswegen met fietspaden daarnaast die industrieterreinen met elkaar verbinden. En ik denk dat dat wel klopt. Ja niet als je uit een vliegtuig kijkt, hoewel misschien toch als je een beetje laag vliegt.

We begonnen wel wat ofderood vanochtend dus me fiets is echt belachelijk smerig weer. Je kan het niet zien op de foto op de Waterbus, maar hij zit echt onder de modder overal. Hij hep het goed gedaan. Alleen gekloot met de ketting als we naar de granny moeten af en toe met wat kracht op de trappertjes. Dan moesten we een stormrondje op een klimmetje. Dat is een zeilterm en als je 'm opzoekt dan snap je misschien wat ik bedoel. O ja z'n koplamp is ermee uitgescheden dus nu denk ik dat er misschien ook iets met de dynamo kan zijn omdat dat het tweede elektrieke apparaat is dat eraan hing dat het nu dus niet meer doet. Ik ziet spanning maar ik ziet geen stroom bij de dynamo. Vreemd. Morgen maar even uitmekaar halen, dan.italiano

Over elektriek gesproken: we kwamen onderweg langs de Tesla fabriek ergens bij Dongen en dara heb ik geen foto van maar een stukje verderop zit de overslag van de Italianoos. Italianoos waren snoepies met bizar veel suiker drop in een rolletje en ze waren apart verpakt wegens dat ze aanmekaar zouden smelten bij italioonse temperaturen denk ik en dat merk bestaat gewoon nog. kijkverdrietZe hebben nu ook zakjes met dingen en ik ben dan zo dat ik die ook wil proberen. Soms zie je winkels en die schrijven dan heel stoer op de gevel sinds 1996 maar dit merk bestaat al langer dan ik dus dat is zeg maar een middelmatige periode al. Maar ik heb er wel goede herinneringen aan totdat ze binnen mijn suikerhuishouding door de snikkers verdrongen werden. Het is eigenlijk nog een mirakel dat ik nog tanden in me giechel heb op deze leeftijd.

Ik ben net op de weegschaal gaan staan en die paar dagen in de Ardennen hebben me 3 kilo opgeleverd die ik minder weeg. Dat is fors minder in 6 dagen of zo maar ik moet ook wel zeggen dat ik aardig kapot zit. Retie-Bastenaken-Retie blijkt dus ongeveer 690 km te zijn met 2773 hoogtemeters in 6 dagen. Dat is wel wat anders dan Luik-Bastenaken-Luik waar ze 4700 hoogtemeters in 6 uur fietsen. Dat komt omdat ze in die koers alle stoplichten op groen zetten. En hun benen hebben geschoren. En ze kunnen alle boggies afsnijden want de weg is toch afgesloten en dan is er ook nog publiek dat ze omhoog duwt.

Eigenlijk is wat ik doe veel zwaarder. En dan moet ik ook nog me tent opzetten en me luchtbed opblazen.

Het was in ieder geval gewoon even lekker weg in andermans land en er zijn nog meer klassiekers dus misschien dat ik denk dat er nog wel een of meer volgen. Heel Vlaanderen ligt vol met ouwe spoorlijnen heb ik begrepen, dus ik ga me deze zomer eens in die combinatie verdiepen.
Je hoeft dus niet naar heel verre buitenlanden om kilo's kwijt te raken op de fiets dus dat is de winst van deze week. Als ik dit zou lezen en niet zou schrijven zou ik nu zeggen: "ga zo door, pik!"

08-06-2018 19:58 :: De Ronde

goede wijn behoeft geen glas

rvv tiesjurtJuist. Ik krijg volgende week een nieuwe glimmende baan aangeboden ingaande in oktober. Ik ben een dagje op proef geweest en ze denken dat ik een goeie ben. Dat betekent eigenlijk dat ik wel weg kan, dit jaar. Maar de ideale vertekdatum voor wat ik wilde gaan doen is al voorbij inmiddels, maarrrr ik kan ook richting de andere kant op want daar lag tot half juni sneeuw zeiden ze, dus misschien dat ik dan maar die kant op ga. Voorlopig wacht ik op me forumsladert die onderweg is, maar ik heb iets anders gebouwd (verhaal hier) ook en dat wil ik uittesten dus toen had ik bedacht dat ik naar Oudenaarde ga rijden. In Oudenaarde begint (en eindigt)... De Ronde! ["De Ronde" is de Ronde van Vlaanderen voor de niet-wielerfans hier.]

En ik ben me waslijn vergeten in Tienen dus daar moet ik eigenlijk ook nog even langs, maar ik weet niet of we dat redden want dat is toch wel aardig uit de buurt, daar.

In Oudenaarde is een paalkampeerplek, dus dat wordt de uitvalsbasis heb ik bedacht. Daarna heb ik 3 gpx-versies gedownload van de ronde. Op basis van de ervaringen van Luik-Bastenaken-Luik heb ik de 83 km versie uitverkoren met 900nogwat hoogtemeters. Er is ook een andere van 133 km en de originele van 259 (link) maar dat is de volgende stap.

Wat er anders is dan vorige klassieker is dat ik me exped niet van campz.nl mocht ruilen want ik was een week over de garantietermijn. Godzijdank, want ik had niet kunnen leven met de gedachte weer op een exped te moeten slapen. Ik had een matje voor de smurf voor 25 euri gekocht dat ik nu meeneem en dat je met wat gekloot ook met de pompzak van de exped kan oppompen. maar die is dus wel groter en zwaarder. En ze hadden weer rotsharingen bij de Aldi gister dus nu heb ik de rotsharingen waar het dwarsstukje af is - en wat dus nu eigenlijk gewoon 7 duims spijkers zijn - vervangen.
En ik heb dus een minimal-ladert gebouwd om te kijken of dat me telefoon op spanning houdt voor 7 euro.

We gaan het allemaal meemaken. Ik vertrek morgen richting hoe heet het waar een camping is. Ergens iets boven Antwerpen.

09-06-2018 19:27 :: Het was koers al vandaag!

ik zit er zelf nog niet helemaal in

pont werkendam-benden leeuwenAls je de grens over moet met de fiets dan houdt de roeteplenner van de fietsersbond het voor gezien. Roetjoepuntkom kan dat wel en ik had dat gedaan gister en die kwam met een tof idee namelijk van werkendam naar beneden zwaluwe met de boot. Als alternatief voor de moerdijkbrug waar ik deze zomer al 100 keer overheen gereden ben. Het kost 3,50 maar dan hebbie ook wat. Nou ja eigenlijk moet je nog de 90 cent erbij optellen voor het veer bij de kop van 't land naar de overkant. Maar het is veel leuker dan die kutbrug.

Ik was uberhaupt wel in me nopjes met de uitgezette roete vandaag. Allemaal stukkies waar Osmand en de Fietsersbond je niet overheen sturen met af en toe een ahaerlebnis ertussendoor van o zijn we hier. Ik loop altijd te klagen over het stuk tussen Rotterdam en Breda, maar roetejoe had bedacht dat ik met de waterbus van 010 naar Dordt moest en dat bedenk ik zelf ook meestal maar alleen op de terugweg want dan heb ik het verdiend. Ik heb de routejoetrack in de kaartjes gegooid want er ging iets mis bij het onlineloggebeuren via Osmand. Iets met een hoofdletter. Dat zijn van die momenten dat ik blij ben dat ik nog maar sporadisch in de automatisering zit.

het is koersIk zit in Vlaanderen, reeds. Onderweg was het koers ergens in een dorrepie en dara reden 20 man rondjes rond de kerk. Dit is de achtervolgende groep. Of ze zaten aan het elastiek en die andere 10 waren het peloton. Ze kwamen twee keer voorbij terwijl ik door dat dorp fietste, dus of het was een klein rondje of ze reden kneiterhard om niet aangereden te worden door die ambulance die er achteraan scheurde. Maar well goed  voor de inleving voor overmorgen als ik zelf aan de bak moet.
Het was onderweg naar Brecht heet het hier in een speelparadijs dat iets met kikkers heet, maar alle kinderen gingen om half 6 weg dus het is nu lekker rustig. Het is een kemping, ook, en hij heeft een naam, maar het is een zo onbizondere kemping dat ik 'm gewoon anoniem ga laten verder.

familie vogelEr is wel een reden dat ik naar Vlaanderen wil. Het is grappig. Hiero die foto hiernaast kwam ik onderweg tegen. Fantastische oplossing voor het mussentekort. En dan de post voor familie vogel in die plestik bak beneden.
Wat wel stom is kwa diervriendelijkheid is dat het in de grensstreek sterft van de varkensstallen. Je zou denken dat er wat hollanders de nederlandse wetgeving zijn ontvlucht, bijna. Ik geloof dat ik het al verteld had, maar op de tocht door Andalusie was ik een keer op zondagochtend langs allerlei varkensstallen aan het rijden en daar kwam een werkelijk hartverscheurend gegil uit en er was verder helemaal niemand. Het was alleen een stal ergens zonder huis erbij of zo. Die dag ben ik gestopt met het eten van varkensvlees want ik vind varkens gewoon leuke beesten en ze zijn ook intelligenter dan pegidaaanhangers of aanhangers in het algemeen. Er is alleen 1 probleem en dat zijn de sperrips van de biologische slager want ik kan het de smurf niet aandoen om die niet af en toe in de oven te gooien dus dat is dan de uitzondering. Ik denk dat die beesten een wat beter bestaan hebben gehad dan hun lotgenoten in Spanje. Maar onthoud bij alle vlees: wat mensen met dieren kunnen doen, kunnen ze ook met mensen doen.

Waarom sterf ik altijd van de jeuk na 1 dag kamperen en waarom gaat dat nog drie dagen door als ik weer thuisben? Beessies. Andere beessies. Steekbeessies, denk ik. Weet je wanneer je pech hebt? Als je als insect een heel klein beetje op een teek zou kunnen lijken en in mijn tent rond wil wandelen. Ik jaag alles wat klein en bruin is of groot en bruin en keverachtig ruukzichtloos over de kling als ik er lucht van krijg. Ik ben helemaal klaar met tekenbeten. Ik kontroleer alles wat ik aan heb gehad en ik hang geen kleren meer waar er flora of fauna tegenaan kan komen, Als ik de bush inga doe ik me sokken en me gympen en me treeningsbroek aan en smeer ik alles in met deet. De vorige trip heeft dat geholpen, want ik ben niet gebeten toen, volgens mij. Dat is wel een hoop werk, maar die pillen zijn meer werk want die gooien je echt een beetje overhoop. En dan kan je ook nog een virus krijgen maar die kans is 1 op 20000 en omdat ik al een hele tijd al niks meer in de lotto heb gewonnen denk ik dat ik dat niet heb maar ik moet van de dokter wel opletten of me oren niet dik worden. Ik dacht dat is een grapje, maar je oorlellen zwellen op als je hersenvlies wil gaan ontsteken.

Zo zijn jullie gelijk medicinaal bijgepraat. Omdat ik een wandelende lymerisicofactor ben volgens m'n huisarts heb ik twee kuurtjes amoxicilline van hem/haar (groepspraktijk!) gekregen. Dat is tof en ik kan het iedereen aanraden. Je slikt ze als een teek langer dan 12 uur in je heeft gezeten of als-ie in stukken uit je lijf is gekomen of als je een rooie vlek bij de beet hebt. Gebruik geen dingen met sleuven om ze te verwijderen, maar een tekenpincet of zo'n koevoetje waarmee je 'm er draaiend uit kan trekken anders blijft de kop zitten en moet je aan de pil. Die sleufschuifdingen zijn volgens mij alleen geschikt voor huisdieren.

Ik heb een roetejouroute naar Oudenaarde morgen en dat is ook iets van 100 en dan mag ik dwars door Antwerpen. Meestal moet je door die tunnel en dat vinden we leuk dus daar kijken we naar uit. We hadden vorige week ineens een krak als ik links kracht zette en als ik door een plas fietste was die weg. Dus ik heb me pedaal in het vet gezet maar ik denk niet dat dat het was want toen ik me crankbout natrok zat-ie niet supervast zoals het hoort (45 Nm). Vandaag heb ik niks gehoord, dus voila zoals de galliers zeggen. Ik denk dat dat wel eens een aardig diagnosemiddel zou kunnen zijn: een waterpistooltje en dan de erkende krakers afgaan 1 voor 1 en er wat water op spuiten. Als het dan weg is weet je waar het aan ligt. Ik zeg maar wat hoor het is maar een ideetje.
En ik heb de speling uit z'n voor- en achternaaf gehaald. Ik stel ze met een heel klein speling af, maar dan geef je ze een vinger en dan moet je uitkijken dat ze niet ene hele hand nemen. Shimanonaven staan van fabriekswege te strak en met te weinig vet, dus dat is wel iets waar ik altijd even naar kijk. Bij me eigen fiets dan, he. Als ze te los staan gaan de conussen ook weer eerder kapot als je ofderood gaat rijden, dus het is een soort van guldenmiddenweg kwa onderhoud.

O en ik had een minimallader gebouwd en die gooit er een partij warmte uit echt geweldig maar hij doet het al 100 km best goed, want hij heeft me suffe akkupek uit Kroowaatieje vandaag helemaal opgeladen en die heeft ongeveer dezelfde capaciteit als de accu van me telefoon dus dat is fijn kwa backup dat het werkt.
Morgen gaan we paalkamperen bij de koppenberg heet dat geloof ik. Ik heb me bandenspanning gecontroleerd en ik heb 5 bar voor en achter en dat is net zo veel als de carbonfietsers hebben als ze daar gaan rijden dus wat kan er fout gaan?

09-06-2018 20:59 :: Wie Merksem zegt

zegt Antwerpen

tunnel antwerpenAntwerpen heeft als plezantste eigenschap dat je overvallen wordt door de mogelijkheid dat je een personage bent in een SuskeenWiskestrip. Ik moet ook wel zeggen dat dat het hoogtepunt van de fietsdag was, want ik had tegen roetejoe gezegd dat we naar Oudenaarden wilden en vlug een beetje dus we hadden het denk ik net zo goed aan Osmand kunnen vragen. Het ging rechtdoor over suffe wegen met auto's en dan een stippellijn en dan nog een meter tot de berm en daar mag jij dan fietsen. En in die meter hopen zich alle kiezelsteentjes en weggegooide bierblikjes van half Vlaandren op een daar mag jij het dan mee doen. Vlamingen zijn gek op kiezelsteentjes want die gooien ze graag op de oprit naar de garage maar dat verspreid zich dan allemaal over het fietspad bij het herintreden in het verkeer.

roltrappen antwerpen tunnel schelde

We hadden natuurlijk al voorpret gehad van de tunnel maar de rielfing is toch altijd net wat beter nog. We gingen met de lift naar beneje en met de trap omhoog. In Rotterdam heb je 1 trap maar hier hebben ze er 2 met een tussenverdieping. Me fiets vond dat het een haarspeldbocht was en dat vond ik best slim bedacht. Voor een fiets dan he. Misschien dat de Schelde dieper is dan de maas en dat ze daarom 2 trappen nodig hebben. De Maas is niet zo diep dat weet ik want daar heb ik veel in gelegen, maar niet in de Schelde dus ik zou het echt niet weten. De tunnel zelf kent een snelheidsbeperking van 5 km per uur want door het vocht is-ie hartstikke glad. JE zou ook een ander wegdek kunnen overwegen (de hollandse oplossing, zeg maar) maar daar hoef je daar niet mee aan te komen. We hebben overigens wel de snelheidslimiet overschreden en dat mag ook wel eens gezegd worden want dat doen we eigenlijk weinig. HEt is wel de best gedocumenteerde kilometer van de trip tot nog toe geworden.
Ik vind Antwerpen leuk. Ik had ooit een vriend en die vriend had een vriendin en die had een kennis die er vandaan kwam en toen had ze een woningswap gedaan voor een week of zo en toen kon d'r vriend niet mee of die wou niet weet ik veel en toen heb ik een week met d'r in Antwerpen gewoond en dat was hartstikke leuk. Waarom precies weet ik niet meer, ik heb alleen het gevoel dat het leuk was. Dus dat neem je mee dan zeg maar.
wegduwen!IK bedoel wie laat z'n wals op het nieuwe fietspad staan? Ik denk iemand die op vrijdagmiddag om half 5 op ze horloozje kijkt en dan denkt o kut is het al zo laat en dan alles uit z'n handen laat vallen en naar huis gaat om weekend te vieren. Je kon er ook echt met geen mogelijkheid omheen. En wegduwen leek ons geen optie.

Als je dan op de andere oever komt dan is het meteen suf. Een beetje als rotterdam zuid, zeg maar. Zo van o er moeten meer mensen bij waar zullen we die eens neergooien nou ik weet nog wel een plekje. De architectuur lijdt onder dat soort stedenplanners en vervolgens ook alle mensen die er door heen moeten fietsen.
Het werd pas leuk een paar kilometer voor Oudenaarden waar de bordjes met "vlaamse ardennen" begonnen. Het werd ook wat heuvelachtig en toen hadden we ineens leuke weggetjes ook. Er zijn drie bivakplaatsen rond Oudenaarden en de twee die ik heb bezocht zijn helemaal uitgekleed. Er staat alleen nog een pomp die vies bruin water ophoest. Dat komt omdat de lokale jeugd er de beest loopt uit te hangen. Nu mag er geen vuur meer worden gemaakt (de vuurschalen zijn weggehaald) en er mag ook niet gebarbecued worden. Ook de houten vlonders waar je eeveetee je tent op kan zetten, zijn weggehaald. Dat werd allemaal verteld door de beheerder op een geplestifiseerd formulier dat daar hing.
Dus ik dacht lekker. Geen lokale hangjongeren.

Wie schetste onze verbazing toen wij plots gezelschap bekwamen van een jongeman waarvan we later zouden vernemen dat hij schoenmaat 51 had. Het was wat je noemt geen kleine jongen. En hij had een rugzak en dara zat een ronde bordjacobsschelp op dus dan weet je het wel. Het was Joost uit Delft. HEt bijzondere aan Joost uit Delft, behalve zijn schoenmaat, was ook dat hij niet een stukje van de roete ging wandelen maar dat die dus drie maanden had uitgetrokken om helemaal uit Delluftbijdehaag naar Santiago te gaan wandelen. 30 km per dag. Dat vind ik dan wel weer prijzenswaardig. Niet een paar 100 kilometer maar gewoon de volle mep. En dan navigeren met je horloge. Dus toen raakten we aan de praat en toen wilde ik net om half tien aan me verhaal hier beginnen toen er een lokale hangjongere met 2 maten en een tas vol bier aan kwam zetten. Joost en ik kregen een hand. Waar is de vuurschaal? zegtie. Ik zeg dat staat op dat geplestifiseerde formulier daar. Hij zegt we gaan een fikkie stoken en bier drinken. Ik zeg dat mag niet. Hij zegt ja hallo dit is mijn achtertuin. We wonen 500 meter verderop. Ik zeg ik zeg alleen maar wat er op het geplestifiseerde formulier staat. Dus toen stonden ze met alle puberverontwaardiging die je dan hebt op die leeftijd naar mij te kijken. Joost zegt ik moet morgenochtend om 7 uur weg. Ik zeg ik moet morgen de Ronde van Vlaanderen fietsen met 30 kilo bagage. Jullie kunnen echt geen feest gaan zitten vieren hier. Hij zegt ja dit is van iedereen, dus iedereen mag hier staan. Ik zeg ja maar ik heb geen zin in herrie voor me tent hier. Ik moet morgen de Eikenberg, de Kapelleberg, de Varent, de Foreest, de Berg ten Houte, de Kruisberg en dan door de Karnemelkbeekstraat naar de Ouwe Kwaremont en dan de Paterberg op.
Men was niet onder de indruk.

De conclusie van de dag was dus dat de jeugd in Poppel (zie elders op deze pagina) een stuk geciviliseerder is dan de jeugd in Oudenaerde hoewel Poppel dichterbij Nederland ligt.
De andere paalkampeerplaats bij de koppenberg heeft dezelde behandeling ondergaan en het loopt zo raar af dat je er je tent niet fatsoenlijk kan opzetten dus die kan wat mij betreft uit de lijst.

Het eind vaan het liedje wa dat ze 50 meter verderop gingen staan en ik moet eerlijk zeggen dat we verder geen last van ze hebben gehad. Joost vertrok de volgende ochtend en die heb ik nog even gedag gezegd want ik was er ook vroeg bij.

11-06-2018 19:30 :: Een nare alieterraassie

lekkend luchtbed

ronde bordenDe lokale kids konden er niets aan doen, maar ik werd twee keer wakker omdat ik op de bojem lag. Of ik had er bij aanvang niet genoeg lucht ingedaan en dat de druk dan afneemt door de dalende temperatuur 's nachts wegens de komfoorfaktor OFWEL is het ding gewoon lek. Ik heb in ieder geval 2 keer moeten blazen, maar daarna was ik ook steeds weer snel in slaap.

Ik sta nu ergens anders dan gisteren. Er zijn echt geen kempings hier in de buurt behalve dan die halfgare bivakplaatsen. Dus ik sta nu in de boesj weer eens op het waterleidingterrein tussen de grote grazers zijnde oostvaardersplassen vierhoevigen met trieste oogopslag 6km van waar ik gisteren stond maar met zonder hangjeugd. Staat er vannacht misschien een peerd in me voortent maar dat zien we dan wel weer. Ik heb gekkere dingen overleefd.

Maar dat willen jullie allemaal helemaal niet weten jullie willen weten hoe ik de paterberg opgereje ben. Nou dat was nogal een dingetje. Ik begon okee. De eerste bergjes met kasseien ree ik prima op ervoor wakend niet in het gootje langs de kant van de weg te geraken want dat vind ik valsspelen. Ik doe toch al de watjesversie van de ronde met die 83 km dus dan kan ik niet ook nog een keer gaan smokkelen. Eikenberg, stationsberg, nog een andere berg en daarna was ik de tel een beetje kwijt. Geen probleem allemaal. Wel de voorvork in de veerstand bij het naar boven rijden want waar heb je dat ding anders voor.

Het weer was okee want het was maar 22 graden en bewolkt. Ik heb vandaag me petje haast niet opgehad dus dat betekende weer wel dat het zweet me bril inliep die dan besloeg ook. Het begon ook goed bij de Aldi. Gister was zondag dus vandaag ging ik broodkopen en ze hebben bij die winkel een broodpoepmachine die halve stokbroodjes uitscheidt. Echt tof gezicht. En warm van de pers ook. Dus dat was een goed begin van de dag al. En ik had 2 liter water gekocht want de start en finish waren in Oudenaarde dus ik kon dan 's middags nog wat water erbij halen en wat je niet bij je hebt hoeft niet omhoog.

onverharde kasseienHet rondje dat ik reed zijn eigenlijk de verbindingswegen tussen die bergen met die kasseien die je dan opmoet. Er zitten ook afdalinkjes tussen en ik ree net lekker 45 of zo en toen hadden ze ineens een berg kasseien over de weg gelazerd achter een onoverzichtelijk boggie. Geen bordje vantevooren of zo. Dus ik vol in de ankers. Waren ze dus die kasseien aan het verversen. Maar de ondergrond van die kasseien verderop was dus onverhard met kiezel en dat reed eigenlijk veel beter. Dus misschien is het ene goed idee om die kasseien gewoon maar te vergeten en het onverhard te laten. Gravelreesen wordt het t och helemaal, denk ik, binnenkort. En dan in combinatie met bikepacking. En dan naar de Vlaamse Ardennen.

HEt is leuk fietsen hier, maar ik moet er toch niet aan denken om dit rondje drie keer op een dag te rijden zijnde de afstand die de profs afleggen. Op de Paterberg zit een steil middenstukje echt niet normaal en daar was ik stilgevallen. Het stomme was dat ik ook niet meer wegkwam, want ik zat op de 22x32 en dan steiger je alleen maar als je aanzet om weg te rijden maar als je niet aanzet dan kom je die berg niet op dus dat was een kip of het ei en dat is opgelost door dat steile stukje dan maar te duwen. Ik heb het 6 keer geprobeerd want ik fiets geen 200 km om me fiets ergens omhoog te gaan lopen duwen. Maar hij steigerde alleen maar dus het kon echt niet anders.

paterbergHEt is wel leuk om te ondervinden hoe stijl het echt is daar. Die kasseien helpen niet echt, maar als je gewoon je eigen tempo op een mtb verzetje kan rijden is er weinig waan de hand verder en meestal kan dat wel. We zijn wel iets gewend ondertussen. Maar de Paterberg heeft vandaag gewonnen, de veldslag dan, niet de oorlog want ik denk dat ik nog wel een keer terugkjm. Je moet gewoon volle bak rijden daar want als je stilvalt dan ben je echt gezien. Dus dat weet ik nu voor de volgende keer..
De 900 hoogtemeters van vandaag waren niet beroerder dan een gemiddelde dag in Andalusie, dus ik heb me goed geamuseerd - of eigenlijk beter geamuseerd dan in Andalusie want daar fietste je eigenlijk nooit in de schaduw en hier lekker wel. En de klimmetjes zijn hier ook een stuk korter natuurlijk dan daar, dus het is hier meer interval.

duivenmelkertsOp het eerste vlakke stukje was er een stuk weg afgezet maar ik was er toch verder gereden en toen zaten er allemaal mensen op stoeltjes aan de kant van de berm. Ik denk die hebben examen. Nee zegt de Trektor ik gevoel animale aanwezigheid. Ik zeg wat voor beest dan/ Hij zegt duivenmelkerts. Ik zeg o vandaar. Zaten te wachten op het startschot met ze allen. Ze haddemn ook allemaal een stok in hun hand ik denk om die duif te meppen als-ie niet op wil stijgen maar daar hebben we dus niet op gewacht.

HEt was een leuk rondje, maar ik was niet echt kapot of zo, dus misschien de volgende keer beginnen met die andere die iets langer was. Als ik het zat ben kan ik altijd ergens me tent opzetten en gaan slapen, natuurlijk.

Ik dacht dat ik een tof bushplekje had gevonden, komt er net een hele manege langs die zo me tent inkijken. ronde centrumIk hoop dat ze het niet doorlullen aan de verantwoordelijke autoriteiten, maar als er pliessie komt dalijk zeg ik gewoon dat ik weggepest ben bij de bivakplaats door agressieve hangjeugd en ik kan ze nog beschrijven ook. Huhhuh.

Toen ik terugwas in Oudenaarde na het rondje heb ik chips en frisdrank gekocht en moest er een bezoek aan het Rondecentrum gebracht worden ook. Ik heb een retro BIC-petje gekocht en een boek dat De Val heet en dat ik nog niet kende. Om al die uitgaven te compenseren ben ik daarna een bushplekje aan de Schelde gaan zoeken. De reis gaat morgen naar Veere want dat is 100 km zegt roetejoe. Ik hoef pas donderdag weer terug te zijn dus misschien dat ik uit Veere nog even richting Brabant ga en daar nog een nachtje doet.

Eerst kijken of me luchtbed het nog doet vannacht.

12-06-2018 19:20 :: grote grazerts

poepoe alweer een alieteraatsie

grote graazertsIk denk half tien dat het was. De Grote Grazerts kwamen bijj wijze van avondwandelingetje even langsgegraasd. Het zijn grappige beesten want ze zijn best nieuwsgierig en ze kwamen even kijken wat er nou weer aan hun fiets hing. Dus ik denk zolang die beesten er lopen kan ik maar beter niet in me tent gaan liggen. Bovendien had ik een lek luchtbed, dus toen dacht ik weet je wat ik offer wat drinkwater en wat afwasspul en ik ga het lek zoeken. Zo gezegd zo gedaan en toen heb ik er plakspul opgedaan en toen heb ik nog 40 minuutjes in me monarchalite-waar-ik-geen-aandelen-in-heb-maar-wel-zou-willen naar de zwaluwen zitten kijken die langs m'n tent scheerden. En toen kwam de gedachte bij me op als er een vliegende schotel daar zou landen bij die paarden dan zouden ze denk ik toch ook denken nou laat die aarde nog maar een paar miljoen jaar sudderen want ze kijken lief uit hun oogjes maar er valt niet mee te communiceren. En toen dacht ik er achteraan wat als ze in de beekse bergen landen en toen was de lijm droog op de tast en toen heb ik me luchtbed opgeblazen en ben ik gaan slapen.

liefde voor de koersZat er nog een lek in natuurlijk ergens en toen had ik  geen zin om dat ook nog op te zoeken met water en afwasspul dat ik net had opgeborgen en dan weer 40 minuten naar die zwaluwen gaan zitten kijken en toen heb ik de hele nacht op de grond gelegen want hij liep nu ook 10 keer zo snel leeg. Ik dacht wat die smurf kan kan ik ook. Die had eerst een hele tijd lopen zeuren dat hij ook een exped luchtbedje wilde omdat freekinhetwild daar ook op slaapt, maar hij sliep vanaf het begin al naast z'n luchtbed dus idat vond ik weggegooid geld maar afgelopen nacht dacht ik w at hij kan kan ik ook. En het is redelijk gelukt, maar je moet dan wel in je slaapzak liggen waar ik normaal onder lig. En je moet boffen met de ondergrond ook denk ik. En wat ook helpt is als je de ronde van vlaanderen die dag gefietst hebt.

Je merkt aan alles dat er veel liefde heerst voor de koers hier. Dat er in Oudenaarde een heel centrum voor de Ronde is dat zegt wel iets natuurlijk. Het is een beetje het museum van Real Madrid maar dan voor woedbie flandriens. Omdat het voor me gevoel grenst aan sportverdwazing zoals me pa dat noemde en ik ook weinig heb met heldenverering heb ik me beperkt tot de winkel.
adri!Overigens kwam ik gisteren nog op een weggetje terecht waar ze alle winnaars van de eerdere edities van De Ronde op het wegdek hebben gezet. De winnaar van 2018 ontbrak nog. Oom Nikki. Oom Nikki is de broer van Pa Lau. Dat heb ik niet verzonnen, maar de Amerikaan die in het tuinhuis van eltiedie woont en Laurens Papa Lau noemt en Nikki Terpstra Uncle Nikki. Hij rijdt voor een Rotterdamse opleidingsploeg en eltiedie vertelde in 1 van z'n podccasts dat Lucas Eamon, zo heet die Amerikaan, van de trainer van Delta Cycling niet meer mee mocht met Terpstra als ze een trainingsrondje gingen maken omdat hij dan helemaal aan gort gereden werd. Nou ja goed Oom Nikki staat er dus nog niet bij, maar ik heb natuurlijk nog wel even die van die andere Nederlandse winnaar opgezocht.

Misschien zou het een leuk idee zijn om Jelle, die trainer van delta cycling, eens te vragen om een lezing te houden over voeding en rainingsmethoden bij een reisfietsenwinkel. Trekkingfietsers en wielrenners zijn de enigen die 6 uur in het zadel zitten op een dag. En kouwboojs ook natuurlijk. Ik zou daar zeker belangstelling voor hebben, want ik doe maar wat meestal, maar ik denk dat dat allemaal best efficienter kan of zo. Pilletje zus, spuitje zo. De moeder van de smurf vroeg een tijdje terug waarom ik eigenlijk die kankereinden ging fietsen ik zeg dat is leuk dan neemt het lijf het van je over na een tijdje. Zegt ze man neem toch gewoon drugs.

Enniewee zegt de Trektor halverwege wat kijken die wielrenners raar naar ons vandaag allemaal. Ik zeg ja dat komt omdat ik dat BIC-petje op heb. Hij zegt nou daar zijn we mooi klaar mee. Ik zeg wat vin je d'r van hij zegt ik wil 'm ook wel even op dalijk. Ik zeg waar moet-ie op dan? Hij zegt nou gewoon ik zeg ik verzin wel wat.

bic 2bic 1

Ik zeg vind je het wat? Hij zegt nee. Ik zeg gelukkig want het ziet er niet uit. Hij zegt waarom denk je dat die wielrenners zo raar kijken allemaal?
Dus nu denk ik dat ik morgen me knrmpetje weer opdoe hoewel het BIC-petje minder zweet aan je kop. En het heeft historie ook, want Jan Janssen had vroeger ook zo'n petje. Dat was ook de meneer die de gelijknamige fietsen kwam langsbrengen met een busje bij de fietsenzaak waar ik ooit een paar dagen in de week werkte. Dat was wel koel. En het zijn goeie fietsen ook wel.

We hadden wel weer een kanalenroetejoe vandaag. Meestal is dat wel lekker doorkarren maar vandaag was het windkracht 5 tegen dus dat is weer een hele andere tak van sport na de kasseien van gisteren. O hij zegt dat ik vergeten ben op te schrijven dat-ie twee nieuwe derailleurwieltjes had gekregen en dat ik die foto van de oude oplijn moet zetten omdat de mensen hier dan kunnen zien hoe verschrikkelijk hij verwaarloosd wordt. Ik kan die foto even niet zo gauw vinden, nu.

Van de week begon hij ook dat hij het stom vindt dat we zijn verjaardag nooit vieren dus ik zeg ik weet niet wanneer je jarig bent en zoals in elke relatie is dan de boot goed aan meteen. Hij zegt godverdomme, staat dat niet ergens in de database bij me pagina op de site dan ik zeg ja maar dat is een timestamp en dat zijn seconden sinds 1 januari 1970 en die moet ik omzetten naar een datum dan en dat is gedoe. Dus toen was het weer van heb je dan helemaal niks voor me over dus ik zeg wat wil je dan als je jarig ben een papieren hoedje op en slingers in je ligstuur? Hij zegt ja zoiets en taart ik zeg wat voor taart hij zegt iets van de hummah of zo ik zeg ik zal er over denken om van het gezeik af te zijn. Ik heb werkelijk geen idee wie ik zou moeten uitnodigen. Al die dure trekkingfietsen zijn vaak zo onzeker zo van piepje hier, knarsje daar en wat ze nu weer voor nieuws bedacht hebben een splijndkerriejer zonder de sjimano standaard zodat de fietsenmaker in een ver land er nog niks mee kan. Ik bedoel wie zit daar nou op te wachten?

We kwamen nog wat graffiti tussen Brugge en Ghent tegen, wat allebei leuke steden zijn en waar we dus niet geweest zijn. Ik zoek de fotoos er even bij. 12

Ik wete niet wat het is, maar het is toch echt buitenland. Die jaloezie en de trots tegelijk dat het allemaal niet zo aangeharkt is als bij ons in Holland. De gespleten publieke zaak en de poging om in de opdrachten niet te falen maar dat juist dat falen de enige logische uitkomst is gezien het zwakke vlees of zo. Er zit een katholieke ruimte tot zondigen in dit land die er bij ons in de reformatie is uitgestampt. Eigenlijk heerst Alva hier nog en wachten de Belgen sinds 1568 nog steeds op de ontzetting.

Dat moet even zonder mij want ik ben weer in NEderland. In Veere bij staatsbosbeheer op de kemping om pesies te zijn wat ik toch een fijne kemping vindt ondanks dat je er maximaal 4 minuten kan doezen en als je dan met de trekker de does schoonmaakt de does opnieuyw begint terwijl er niemand onderstaat en dan staat er bij dat dat de meest efficiente manier is oom de zonnecellen op het dak te gebruiken. Voor die 8 euro 90 ga ik daar niet over zeuren. Ik ben geen zeeuw en al helemaal geenn calvinist. 1953 werd bij ons altijd herdacht als het jaar waarin Stalin overleed.

Die watersnood was een kapitalistisch probleem.

13-06-2018 21:32 :: De geur van vers zeebanket

zeeuwse vroem

een leuk plaatjeHet luchtbed bleek geplakt, dus het was de hele nacht te hard want ik dacht ik blaaas 'm lekker op dan weten we hoe of wat dalijk en toen was ik gewoon in slaap gevallen dus ik werd vanochtend ook weer op een keihard luchtbed wakker. Ik heb alle naadjes die kuunnen lekken uit voorzorg dichtgeplakt. Hij lekte op 2 naadjes en daar zitten er nog 4 van in dus die zijn nu allemaal voorbehandeld dus ik denk dat het lek wel boven is voorlopig.

Omdat ik nog een dag heb dacht ik wete je wat we gaan de toerist uithangen. En dat is erg goed gelukt want er werd maar 75 km of zo gereden vandaag en het was windje tegen maar wel met hollandse wolkenluchten en die kweken karakter zoals we allemaal weten hoewel ik al een karakter heb dus ik heb liever wind mee dan maar soms heb je het niet voor het uitkiezen.
Ik hou niet van Zeeland siiinds mijn ex harry die eigenlijk henriette heette een keer tussen neus en lippen had gezegd dat het zo plat en vervelend was. En omdat ze eigenlijk weinig tegenspraak duldde heb ik dat zelf ook altijd geloofd, maar vandaag was anders. Ik had een toffe fietsdag die begon bij de spar en eindigde aan deze pikniktafel die niet versleept mag worden. Er was wat wind maar niet overal tegen en er was horizon en het was erg vlak maar er was vooral veel Oosterschelde en het was laag water en dan ruikt het naar die sliertjes die ik altijd onder de douche van me duikpak afspoelde vroeger toen ik nog wel eens ging sportduiken.


de brugHEt is dat ik met R en de heligek over de Zeelandbrug gereden ben toen we terugkwamen van Wendy's,, maar voor die tijd kende ik de zeelandbrug ook alleen maar van de peilers en dan ook nog onder water. Moest je op kompas naar die tweede zwemmen en dat was altijd gedoe.  Ik weet niet hoe het nu is, want we kenden toen de term leeggedoken al voor een duikplaats waar te veel duikers met hun flippers de bodem hadden omgeploegd. Eigenlijk moet je vinnen zeggen, maar toen ik voor me werk ging duiken had ik een collega die altijd flippers zei gewoon omdat het kon en dat geeft de activiteit iets naiefs en onschuldigs. Wat ik toen ook was. Hij ook wel denk ik achteraf.

 

Ik kreeg vorige week een brief van oxxio waar ik bij was voor de electriciteit omdat ik eneco een stom bedrijf vind, en die gooiden een cent op de kwh hetgeen een verhoging van 20% is en toen ben ik bij de windcentrale gegaan omdat iemand op een kemping tegen me had verteld dat-ie aandelen had daar. Bij de windcentrale kan je dus een stuk windmolen kopen en dan krijg je stroom uit je eigen windmolen. Ze hebben ook een app en dan kan je zien hoeveel je windmolen vandaag heeft geproduceerd en zo. Ik vind dat een behoorlijk leuk idee dus nu wind molenzit ik bij de windcentrale met me stroom. (Oxxio is trouwens inmiddels ook overgenomen door puntjepuntjepuntje de eneco!) Ik kon alleen geen stuk windmolen kopen maar wel intekenen vast dus dat voelt als beleggen ondanks dat ik arm ben. Ik mag maximaal 2 aandelen kopen omdat ik weinig stroom verstook, dus dat is te overzien. Als ze genoeg geld en gelegenheid hebben gaan ze dan een tweedehandsje kopen ergens en die gaat dan aan het werk voor je. Wat die molen produceert krijg je voor niks terug in de meterkast, dus ik denk dat het misschien ook nog goedkoper is als je zo'n aandeel een jaartje hebt of zo.

minimal-lader auf radIn de tussentijd wek ik zelf ook stroom op met me minimal-lader en die heeft die kasseienstroken glansrijk overleefd dus dat ding is niet te slopen. Er kan ook weinig aan kapot. Hij produceert wel een berg warmte maar hij blijft laden en aan het eind van de dag heb ik genoeg om me telefoon na het navigeren weer helemaal bij te laden met het brakke akkupek uit krowatieje naar 100%. Dus kwa bekup is het een geslaagd experiment want hij doet dus eigenlijk ongeveer hetzelfde als een B&M-apparaat maar dan voor 7 euro. En er zitten ook geen draadjes aan die kapot kunnen gaan.

Ik ben De Val aan het lezen van Mathias Declercq en die vent kan niet schrijven maar hij heeft wel een verhaal. Over koersen, over Vlaanderen en over de levens van 5 wielrenners uit het tijdperk Boonen en Hincapie. Het is een plezant boek, toch wel, dat naar meer klassiekers smaakt.

O en weten jullie wat ook stom is? Er staat een meneer op de kemping hier in Nieuw-Vossemeer met een ouwe Koga die elke Dorpstraat in Nederland aan het affietsen is. Hij moet er nog 30 en hij moet nu naar Tholen ergens, zeidienet. Ik zeg dan moet je ook naar vlaanderen want daar hebben ze ze ook. Hij zegt nee in vlaanderen doe ik wat anders daar rij ik de klassiekers: Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen...

Ik zeg neeeeeeeeeeehjemeenthetniet?!

14-06-2018 20:56 :: De beloofde foto

corpi delicti

Ik weet niet of het meervoud van corpus corpi is. Ik denk dat het corpora of zo is maar ik heb geen zin om het op te zoeken. Het bewijs dat ik mijn fiets schromelijk verwaarloos. En is schromelijk niet met twee o's? Schroomelijk. Nee. Ik ben een waardeloze fietsbezitter. Als het jouw fiets had ik er eerder wat aan gedaan. Ik schaam me diep. Komt-ie:

schandalig!!!

Schandalig. En ik kan ze geboortedatum ook niet achterhalen maar de pagina is vorig jaar op 29 april voor het laatst gewijzigd. Dus misschen moeten we die datum maar aanhouden voor z'n verjaardag.
En er zijn nog wat dingetjes. Ik denk dat ik een nieuw achterwiel wil want de naaf heeft z'n beste tijd gehad. De velg is ook behoorlijk ingesleten. De voorderailleur is niet voorjaarsklassiekerproof gebleken en ik denk dat ik een shimano wil weer daar ipv een sram. Me trapper aan stuurboord heeft een val opgevangen (van me fiets niet van mij) en nu zie je de cup zitten want er zit een gat in het plastiek en het doppie voor de as is ook pleitheine. Hij doet het gewoon nog prima verder, maar het toont slordig en dat is voor de berijder geen probleem, maar voor een fiets ligt dat gevoeliger. En had ik gister geen halve milimeter speling op het balhoofd gevoeld?

Morgen moet ik onderhandelen over een arbeidscontract en ik ga vragen of onderdelen tegen inkoopsprijs onder de secundaire arbeidsvoorwaarden vallen. En wanneer die dan ingaan. Dus.

Nog 2 nieuwtjes: me bouwpakket uit Kottbus is gearriveederd tijdens mijn kasseienavontuur dus ik kan een nieuwe forumsladert gaan bouwen..En de winddelen stuurden stomtoevallig vanavond een email dat ze een heel modderfokking windpark bij Staphorst of all places gaan bouwen! Dus niks tweedehandsjes, maar nieuwe glimmende windmolens van eigen bodem. 3 stuks tegelijk; opleverdatum eind dit jaar al. Ze kunnen nog 5000 aandelen plaatsen geloof ik, dus grijp je kans. De vorige keer waren ze belachelijk snel weg. Ik heb (nog) geen aandelen, maar ik wil ze wel graag hebben, geloof ik. Altijd leuk, windhandel.

Kwa fietsen nichts neues. Ik ben naar huis gereden uit Nieuw-Vossemeer. Klein stukkie dus niet met de boot vanaf Dordt anders was het helemaal belachelijk geweest. Ik ga van de week bedenken of ik nog een echte tocht ga doen of kuurne-brussel-kuurne of gent-wevelgem of zo. Parijs Roubaix gaat door noord frankrijk en daar wil ik sinds de frontlijnroute NOOIT meer fietsen, eigenlijk. Maar zeg nooit nooit. Typ nooit.

Gek woord eigenlijk. Nooit. nooit. Pfff. Gek.

22-05-2019 21:07 :: Weten jullie wie Gent Wevelgem ooit won?

Leo van Vliet! En Teun ook.

leonietteunIk ben altijd in de war met de van vlieten. Er zijn er 2 en ze hebben allebei Gent-Wevelgem een keer gewonnen en ze komen ook allebei uit de buurt. Als me moeder nog leefde had ik kunnen vragen welke van vliet bij ons in het dorp woonde, want zij kende iedereen omdat ze twee middagen per week de baas van de bibliobus was. Eén van de twee woonde aan de Westgaag maar ik weet dus niet meer welke.

De naam van vliet in kombinatie met fietsen enterde pas mijn puberale bewustzijn toen iemand op de brug bij het bejaardentehuis had gekalkt dat er een van vliet wereldkampioen was geworden. Volgens wiki de pedia was dat Teun in '76. Je komt trouwens langs die brug als je naar Rob's Santosparadijs of hoe dat ook heet rijdt, trouwens. De wedstrijden waren In Brazilieje bij de junioren of zo als ik het me goed herinner. Er was een huldiging, maar daar kan ik me niks van herinneren. Vaders zal wel van sportverdwazing hebben gesproken of ik had iets belangrijkers te doen zoals voetballen tegen het muurtje.

Hierboven staat Leo en zijn hoofd komt me ook echt bekend voor en niet alleen omdat-ie de baas van de Amstel Gold Race is tegenwoordig. Wie dat meisje is weet ik niet, maar ze zat niet bij mij in de klas in ieder geval want dat had ik dan weer wel onthouden.

Het stomme sinds die tijd is dat Gent-Wevelgem niet meer in Gent maar in Deinze vertrekt. De cyclovariant (voor de tourfietsers, zeg maar) is eigenlijk gewoon de Ronde van Wevelgem. Wevelgem is een regio met zonder kempings. Dus nu heb ik bedacht dat als zij het startpunt van Gent naar kaartje gent-weveldgemDeinze verplaatsen, dat ik het startpunt van de cyclovariant ook wel 24 km verderop naar Ieper kan verleggen want daar is wel een kemping en dan heb ik halverwege de ronde ook nog een camping ergens in Noord Frankrijk want ik doe de grote variant van 215 km en 1 hoogtekilometer maar niet in 1 keer denk ik. Er zit ook een helling van 22% in geloof ik ergens.

openhart leptopjeIk heb sinds vorig jaar een aantal dingetjes aangepast. Zo was bijvoorbeeld de microusb-aansluiting in me leptop totaal vernaggeld omdat ik die tijdens het rijden ging opladen. Het ding zat in de linkerachtertas met de stekker er in dan en dat ging de hele tijd van hobbeldebobbel dus toen zijn de microcontactjes in de laptop gesloopt.

open hart operaassie switch aspireIk heb toen bedacht dat er eigenlijk iets flexibels voor bedacht moest worden dus toen heb ik de laptop opengemaakt en de ouwe usbingang van het printplaatje gezaagd met me aldi-dremel. En toen die eraf was heb ik een draadje op de print gesoldeerd met het vergrootglas (en de soldeerbout) en de hele boel vastgelijmd met epoxy. Dus nou steekt er een super suf draadje met een rete koel stekkertje (zie verderop) uit me laptop waar de oplaadkabel in kan en nou wordt de ingangconnector niet meer belast door het wegdek als ik onderweg ben. Ik vind het echt geniaal bedacht hoewel ik dus wel bang was dat ik me hele laptop ging slopen maar hij laadt nu zelfs bij als ik fillempies kijk en dat is echt een verbetering. Bovendien gaat niemand 'm meer jatten want een laptop met een staartje ziet er gewoon niet uit.
Me telefoon lijdt overigens aan hetzelfde euvel maar die heb ik vervangen door een nieuwe want ik heb geen zin om uit te zoeken hoe zo'n telefoon uitmekaar moet en ik wilde iets met 2 simkaarten (een Nokia 1) omdat ik al ruim een jaar van plan ben over de balkan te gaan rijden die niet in me bundel zit.

contec anatomiaDe kussentjes van me ligstuurtje waren ingezakt en niet meer zacht en die kan je nieuw kopen voor weinig dus dat heb ik gedaan en van me richting Lviv in Duitsland gekochte wavezadel is vorig jaar het freem gebroken dus daar heb ik ook een vervanger voor gevonden die erop leek want de wave zadels zitten niet meer in het assortiment maar ik heb er echt lekker op gereden al die tijd. Ik heb nou een trekkingzadel van Contec want dat vind ik een leuk merk en hij lijkt erg op de vorige.
En alle tandwielen en de ketting zijn ook vervangen want die waren echt op. De teller staat op 8000 maar dat is exclusief de klassiekers - ook nog wel zo'n 1500 km denk ik. En verder heb ik de huisarts gebeld omdat ik vorig jaar bij het rondfietsen 5 teken in me lijf heb gehad en 27 pillen had gesnoept dus die waren bijna op en ik ga niet meer weg zonder Amoxicilline want ik ben gewoon een tekenmagneet.

parel voor je werkbankIn het kader van de hobby heb ik de enige echte onverwoestbare roestvaststalen VAR spakenlineaal aangeschaft. Een parel voor iedere werkbank. En ze hadden ook nippelbitjes daar van VAR waarmee je je spaaknippels aan kan t-plugdraaien met de accuboor wat handig is als je er veel moet doen. Ik hoef er niet veel te doen, maar ik ben gewoon lui en dan is dat ook handig helemaal als de ouwe spaken hergebruikt moeten worden.

Ook de super koele stekkertjes die ik voor de kabel tussen de forumslader en de rest heb mogen niet onvermeld blijven, want die Tamiya stekkertjes die Jens altijd gebruikt had-ie niet meegeleverd in het bouwpakket dat me vorige gesneuvelde forumslader moest vervangen en ik heb er zelf ook nooit een geweldig resultaat mee geboekt en bovendien staan ze er om bekend dat ze smelten als je er veel stroom doorheen doet [wat op de fiets wel meevalt] maar het zegt toch iets over de overgangsweerstand. dus nu heb ik deze hiernaast die er tof uitzien en die van de droonsjop.nl zijn.

23-05-2019 19:41 :: Soms is het gewoon wachten

tot de wind je vangt

een bordje in het verre belgiejeIk was vergeten de datarooming aan te zetten op me nieuwe foon dus nu houdt het spoor van vandaag op bij Essen. Nou ja. De titel van vandaag zagen we toen ik Antwerpen binnenfietste. Ik had het meeste wind tegen vandaag dus deze zin resoneerde wel even lekker diep in onze freempjes. We bennen onderweg naar Ieper, bekend van nou ja de naam en de stad. Het stond op een gebouw in het havengebied, dat net als in die andere grote havenstad waar ik om half 1 of zo vertrokken was, gepimpt moet worden omdat de echte boten er niet meer komen wegens geen containerkranen schuine streep te weinig diepgang.

Die F is de F van Fietststrada en dat betekent denk ik fietspaden en 14 is gewoon een nummertje. Het loopt van Essen dat net over de grens is naar Antwerpen dat iets minder net over de grens is. HEt gaat langs de spoorbaan en het is lekker doorkarren daar met soms rare boggies maar wat zou Belgieje zijn zonder boggies. Ik schrijf Belgieje (en Krowaatieje) omdat ik niet weet waar de rare letters met puntjes en streepies zitten op me laptop. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de IT maar gewoon geen zin om dat uit te zoeken. Dat is omdat ik gewoon een leuk leven wil.

annatunnelHet is 100 nog een beetje kilometer van de ene grote havenstad naar de volgende iets minder grote havenstad. Ik had eigenlijk geen zin wegens kort geslapen vannacht dus ik dacht om half twaalf zal ik terug naar me nest of naar Antwerpen fietsen en nu zit ik hier op camping De Molen. Overigens is  Antwerpen wel aan een inhaalslag bezig omdat er hier nu ook best veel kookawiene binnen komt omdat er bij ons beter gecontroleerd wordt. Er was een douaanjee ook opgepakt een tijdje terug bij ons wegens dat en ik heb kennis van een gozer die in de fruitimport iets met inklaringen dee en werkloos is en die niet aan de bak komt in de branche omdat-ie toevallig dezelfde naam heeft als die doewaanjee diie nu in de bak zit. Al die werkgevers zoeken op internet tegenwoordig, dus daar ben je mooi klaar mee dan.

Enniewee ben ik onderweg naar Ieper om samen met me fiets net te doen alsof we in een waaier rijden (dat is typisch iets van Gent-Wevelgem heb ik gelezen). We staan nu op een betere camping dan vorig jaar van dat kinderparadijs want die hebben me getild met de douche waardoor ik bij nacalculatie daar in totaal 17 euri had betaald. Ik weet niet wat deze kost want de beheerdert komt morgenochtend hoorde ik net van de mevrouw die de frituur opengooide (ook voor uw braadworst). Het is op linkeroever bijna naast de tunnel waar we vandaag weer met de lift naar benee zijn gegaan en met de roltrappen omhoog. Het blijft echt een geweldige tunnel. Ik vinnum mooier dan de maastunnel, maar de ventilatiegebouwtjes aan de oever zijn in Rotterdam dan weer veel mooier. Hier zijn ze een beetje vierkant.

Ik heb onderweg bedacht dat ik waarschijnlijk niet op tijd terug ben voor de biesheuvel fietstocht in Schiedam die zaterdag a.s. is. Of eigenlijk gewoon niet ben want dat haal ik niet wat wel jammer is want ik heb al twee boeken van MJA herlezen (de verpletterende werkelijkheid en een andere).

Aangezien er hier gewoon een snackkar op het terrein staat zou deze kemping niet misstaan in het volgende extended snackrondje Rotterdam, zo kan ik me voorstellen. Me fiets zei net het is niet bijdehand om nou al aan de braadworst te gaan want je bent nog helemaal niks afgevallen vandaag en ik denk dat-ie daar gelijk in heeft maar het zou zomaar kunnend at ik hier nog terugkom. Hoewel ik van plan was de big-bangroute erachteraan te plakken en dat is 200 km de andere kant op bij LEuven in de buurt. Ik ben een fan van alles intergalactisch want ik lees al twee jaar allerlei kosmologische dingen kwa ruimte tijd en buigen en zo en ik vind het echt helemaal gaaf dus ik wist al wie Lamaitre was voordat het fietspad er was en misschien is het een goed idee om dan ook de lezers hier daar iets over te vertellen als ik daar fiets of zo hoewel het maar een rondje van 75 km is. Ik heb zelf ook wat theoriejen hoe de dingen intergalactisch functioneren dus dat kan dan mooi het thema worden de komende dagen.

Hoorde ik daar nou iemand o jeziskristes niet weer zeggen?

24-05-2019 17:40 :: Elk kakje hoort

in een zakje

fietssnelwegHEt was vandaag 130 kilometers van Antwerpen naar Ieper. Ik had een nieuw zadel gekocht en dat doet het. We reden door Belgieje en het was vandaag weer veel van die Fmet een cijfertje paden en ik heb ontdekt wat dat zijn en  dat zijn dus fietssnelwegen.

HEt klopt ook wel dat je er lekker door kann karren, maar soms zitten er ook andere stukjes tussen hoewel ik niet weet of dat paadje op die foto hiernaast nu wel of net niet meer bij de F4 van Antwerpen naar Gent hoorde. Het was wel een leuk paadje vond ik maar niet als er ook een tegenligger aankomt want op de brug was het ook zo smal dus dan akn je malkander niet passeren. Ik denk dat dat hier een minder groot probleem is dan in NEderland want men is wat beter opgevoed doorgaans dus ik werd in Sinaai op het fietspad een goede reis toegewenst door een mevrouw met een scheef fietshelmpje op hetgeen toch een glimlach op mijn gezicht toverde.

VErder hangen er ook overal verkiezingsposters want er zijn verkeizingen schijnt en die mensen zien er ook allemaal niet uit alsof ze volgende week een genocide ontketenen dus dat is al heel wat voor een moderne politicus. Het klopt ook niet dat het europese verkiezingen heten want je kan niet op europese partijen kiezen maar wel op de gewone dus dat vind ik raar.

Ik zou op die partij van die ouwe Griekse minister van Finansiejen willen stemmen die Dijsselbloem zo over de zeik hielp die ene keer en die daarna uit de Griekse regering is gegooid. Ik ben z'n naam even kwijt en ook de naam van z'n partij.

fietswokkelZe zijn de fietsbeleving flink aan het pimpen hier bij onze zuiderburen. Zo reden we vandaag in een fietspadwokkel om over een snelweg te geraken. Naar beneden is leuker dan omhoog, maar mijn veelspakige vriendje was ook van de klim al behoorlijk duizelig. IK had zoiets nog niet gezien behalve dan in parkeergarages maar daar mag je dan weer niet met je fiets in. Dus dat was leuk bedacht alleen jammer dat aan de andere kant gewoon een hellinkie was.

bike tellertWat wel opmerkelijk is dat de fietssnelwegen die we tot nog toe gehad hebben allemaal langs een spoorlijn liepen. Ze zetten er bordjes naast en daar staat op hoeveel mensen er langs zijn gekomen dus kennelijk is dat bedoeld ter aanmoediging om met de fiets naar je werk te gaan of zo maar dan is het wel onhandig om die fietspaden met de treinroutes te laten concureren. Met de trein kan je ook tamelijk miljeubewust naar je werk immers als ze in Belgieje tenminste ook op groene stroom rijden.

Maar zo hadden we alles bij elkaar toch een leuk fietstochtje. Alleen bij Tielt meosten we een weg op met Poolse alures waar ze best hard langs je heen scheurden maar dat was ook maar een kilometer of 12 alles bijelkaar.
Overigens komen de routes die ik momenteel rij bij brouter.de vandaan. Die doen het ook leuk vind ik.

Morgen ga ik de track van Gent-Wevelgemn oppikken en dan denk ik dat ik een camping in Noord Frankrijk moet zoeken. Ik ga geen 230 km op een dag rijden. Ik was vanochtend om kwart voor acht weg en om half vijf hier op de 7euro-camping in Ieper waar ze echt een tof trekkersveldje hebben en waar ik niet zou willen staan als ik een camper dan wel caravan zou hebben die ik niet heb.

Ik heb een trektor en daar ben ik vandaag weer helemaal gelukkig van geworden.

25-05-2019 19:15 :: vermindert uw gas

u nadert mijn klas

bordVanochtend vielen er druppels in Ieper. De rest van de dag heel af en toe ook nog, maar vanochtend het meest en dat was precies de twintig  minuten dat ik Perry (dat is mijn tent) ging inpakken dus die was echt helemaal zeiknat. Het stomme is dat ik om half 2 weer in me tiesjurt rondreed omdat de zon scheen en het hetzelfe weer als gister was ineens.  Bovendien had ik het keerpunt er toen opzitten waarna de noordwestenwind mee zat ipv tegen.

We hebben vandaag 120 km op kop gereden. HEt is heuvelig hier en als je wind mee hebt is een heuvel geen probleem maar met voor twee dagen boodschappen (van de Aldi om de hoek bij de camping in IEper!) en wind tegen is het best een dingetje. Naarmate je dichter bij de kust komt wordt het platter.

Dus wij lekker doorkarren op het grote blad dat nu nog maar 42 tandjes is dus dat is niet echt groot, maar het voordeel is dat ik niet de hele tijd dezelfde versnellingen verslijt op het middenblad dan toen me buitenblad nog 44 tandjes was. Heel gek hoe dat uitmaakt want het scheelt maar twee maar ik rij nu veel meer op het buitenblad.

Ik had de forumslader gister leeggetrokken bij het opladen van me laptop dat ook maar matig gelukt was en dan gaat-ie raar doen als in niet willen laden dus toen heb ik er na 25 km de minimallader aangehangen en die ging als een speer nu ik het energiegebruik van Osmand onder controle heb waar ik ook iets over heb geschreven bij de fietstechniek en de fietselectronica en dan osmand. Dus toen heb ik die bijgeladen tot 80% en toen de laptop erin geplugd en die heeft ie ook nog iets van 15 of 20% bijgeladen dus waarom wil ik eigenlijk een forumslader?

slimme fietspomp voor publiek gebruik waar ze in rotterdam nog wat van kinnen lerenDat bordje hierboven was in het begin want die hangen er al een tijdje en ik denk dat het een kortere route is want ik heb de track van 2019 en dan kom je weinig bordjes tegen, maar wel veel vlaams boerenland en landelijke weggetjes en een stuk kasseien met een geasfalteerd fietspad ernaast dus daar hoefden we niet lang over na te denken. En naarmate je dichter bij de kust komt wordt de wind steeds frisser en het ruikt ook lekker niet zoals bij ons want als je naar de hoek fietst dan ruik je alleen maar peetrogemiese industrie. Het was toen nog echt lekker rijden.

Onderweg kwamen we een fietspomp tegen ook nog. Die hebben ze in Rotterdam ook langs de fiets[paden gezet maar die zijn heel slecht ontworpen want de hele tijd verrot. Op deze zit een sticker hoe je 'mmoet gebruiken want er zit zo'n kop op met een hendeltje en ik weet uit ervaring dat de leek die sloopt als er niet wordt uitgelegd dat het hendeltje pas omhoog moet als hij op het ventiel zit. Bovendien was dit een voetpomp ipv de handpompen die in Rotterdam gebruikelijk zijn. Enniewee heb ik met belachelijk weinig moeite me achterband naar 4 bar gepompt, zijnde een halve bar erbij wat je liever niet met de handpomp wil doen althans ik niet.

markt in IepertNa het keerpunt op 70 kilometer ging het terug en we waren van Ieper vertrokken dus dat was na een kilometer of 70. Als je vanaf Wevelgem vertrokken bent is het nog iets verder. Het parcours slaat nergens op want het gaat echt alle kanten op. Dus soms hadden we wind mee ook op de heenweg omdat we gewoon een paar kilometer naar het oosten reden. Er zitten echt veel van die belgisch boggies in weer en in wielertermen heet het dan een technisch parkoer maar het lastigste is het grind in de bochten dat je blij maakt dat je niet op 25 mm brede bandjes rijdt. Maar we waren echt helemaal heppie toen we wind mee hadden. Het was een hele brede betonplatenweg en ik moest er gewoon van glimlachen zo makkelijk ging het ineens. Toen kon ik nog glimlachen.


HEt ging allemaal best lekker door en toen ben ik bij de 90 kilometer op zoek gegaan naar een archies kemping die ik allemaal heb ingeladen in osmand bij de favorieten wat ook op deze site wordt uitgl;egd trouwens bij fietselectronica osmand archie ze kempings. Die handleidink is aangepast want het klopte niet in deze Osmand versie die ik nu heb, maar het kan dus wel nog steeds. Dus ik had een kemping op 25 km of zo dus ik dacht mooie dag, 120 km, lekker gefietst. Dus toen kwamen we bij km 116 en toen zag ik dat het nog maar 4 kilometer was naar de kemping. Eitje dacht ik met 116 km heuvels en tegenwind in m'n beentjes. En toen kwam er een hellingkje en daar zat een heel frans gezin want we zitten in Frankrijk langs de kant van de weg (het is zaterdag) en die gingen bon courage roepen tegen iedereen die dat hellinkje opree dus ik denk het zal wel. Ik zag een wielrenner voor me die keihard naar boven ging (wegens geschoren benen) dus ik denk dat zal wel meevallen. Maar het viel helemaal niet mee. HEt viel zwaar tegen. Het is de Catsberg en die is dus 150 meter hoog.

Ik dacht na 117 kilometer heuvels en wind tegen even 3 km naar de kemping te rijden en dan gaat het daar een partij steil omhoog echt niet  leuk gewoon. Dus ik hijgen en puffen en stoppen ook nog ergens in de schaduw om te veriefiejeren dat de kemping echt maar 2 km verderop was nog en toen moesten we nog een stuk klimmen en het ergste was is dat denk ik genees in de teeveeuitzending komt omdat-ie dan nog niet begonnen is. Dus al die kilometers van vandaag zijn eigenlijk kilometers zonder publiciteitswaarde dus waar doe je het voor.

Morgen volgen de rest van de 1000 hoogtemeters dus ik ga erg me best doen uit te slapen want ik denk dat Gent Wevelgem  op een luchtbed gewonnen moet worden waar het de trektor en ikzelve betref.

26-05-2019 17:15 :: Vrank en vrij

Vroom en blij

kutpierenee in vlaanderenHEt was genant vandaag. NA de slaapzak moesten we meteen omhoog want kemping les 4 chemins ligt dus beneje wat fijn is als je erheen wil en vervelend als je sogges weg wil wat we wouwen, nou ja niet echt want ik had vanochtend nog spierpijn van de dag ervoor of de dag daarvoor dat weet je nooit met spierpijn. We moesten naar Wevelgem want daar ligt de finish hoewel ons rondje begon in Ieper dus datw as het plan. Er was gisteren lekker doorgekard tot die catsberg. VAndaag zou de rest van de hoogtemeters volgen en ik had een donkerbruin vermoeden dat dat ongeveer meteen zou beginnen na de kemping en dat klopte.

Wat wel fijn was dat de zon scheen en dat het waaide uit het zuidwesten en we naar het oosten moesten voor het grootste gedeelte want van Wevleghem naar Ieper is naar het westen maar dat was maar 25 kilometer. Het ging voor geen meter. We hadden gisteren de eerste 100 hoogtemeters van het seizoen gereje en dat was na die 114 kilometer niet goed gevallen dus dan ga je zeg maar al gedemotiveerd op pad de volgende dag zo van kut we moeten gaan klimmen. En toen haalde de realiteit de motivatie gewoon in wat makkelijker gebeurt als je sogges aan de bak moet met een berg dan smiddags als je al een paar kilometer in de beentjes heb. Dus we rijden de Zwarte BErg op en de Trektor zegt dit is genant. We waren net ingehaald door een wielrenner die keihard naar boven ree terwijl wij slingerend met 4,7 km per uur haast de berm inreden. Op het lichtste verzetje ook nog (22-32) en hijgen en puffen en zweten ook nog.
Nee, het ging niet vanzelf. Kon het erger jazeker het kon nog erger. De zwarte berg waren we nog rijdend bovengekomen.


Na wat vijven en zessen waar ik de essentie van vergeten ben, maar waarbij de teneur was dat er geklommen en gedaald werd, kwamen we op een andere verdwaalpierenee terecht en die heet de Kemmelberg. Tot het bordje 17% is er weinig aan de hand. In de tussentijd waren we trouwens al een keer links af geslagen door de bordjes te volgen terwijl we van de track rechtsaf hadden gemoeten maar me zonnebril was beslagen en ik wist van vooren niet dat ik van onderen nog leefde dus die afslag hadden we gemist en toen ik erachter kwam had ik geen zin om terug te rijden want dat was weer bergop en omdat ik nog een ochtendhumeur had van die zwarte berg heb ik in Osmand gelkeken en toen bleek dat we een stukkie konden afsnijden en toen hebbenw e dat gedaan. Ter leniging van deze dwaling kan ik aanvoeren dat ik dara de rest van de dag chaggerijnig van gebleven ben maar we waren net drie kwartier onderweg en alles was gesloopt al. Stel je voor dat je dat hele kelerestuk op 1 dag moet doen met 42 gemiddeld. Dat KAN gewoon niet als je je benen niet hebt geschoren en als ze de weg niet voor je hebben afgezet zodat je nergens voorrang hoeft te verlenen.

boem torMaar zoals altijd duurt het even om erin te komen, maar toen we de Kemmelberg opmoesten hadden we die gelukzalige toestand nog niet bereikt, Althans ik niet van me fiets weet ik het niet want die geeft geen krimp, notrmaal gesproken. Tot het bordje 17% is er weinig aan de hand daar als je de reesfietsters die je daar op een zondagochtend allemaal inhalen niet meerekent. Dan gaat het steil naar boven en dan kom je bij een stukkie kasseien waar het echt bizar steil wordt. Dus wij stoppen want iedereen ging daar rechtsaf het fietspad op dus ik kijken wara we heenmoesten maar wij moesten rechtdoor dus wij rechtdoor. HEt was echt kut want na 75 meter stond ik amechtig hijgend stil omdat ik niet verder kon zonder een long te verliezen. Na een minuutje puffen dee ik weer 75 meter en toen weer stoppen en puffen. Op dat punt kwam er al een MTBeejer lopend naar boven zonder bagage dus kennelijk had ik het niet zo heel gek gedaan dan nog met die 30 kilo bageg bij me. HEt probleem daar was dat we niet meer wegkwamen net als op de Patersberg vorig jaar want het voorwiel kwam steeds van de grond als we weg wilden rijden omdat het te steil was daar. Ook als je zigzag probeerde te doen. Dus toen moest ik lopen tot vlak onder de top waar het iets minder steil was en daar ben ik toen weer opgestapt en verder gereden.
Wat me bijbleef bij dit fiasco was de blik van een van de wielrenners boven die van de andere kant was gekomen. Er sprak ontzetting uit de manier waarop hij ons aanstaarde. Ik denk dat ik de eerste gek ben die met 22 rotsharingen van de aldi daar naarboven is gehobbeld, zij het dus een stukkie lopend en ik denk dat die man zich dat realiseerde.

Daarna is het allemaal wat vaag geworden omdat je dan de bergies wat achter je laat. We slingerden nog wat door Frans en westvlaanderen zonder dat er enige touw aan vast viel te knopen kwa route. Ik herinner me wel een toffe afdaling nog ergens dat we keihard naar benedenn scheurden en toen volgde er weer een stukkie omhoog en daar zijn we gewoon op het buitenbald helemaal tegenop gesjeesd en dat voelde helemaal profi. Wat wel indruk maakte is dat we dus langs de actuele loccatie kwamen waar in WO I tijdens de kerst is gevoetbald. Eerder al had ik een foto gepubliceerd van een standbeeld dat dat verbeeldde maar het is dus echt gebeurd wat ik toen niet meer pecies wist en we kwamen er vandaag langs. Ik ga nog uitzoeken bij welke reis die foto stond want ik moet zo me laptop in het stopcontact gaan doen bij de receptie en die gaat over een paar minuten dicht dus ik zit echt krankzinnig snel te typen. [dat was richting Sevilla en de foto staat in dit verhaaltje]

vdb graffitiUiteindelijk kwamen we langs het grensriviertje en dat liep zo'n beetje door tot Wevelgem ongeveer en dat was een leuk toeristisch stukje waarvan ik me niet kan voorstellen dat de profs daar ook gereden hebben want het was gewoon RAvel fietspad. Misschien dat hunnie daar over de snelweg gingen of zo dat zou ik eens na moeten kijken. En er was daar ook nog mooie grafiti onderweg van de enige echte Franck vdB en daar heb ik ook een foto van.

Toen we in Wevelgem aankwam was het de vraag of ik bij het gemeentehuis wara het finishvlaggetje in Osmand stond mog juichen maar me fiets zei nee het was een genante vertoning vandaag. Hoewel ik er naarmate de dag verstreek en het stokbrood met tonijn van gisteren aan begon te slaan wel beter inkwam. VAn Wevelghem terug naar Ieper was het 25 km wind tegen en ik herinner me nog een heuveltje waar we met 18 km per uur tegenop scheurden toen zei ik kijk ik heb maatjeuvanderpoelbenen nu waarop we bovenaan even in de berm moesten gaan staan omdat me fiets de slappe lach had.

rivellaHEt stomste was dat ik vanoggend tweeeneenhalve liter water aan me fiets had gehangen en dat ik net op de kemping tot de ontdekking kwam dat de anderhalveliterfles niet eens was aangebroken dus die is voor de kat z'n korte achtrnaam al die kut piereneejen opgesleept vAndaag, pfff.

Bij wijze van wraak en compromis heb ik bij de oprit naar de kemping waar de onze ronde gisteren begon wel even me vuisten gebald ter hemel ggeheven want we hebben het toch maar gedaan zo'n beetje. Er staat 94 km op de teller dus we hebben er 15 of zo gespijbeld dus we moeten nog een keer terug voor de volledige versie maar dan is het misschien handiger om alvast wat kilometers in de benen te hebben want dat hadden we vorig jaar ook toen we aan de klassiekers begonnen. HEt viel wat rauw op het dak, maar gezien het feit dat het gaandeweg steeds beter ging vandaag denk ik dat er weer wat bloedvaatjes open zijn gezet en wellicht ook wat buikvet is achtergebleven. Morgen gaan we richting west en de lamaitreroute.

Graag tot dan

27-05-2019 17:53 :: Graag traag

dank u

bruggetjeHet was op de camping in Ieper wat drukker dan eergister. Nog meer engelsen op motoren. Elke avond om 20:00 wordt de last post geblazen op klaroenen van de Ieperse brandweer zo heet het in de folder die je bij de receptie krijgt en ik had het idee dat er mensen op die camping staan die er ook elke avond heengaan. Ik denk dat er een Lancashire regiment bestaat en dat een aantal van de veteranen daarvan hun PTSS hebben omgezet in camperen in Ieper en als ze ermee geholpen zijn om met hun baret op naar die triomfboog met die 56000 dooien te wandelen vanaf de camping dan hebben ze volledig mijn zegen. Als ze bezopen en zingend om half twee snags terugkomen hebben ze iets minder mijn zegen maar het is altijd nog beter dan willekeurig destructief gedrag tegen anderen of de eigen persoon waar je ook wel eens van hoort.

In ieder geval was ik wat verderop gaan staan dus ik had er geen last van deze keer. De code voor de doezen is 0159 wat wel iets wegheeft van mijn nieuwe pincode sinds ik weg ben bij de ING, zeg maar de giro. Ik ben geneigd om het een en ander door de vingers te zioen voor het gemak van een betaalrekening maar wat er van de voormalige overheidsbank geworden is ondertussen daar lusten de honden en ik eigenlijk geen brood meer van. kortrijk verbouwingJE zou enige nederigheid verwachten na de crisis die mij ik denk een halve ton heeft gekost maar ze hebben nog steeds overal schijt aan daar. Dus nou zit ik bij de SNS want die zitten dichterbij maar die hebben een pinding en dat ben ik vergeten en nu had ik vandaag een aanmaning dat ze me website eraf gaan gooien omdat er kennelijk iets nog niet goed staat bij de automatische overschrijvingen en nou kan ik geen geld overmaken. Dus toen heb ik gebeld in Kortrijk waar ze een nieuw kasteel of zo bij die torens aan het bouwen zijn met die bouwkraan of een totaal niet bij de setting passend appartementenkompleks dat kan ook.
De enige reden dat belgische politici nog niet tot een genocide hebben besloten heeft er ook denkelijk mee te maken dat er erg veel tijd in schimmige vastgoeddeals gaat zitten. Ik lees thuis een boek en dat heet "De Vastgoedfraude" en als je nog een argument nodig hebt waarom je overheidstaken niet moet privatiseren dan is dat de tweede tip van vanavond. Het is een dik boek dus ik wilde het niet in me fietstas dus ik lees nu een roman en die heet de Duim van Alva. HEt is een suf boek maar ik heb er wel iets uit geleerd namelijk dat ze willem van O ook een keer om zeep probeerden te helpen toen hij in Antwerpen zat en toen hebben ze een kogel door ze wang geschoten dus toen moest het later nog een keer over in Delft. Die gaten in de muur bij die trap in het Prinsenhof zitten op 1 of andere manier in me geheugen gegrift sinds ik er met de lagere school heen moest.
Uiteindelijk heeft het allemaal geen ene flikker geholpen want heel Nederland is nog steeds calvinistisch en er is nog steeds een regerende vorst die Willem heet maar ik heb het gevoel dat deze wel makkelijker te raken is. Ook in de wang.

busgWe gingen vandaag fietsen van Ieper naar waar ik nu ongeveer zit hetgeen in de bush is. Mooi plekje, wel veel vers gezaagd hout in de omgeving dus morgen vroeg proberen weg te gaan voordat ze het komen ophalen maar ik denk dat het wel losloopt. Ik wilde eigenlijk naar een kemping iets verderop maar daar stonden alleen stacaravans en daar wilde de baas me niet hebben. Op 6 km zat nog een kemping of twee zelfs, maar ik zag onderweg daarheen dit bos en toen ben ik wat gaan rondkijken en nu staat PErry naast me tussen deze woudreuen en de Trektor staat tegenover me en die zijn helemaal opgeleefd want campings vinden ze suf. Er stonden gisteren 2 santossen en een toetterrain en nog een Kona Sutra wat wel leuk klinkt dus temidden van dat geweld pleegt mijn fiets zich vaak wat ongemakkelijk te voelen. Hoewel we nog niet zo lang geleden bij de Euromast zaten en toen kwam er een Nederlandse meneer die in Parijs woonde en die zei die fiets die ken ik van internet van die site waar die handige tips opstaan. Als je het niet gelooft dan kun je BartO een PB sturen op het consumentenforum want die zat erbij. Dus de Trektor is wel de meest bekende trekkingfiets van Europa aan het worden en daar is hard voor gewerkt dus mag het ook een keer. We doen het niet voor de status alleen of zo.

ravelholWe waren de dag bij de ALDI begonnen en daar heb ik 850 gram moussaka ingeslagen en die is op ook al inmiddels. Ik was niet van plan om de boesj in te gaan dit tripje, dus mijn watervoorraad is daar ook niet op ingesteld maar als je geen spaghetti hoeft te koken dan scheelt dat al een halve liter water dus ik heb nu na de afwas nog een half litertje over voor vannacht en morgenochtend. Er zit een supermarkt op 10 km of zo dus dat lijkt me te overbruggen. Het enige nadeel is dat ik geen internet heb hier.
Het plan is morgen richting Louvain te gaan en dan de Lemaitreroute te rijden. Ik weet niet of ik 'm helemaal ga doen of een stukje want het is een rondje en misschien is het zinvol om meteen richting noord door te karren. Tienen is in de buurt en daar zit een leuke 15 euro kemping bij de mensen thuis. Dieter en dinges, (later opzoeken) maar ik weet niet of ik die kant op wil want dat is een beetje de verkeerde kant op als je terugwilt richting Holland.
les 4 chemins bij de catsberg was overigens een 8,40 euro camping voor wie het persee wil weten en ze hebben daar een zwembad ook nog maar weinig tentplaatsen.


Brouter had een leuke trip voor ons verzonnen vandaag. Beetje op en neer met 2 kutklimmetjes ertussen door nog en een stuk onverhard dat met klinkers begon en met kuilen en stenen en grind eindigde. Er zat ook veel Ravel tussen en bij de de ravel 87 of 78 dat staat op het plaatje moesten we op een gegeven ogenblik een kruipdoorsluipdoormodderpaadje op om 5 meter lager op de voormalige spoorbaan uit te komen. Dus we hebben vandaag alle mogelijke wegdeksoorten gehad die er bestaan en er is ook nog lekker afgedaald her en der dus dan hebben wij een leuke fietsdag gehad. Het zuur in de pootjes viel ook wel mee alles bijelkaar dus de volgende keer geen 10 km meer afsnijden want het is nergens voor nodig want we kunnen nog veel kapotter.

Ik denk dat ik me zo achter mijn muskietengaas ga terugtrekken want er is nogal sprake van vliegverkeer hier. HEt is een vochtig bos en ik heb ergens gelezen dat teken niet van vocht houden dus dat lijkt mij een aanbeveling.
Muggen staan daar toch heel anders in, is mijn ervaring.

28-05-2019 18:02 :: We zijn vandaag geen

wervende vlaamse teksten tegengekomen

huh?De bush de bush en anders niets. Het was een stekkie uit het nog niet door mij uitgegeven doch wel te schrijven Handbouck voor den Wilkampeerdert, afgelopen nacht in het bos nabij Braine-le-Comte. Ik had alle ritsen om 9 uur dichtgemaakt en vervolgens met me ogen dicht uitgerekend dat we de volgende dag om 7 uur op moesten om om 9 uur bij de eerstvolgende supermarkt te wezen.
Het stomme was dat ik niet de vooraf ingeprente route naar het begin van de lemaitreroute in me foon had maar de route naar camping#2 waar we gisteren naar onderweg waren dus toen ik daar aankwam dacht ik hee. Er was al aardig wat omhoog gehobbeld dus dat was niet nodig geweest achteraf toen ik de goede route had opgezocht maar je doet nooit iets voor niets op de fiets.

We hadden geen flauw idee waar we heenwilden, vandaag. Ja de Lemaitreroute doen maar verder was alles blanco. De luchten daarentegen, want het begon om een uur of tien te regenen dus toen moest er korresponderende kledij vanonderuit de tenttas worden gewurmd en aangedaan. We zaten toen al op een ravel die in Nivelle waar er water werd ingeslagen en vegetarische bolognaisesaus ikwistooknietdathetkon en waar we een meneer twee keer tegenkwamen op een mtb met een kistje achterop en fdie ons toen we eenmaal op de Ravel zaten voorbijscheurde en zei dat we wel een camion leken.
Dus toen moesten wij gniffelen want wie maakt een camion wat op het fietspad en al helemaal als ik me overschoenen aanheb wat ik had, maar wat eigenlijk niet nodig was. Het druilde wat en osmand zei dat het 19 km Ravel was dus toen heb ik de telefoon uitgezet want dat scheelt belkosten. Brouter verzint echt leuke dingen, jongens. Ik ben er fan van geworden; meer dan van roetejoe tot nog toe want die hadden echt rare oprispingen af en toe maar brouter is lekker doorscheuren waar het kan en rare onverhardde kutpaadjes met 17% waar het moet.

Dat betekende dat we dus inderdaad vandaag ergens nog van het zadel moesten om te pauzeren wegens de spreekwoordelijke het lijf verlatende long. Laten we het erop houden dat het eerste stuk afwisselend was, grotendeels de dag ervoor ook al de andere kant op gereden, maar toch ook uitdagend. Na iets van 45 kilometer kwamen we in Louvain le Nueve aan bij een rotonde die het onderste puntje vormt van de lemaitreroute en vlak daarna hmag je een steil heuveltje op over een fietspad dat nog niet af is. De mevrouw die in osmand de richting aangeeft raakte helaas vol-le-dig hysterisch van de gpx-track die ik hier had geneerlaad wegens alle kanten op en geen logica in te ontdekken. Omdat me fiets onrustig werd van dat gegil uit de stuurtas, heb ik de navigatie uitgezet en ben ik de track gewoon van het scherm gaan volgen en dat heb ik een kilometer of 15 volgehouden. Er was echt geen zak aan kwa fietsbeleving ja misschien als je een jezuiet van de zelfskastijdende variant bent dan wel maar niet als je graag een stukje fietst.
alleen op de wereldWe werden vrij snel een N-nogwat opgestuurd wat gewoon een Poolse doorgaande weg was kwa rijgenot: geen fietsstrook en allemaal opgefokte belgen die naar hun werk moeten al dan niet met te zwaar beladen vrachtwagens. Dus toen hebben we onszelf in een droog bushokje gewurmd en osmand gevraagd waar er een camping op ongeveer 50 kilometer zat richting Nederland waarbij we onderweg hebben geconstateerd dat dat jochie van alleen op de wereld best aardig geboerd heeft nog sinds hij naar Vlaanderen is verhuisd hoewel dat ook nog Wallonieje kon wezen. Die kemping zat dus waar ik nu zit en dat is iets voorbij Mechelen op een landgoed dat Roosendael heet en waar dus de geweldigste camping van deze trip is. Er kwamen net twee fietsers die om een muurtje verdwenen langs ook dus ik kijken en er staan daar dus trekkershutjes ook nog dus daar zitten zij nu in. Gelijk hebben ze want ik zit in me tent nu wegens een onweersbui.

Het is een behoorlijk groot landgoed dat in beheer is gegeven aan een groep authentiek maffe ondernemers want van voor de hipster no,g en die hebben er een caferestaurant en een poging tot kinderboerderij want ik was eerst doorgereden en toen was er ergens een zaal en daar was een mevrouw aan het dweilen en er liep net een kip naar binnen dus zij rapvandetong in het kongolinees tegen die kip tekeer gaan.. En de ontvangst zit goed verstopt want je moet de trap op en dan komt die mevrouw die daar zit de trap af omdat de camping op de computer beneden moet en die is verstopt tussen allemaal gigantische zakken met wasgoed dus ze brak haar nek ook nog bijna dus ik was al fan van camping Roosendael voordat ik er ook nog maar 1 centimeter gekampeerd had. Hij staat in archies en daar staat er bij dat je er alleen met een tent terecht kan en dat is ook zo.
En het is ook nog in de plaats met de mooiste naam in het nederlandsche taalgebied te weten Sint-Katelijne-Waver.

Ze liep mee naar het kampeerveld en dat is groot edoch gezellig en ik was toen nog de enige gast en er is prachtig sanitair ook voor mij allemaal alleen (toen) en het kost 11 euro nog een beetje en dat heb ik glimlachend gepind want ze zei dat ze geen reclame maken want ze vinden drukke campings zelf ook niet leuk daar dus als ze twee keer zoveel had gevraagd had ik het ook betaald want zo ben ik dan ook wel weer. De fiets kan droog bij het sanitair, maar hij wilde persee bij de tent blijven want dan kan hij vast aan de pikniktafel die naast Perry staat en nabijheid is ook wat waard vinden wij.
Voor morgen hebben we van brouter een gpxtrack bekomen van 105 km naar de Merwekade in dordt waar we de ferry nemen zoals de traditie gebiedt.  Echt tof dat we een leuke camping op fietsafstand van Rotterdam richting zuid hebben ontdekt.

Al met al was het een beetje waardeloze fietsdag met een ontdekking die het allemaal toch weer de moeite waard maakt.
Zegft het niet voort, zegt het niet voort!

29-05-2019 18:23 :: Zeg nooit

nooit

rozendaal Ik had weinig slaap gister dus toen ben ik naar de radio gaan luisteren want onze favoriete BVO zijnde Sparta Rotterdam moest uit tegen de superboeren zijnde De Graafschap met 2 doelpunten verschil winnen en dan mochten ze volgend jaar weer ingemaakt worden door PSV en Ajax en zo wat niemand erg vindt zo lang er maar van Feyenoord gewonnen wordt. Dus ik luisteren en toen trapte iemand er eentje in de goal van de superboeren en toen werd het commentaar op de regionale rampenzender dermate ranzig dat ik ben gaan slapen en toen ik vanoggend om 7 uur keek, bleek er nog iemand gescoord te hebben en toen was de hele fanbase naar het kasteel afgereisd en die hebben zich daar met een mannetje of 1000 tot 5 uur sogges staan te zitten te bezatten met de spelers.

ingangOndanks dat ik tijdens de festiviteiten dus in Sint Katelijne Waver zat en om 10 uur sliep werd ik sogges wakker met een verschrikkelijk duffe kop. Als ik had moeten werken vandaag dan was ik gewoon weer terug me bed ingedoken zo brak voelde ik me. Moeellendigzwakenduizelig maar wel 105 kilometers voor de boeg naar Dordt. De zon scheen, de tent was hartstikke zeiknat van het onweer van gisteren en er was haast geen wind, maar gaandeweg de dag wel een beetje en die zat in het zuiden wat altijd prettig is als je naar het noorden fietst.
Ik heb ook nog een foto van de entree van de camping gemaakt en die staat rechts. De meeste campings doen het met een slagboom maar deze doet het met een renaissancepoort maar eronderdoor fietsen bood mij toch geen Verlichting, hedenmorgen.

fietspechWe kwamen eerst op de fietssnelweg van St.Kat.Wav. naar Antw.  (anders pastte het niet op het bordje) en toen zagen we een pechbox voor snelwegfietsers en daar heb ik ook een foto van want dat had ik nog nooit gezien waarschijnlijk omdat het in Nederland niet zou kunnen wegens onze vrije opvoedingen hier.Maar je kan dara dus een elektriese fiets uit de doos halen als je pech hebt met je eigen fiets. Ik zie wel een probleem namelijk dat je fiets pesies op die plek kapot moet gaan, of verderop waar ik er nog eentje zag dus concepttechisch is het nog niet volmaakt maar ik geef het toch een tien voor de poging.

010-straat AnverdsToen reden we ineens dwars door Antwerpen en kwamen we de Rotterdamstraat nog tegen ook hetgeen een fotomomentje opleverde dus we hadden hier wel duidelijk een andere route dan op de heenweg die door het havengebied ging. Het duurde na Antwerpen niet heel lang alvorens we wederom op de F14 zaten richting Essen en dat was verstand op 0 en doortrappen met me houten kop.

museum roeselareAls je even niet oiplet zit je daarna al aan de Moerdijk waar je je desgewenst bij een picknicktafel kunt laten informeren over de hulp aan de Duitsers aan het einde van de oorlog (door een non) (de hulp, niet de informatie want die komt uit een zuil met een speakertje) en de bevrijding door de Polen. 80% van Moerdijk was kapot geschoten aan het einde van de oorlog dus daarmee vergeleken valt het bombardement van Rotterdam nog best mee dus dat was na de promotie van Sparta die niemand had zien aankomen nog een tweede meevaller op deze prachtige fietsdag waar ik niet van heb genoten wegens algehele brakheid die maar matig overging.

We hebben niet uit onze neus gevroten deze week want er is fors doorgekart zowel horizontaal als verticaal als allebei op harde en minder harde ondergronden hoewel we de meeste kasseien in Dordrecht hebben gezien als je van de ijssalon bij het standbeeld van de gebroeders De Witt naar de ferry fietst. Ze hebben echt bizar lekker ijs daar en de boot was net weg dus dat was wel even lekker thuiskomen.
Gent-Wevelgem is in de biketorykampeervariant van de Ronde van Ieper een uitstekende voorbereiding op het trekkingseizoen want het heeft alles dat je hartje begeert of eigenlijk nodig heeft kwa zuurstoftransport, kloppingen en bloedvatverwijding. Jammer dat het trekkingseizoen er bijna opzit voor mij; misschien dat ik nog een weekje ertussenuit kan maar ik verwacht elk moment een aanbieding die ik niet kan weigeren van een werkgever en ik heb geen idee wanneer ik moet beginnen.

Vorig jaar zat ik in een vergelijkbare situatie, dus zeg nooit nooit.

O ja wat ik nog vergeten was te vertellen is dat er twee luchtbedden in me rechtsachterefietstas zaten en dat ik dus de hele week op de goedkope van 11 euro van de Lidl heb geslapen terwijl die andere met die pompzak iets van 90 euro kost en eigenlijk alleen maar als balast meeging omdat ik vergeten was om 'm eruit te halen voor ik wegging. En in Roesselare zijn we langs het museum van de wielersport gereden waar we niet in zijn geweest wegens geen zin om de fiets met alles een uur buiten te laten staan, dus dat moet nog een keer en ik denk dat het niet de laatste keer is geweest dat we daar langs zijn gereden want er zijn best een hele berg klassiekers die we nog moeten doen.

04-07-2019 14:43 :: De Hel van het Noorden

ligt dus eigenlijk in het zuiden

FDe Hauts de France en de Grand Est heten ze. Het zijn de stukkies Frankrijk waar de frontlijnroute doorheen loopt en ik merkte al eerder op dat het wat mij betreft de perfecte plek is om een wereldoorlog uit te vechten. Het is er uitgestorven en er zijn haast geen winkels te vinden. Het handigst is om de kortste noord-zuid route te vinden als je erdoorheen wilt. Parijs-Roubaix is de koningin van de voorjaarsklassiekers, kiest niet de meest doorgaande route maar loopt wel zuid-noord en heeft in de gedownloade versie 55 kilometer kasseien. 55 kilometer. Op 175 km. Je zou voor minder en dan ook nog in mijn minst gewaardeerde fietsstreek.

De koers noemt niet voor niets de Hel van het Noorden. In 2 dagen moet het te doen zijn.

In de tussentijd heeft de Trektor niet stilgestaan. We zijn naar de windmolen wezen kijken die bij Staphorst is verrezen. 2 Keer. De eerste keer stond-ie stil en stonden er 2 bestelaurootjes van Lagerweij dat is de bouwer voor geparkeerd. Ik heb toen een boterham op het trappetje dat naar de deur leidt zitten eten. Ik hoorde luid galmend gebonk. De reden dat ik erheen was was om te kijken of ik aandelen in een links- of rechtdraaiende molen had gekocht. Linksdraaiende molens zijn Belgische molens, zo had ik tijdens GEnt Wevegem geconstateerd en ik wilde persee geen Belgische molen. De tweede keer draaide-ie wel en tot mijn grote opluchting rechtsom (als je ervoorstaat) anders had ik die drie aandelen ter waarde van een half rohloffwiel weer moeten verkopen met verlies en zo want ik ga echt niet investeren in een Belgiese molen.

4vbarVerder had ik de Trektor eerder een zwarte dynamonaaf met nieuwe spaken beloofd voor zijn verjaardag en die heb ik voor 'm gemaakt dus we rijden nou weer in stijl rond doordat de voorr en achternaaf dezelfde kleur hebben Die ouwe doet het ook nog goed maar daar moeten de conussen van vervangen worden en daar had ik ff geen zit in dus die ligt nu in de rommelbak. Hij had verder pijn in ze zadelbuis omdat het mechaniek van de lx voorderailleur die vorig jaar ergens onderweg is aangeschaft tegen de buis staat als de granny is geschakeld. En dan loopt de ketting aanwant hij kan echt niet verder.
De oplossing is om dan een Altus voorderailleur te kopen van een tientje. kapotDus die zit er ook op. Het is echt waar: de goedkope groepen hebben veel grotere toleranties waarbinnen alles blijft werken en ik schakel echt lekkerder nu.

We kwamen langs een viervoeterbar onderweg wat wij leuk vonden. HEt rooie lijntje is ongeveer hetzelfde als van de vorige keer dus dat toont niet op de overzichtskaart ondanks dat we toen naar Dordt zijn gereden als ik me goed herinner. Vandaag hebben we het hele stuk gedaan en dat is 116 kilometers. Eigenlijk moet je zeggen een kilometrage van 116 want wielrenners hebben het ook altijd over wattages terwijl dat een raar woord voor vermogen is. Fietsspiek.
Momenteel staan we op Rosendael waar we de vorige keer ook al waren want het is tof hier. Er stonden twee millennials toen ik het terrein op kwam net en die kunnen niet praten tegen vreemden. Ik weet niet wat het is. Ze gingen net gezellig naar hun telefoon staren saampjes. GElukkig arriveren net twee heren met kutfietsen en een luchtbedpomp achterop van benoorden de grens. Amateurs, dus, maar in ieder geval geen millenials want er komt wel geleuid uit. Ik ga zo maar eens vragen waar ze vandaan komen.

De Trektor en ik gaan morgen verder richting de Franse grens. De gpx-track van Parijs-Roubaix begint een heel stuk boven Parijss maar wel te ver om in 1 dag te kunnen rijden dus ik ga morgen een camping zoeken en als die er niet is dan wordt het bos. Leuk. Een Frans bos. Tijd geleden alweer.

10-07-2019 20:39 :: Als het klimaat een bank was

was het allang gered

De amateurs van gisteren waren haagse harries. In de goede zin des woords als er al een kwade zin des woords bestaat in dat opzicht. Ze hadden verdovende middelen bij zich van de zachte variant en toen ik in me tent lag was de gasdichtheid 15 meter verderop alsnogdermate dat mijn luchtbed langzaam overging in een vliegend tapijt en daar is best wat voor te zeggen maar ze moeten wel een keer iets aan dat THC-gehalte in die pretsigaretten gaan doen want dit wordt te gek.

De ene was fietsenmaker en de andere zetzetpeejer en ze maakten hun fietsen ook zelf voor weinig en daar is veel voor te zeggen maar er is ookw at voor te zeggen om er iets goeds van te maken als je toch bezig bent en daar schortte het wat aan maar dat was geloof ik niet het belangrijkste aan de trip waar ze opzaten of mee beig waren of whatever. Ze hadden wel meer lol dan de millenials maar hee: iedereen heeft meer lol dan een millennial.

We gingen als eerste weg (er kwam wel al rook uit 1 van de haagse tenten viel me op toen ik om 9 uur ging piesen) en het was een geweldige fietsdag met belabberde benen. De wind zat niet helemaal jofel maar was niet hard dus dat scheelt dan en we begonnen met een kanaal dat van de schelde naar Brussel loopt en toen zijn we helemaal langs het water door Brussel gefietst. Het dee me denken aan Rotterdam in 1978. Het is een echt ruige puinhoop; aan niets is te merken dat er een Europees overlegorgaan is gehuisvest tenzij je die etappe in de tour hebt gezien van de week. Antwerpen is echt keurig vergeleken bij Brussel.

Het grappige was dat er daarna een kanaal van Brrussel naar Charleroi bleek te lopen en dat was van de en oever naar de andere met wegdek dat varieerde van tomdumoulingreedasfalt tot onverhard met grote kiezels van het formaat dat je normaal tussen de spoorbielzen aantreft. En we hebben ook nog een paar stukkies voormalige spoorlijn gehad ook. En nog beroerder onverhard ook, dus al met al denk ik dat we wel ingereden zijn voor de kasseien.

wallonies denkenWe zitten op een kutkemping teeweevee van 15,30 die La Jonquiere heet of zo in Hon Hergies. Het was heet en benauwd vanmiddag en we moesten ook nog op en neer kwa wegdek onder andere bij een joekel van een sluis met een botenlift wat wel een gaaf ding was maar niet zo gaaf als die ene in Polen want die werkte op waterkracht hoewel deze dat misschien ookw el deed maar dan met een vertaalslag naar electriciteit ertussen want er liepen wel van die hoogspanningsdraadjes ook hoewel dat natuurlijk ook kernenergie uit Doel kan wezen om de boel aan te drijven dus wie het weet mag het zeggen.

Dus wij scheurden van de ene naar de andere oever, lazen nog wat teksten in het Frans waar we niet over na wilden denken want ik ben een beetje klaar met het Franse Denken sinds ik daar iets van afwist. Maar voor de liefhebbers plaats ik de tekst toch maar even. Het kan trouwens ook een Walloniese tekst zijn, achteraf. In dat geval zouden we kunnen stellen dat het Walloniese Denken in de kinderschoenen staat en dan hoeven we er verder ook geen aandacht aan te besteden.

wokkel fietspadWe zagen ook nog een bovenaanzicht van d e wokkel waar we met gent-wevegem doorheen waren gereden want ze maken er reclame mee als je naar Parijs wil om parijs-roubaix te gaan fietsen. Je kan nu echt zien dat het een rondje is want op mijn foto moest je dat een beetje gokken. Of aannemen van de auteur maar er staat zoveel onzin op internet dat ik iedereen toch zou willen adviseren niets serieus te nemen dat je met een browser kan lezen of beter nog geen browser meer gebruiken. Of email. Gewoon weer brieven sturen. Ik denk dat de hele economie zou vastlopen maar het zou ook een stukje rust kunnen geven. En het is denk ik ook goed voor de werkgelegenheid als je zou ontautomatiseren. Als ik nog lid van de FNV zou zijn zou ik het voor kunnen stellen maar ja.

vangoghstikkerWe kwamen nog een vangoghstikker tegen onderweg, dus kennelijk heeft van Gogh hier vroeger ook gefietst hetgeen zou betekenen dat hij zowel een pistool als een fiets bezat en dat zijn de twee zaken waarvan me vader altijd zei dat het de enige dingen zijn die je nodig hebt als er iets in Pernis zou ontploffen en je wegwilde. Ja lieve lezers jullie zien wel dat ik een heel brede opvoeding heb genoten en ik vind het oprecht ook fijn om dat te delen opdat deze informatie niet voor het nageslacht verloren gaat. Puntje is wel dat er nog 12 meter water stond waar Pernis nu ligt toen Van Gogh die schilderijtjes maakte maar een kniesoor enz. enz..

Morgen moeten we nog een kilometer of 50 of zo naar het begin van Parijs Roubaix nou ja van de gpxtrack. Dus dat is een halve dag naar het zuiden en darana een halve dag naar het noorden en dan zien we tegen die tijd wel waar we uithangen. Ik heb nog werkelijk geen idee. Waarschijnlijk in Noord Frankrijk dus wat betreft geen nieuws onder de zon dus je kan net zo goed iets anders gaan doen dan die lulverhaaltjes hier lezen.

Lekker een stukje fietsen of zo.

11-07-2019 19:36 :: Inderdaad.

kasseien!

busigny!De tocht vanaf de camping ging naar Busigny en dat was inderdaad een halve dag werk. Ik stond op een klein rotveldje gister met twee belgen van de vlaamse variant en die gebruikten ook Osmand en dan gingen ze over het rooie lijntje fietsen dus die hadden steeds een lege accu dus toenheb ik uitgelegd dat je scherm niet de hele tijd aan hoeft te staan want je kan ook op een track navigeren met Osmand met alle voordelen van de mevrouw die tegen je praat.

Dat heeft wel tot de nodige spanningen in mijn eigen huishouden geleid want me fiets hheft ontdekt "dat ik alles doe wat zij zegt" en vroeger hadden we nog wel eens een overlegmomentje onderweg en de Trektor mist die interactie of hij is gewoon jaloers want soms zeg ik ook "okee" als zij zegt dat ik over 200 meter slaajtlieleft moet. Dus ik probeer nu krampachtig m'n mond te houden en me fiets uit te leggen dat die mevrouw de weg weet overal wat er dan weer niet inwil bij 'm.
Ik heb denk ik de meest eigenwijze fiets van alle hollandse trekkingsfietsen maar daar moet wel bij worden aangetekend dat al die Santossen worden doorgefokt op gehoorzaamheid. Denkelijk.

kasseien dusEnniewees. VAnoggend begon met een drinkpunt waar ik gister ook al was en ik had gister zo'n dorst dat ik niet geproefd had dat het water daar net zo gechloreerd was als op de camping 4 km verderop. Dus ik had niet getankt op de camping maar bij dat waterpunt en toen dacht ik hee. Dus toen heb ik de 2-literfles niet gedaan want daar zit nog lekker water in van eergisteren uit Rosendael.

Maar we hadden dus kasseien na het middaguur. De volgorde is als volget: je gaat eerst kijken of je door de berm kan. Als dat kan ga  je door de berm. Soms is de berm erger dan de weg, dus dan ga je op de weg maar alleen als er geen berm aan de andere kant van de weg is en pas nadat je erachter bent dat de andere berm ook erger is dan de kasseien

De volgende fase is dat je langzaam gaat rijden om te voorkomen dat je fiets uitmekaar trilt. Dus dan rij je 11 km/uur omhoog en 11 km/uur naar beneje. Dat doe je tot het moment dat je denkt fuck it en dan ga je gewoon midden op de weg zo hard je kan om hoog en dan naar beneden dat het nog net verantwoord is of wat je denkt dat verantwoord is.

Ind e helft van de gevallen is er geen begaanbare berm dus dan rij je op de kasseien. Het beste is het midden want daar liggen ze meestal het dichtst bijmekaar. Sommige stukken zitten er gewoon gaten van 10 cm tussen de stenen en als je daar met je flubbiewielrenwieltje in verzeild raakt dan ben je gewoon de sjaak dus ik heb echt respect voor de mensen die daar rijden en dan in Roubaix aankomen zonder van fiets of wiel te zijn gewisseld want het is gewoon een zooitje kwa wegdek.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik in Polen ook dagen heb gehad die kunnen wedijveren met vandaag, maar ik ben pas 55 km ver of zo op de route dus misschien dat het nog gekker kan. Het is wel leuk. Het zijn per definitie autoluwe weggetjes en de enige auto die ik op de kasseien ben tegengekomen ben was een ambulance dus dat gaf ook meteen wel een veilig gevoel dat e riemand standby is om je op te rapen als je in het wiel van iemand anders bent blijven haken of zo wat vandaag helemaal onmogelijk was want ik ben helemaal geen fietsers tegengekomen. Wel boeren met tractoren in het weiland die verstoord op keken omdat ik natuurlijk buiten het seizoen rij daar en zoals algemeen bekend is zijn boeren bij uitstek seizoengebonden allemaal.

Ze hebben het tweede stukkie kasseien waar ik vandaag opreed vernoemd naar Michael Goolaerts die een paar jaar terug is overleden. Ze hebben een monumentje voor 'm opgericht waar je je bidon kunt achterlaten. Als ik dat had geweten had ik er eentje meegenomen van de Europafietsers. Maar ik zag dat vandaag pas.
Dat van Michael is een tamelijk sip verhaal waar ik misschien later nog op terugkom als ik weer thuis ben want ik moet de accu van me leptop zelf bijmekaar fietsen. Overigens: hij stond gisteren op 50% en ik heb 'm er vandaag een tijd aangehangen en hij stond op 98% toen ik 'm opstartte net, dus de forumslader en de nieuwe schokabsorberende bekabeling zijn echt een toffe combinatie.

Na een kilometrage van 55 stond er in totaal 105 op de dagteller en toen moest ik een kemping of een bos. Er zat van geen van beiden iets dichtbij. Het bos dat ik tegenkwam was priveebos met hekken en zo dus ik ben nog behoorlijk omgefietst her en der waar ik groene plekkies op de kaart zag maar het was allemaal onderdeel van bebouwde kommen dus toen dacht ik van de beentjes zijn best aardig dus we pakken nog een stukkie van de route en dan zien we wel waar we stranden. Gister was 130 en vandaag dus ook weer want ik zag net buiten Denain ineens een stukje fietspad na de metrospoorlijn waar geen autoos opkunnen en na een kilometrage van 1 een onverhard paadje dus dat hebben we nog een stuk gevolgd het boggie om en toen zaten me poten onder de schrammen van dat prikkelige onkruid maar ik zit nu wel best okee op een ouwe spoorbaan die dus geen fietspad is.

Ze hebben alleen de rails weggehaald en de ouwe bielzen en kiezels liggen er nog maar het pad is verderop overwoekerd en ik denk niet dat er nog mensen komen vanavond hier. De treinen rijden 200 meter verderop maar ze rijden heel zaggies dus ze maken haast geen herrie wat fijn is als je een oog dicht wilt doen en ik ben van plan om er 2 dicht te doen. Maar eerst spaghetti en als ik na de afwas nog niet betrapt ben de tent opzetten. O kut ik zie net dat het al 8 uur is.

Ik ga dingen doen!

12-07-2019 18:45 :: Inderdaad!

Nog meer kasseien.

trektor inriAan het begin van al die kasseienstroken staat een bord dat er alleen landbouwvoertuigen op mogen. Dat komt dan echt goed uit als je op een Trektor rijdt. Die foto is op 25 km van Roubaix genomen want toen trok er net een buitje over. Wat is de kans dat het gaat regenen en dat je dan bij de Iezus Nazarenus himself onderdak kunt krijgen? En dat het ook nog echt het enige buitje is dat er die dag is gevallen en dat dat de enige plek is waar je op die dag droog kon staan omdat je verder alleen maar door onafzichtelijke landerijen aan het fietsen bent.

Misschien is er een Groter Plan. Ik denk dat dat dat Groter Plan dan wel mijn fiets geldt want ik zie het zo niet 123 hoewel daar wel bij aangetekend moet worden dat ik minder open sta voor het bovenzinnelijke dan mijn fiets want als je die niet bijstuurt af en toe dan gaat het echt alle kanten op.

perry in de boesjPerry stond niet goed gisteren. Idereen die wel eens op een voormalige spoorlijn heeft gekampeerd weet dat je haringen daar niet lekker de grond in gaan. Eigenlijk is er geen grond maar alleen aangestampte kiezels. Ik had gegokt met voorkennis van weerplazapuntenel dat het niet zou gaan regenen dus ik had een halve tent opgezet. Om 1 of andere reden kwam ik echt slecht in slaap wat ik normaal dus niet heb. Het was gewoon een stom plekje. Het dee  het wel verder maar het was toch stom of zo. Het was een behelpplek.
maar het is wel droog gebleven vannacht en vandaag ook op dat ene buitje na dan, ondanks dat weerplazapuntenel had gezegd dat het de hele dag zou gaan regenen en dat klopte niet. Dat vond ik niet erg want natte kasseien is nog kutterder dan droge kasseien.

We hebben ze weer in alle varianten ontmoet vandaag en gottegottegot wat ben je in de aap gedrogeerd als je daar met een reesfietsje overheen moet. Het is echt vreselijk. Ik heb 50 mm achter en 47 mm voor en alles staat op 3,5 bar en ik heb een verende voorvork maar me klauwen waren vanmiddag helemaal rood uitgeslagen. Het is nu wel weer bijgetrokken maar het was echt pijnlijk. En dan reden we nog zaggies want we hadden windkracht 4 tegen behalve op de stukken dat we 'm mee hadden dus dan reden we 24 over die stroken. Als je nog harder rijdt en je aan je stuur vast moet houden dan verbaast het me niet dat je handen helemaal open liggen tegen de tijd dat je in Roubaix bent. Het is echt niet normaal. En als het dan af en toe een strookje is maar het zijn echt heel veel stroken en soms kan je eigenlijk gewoon niet eens meer van wegdek spreken. Ze zijn dan gewoon vergeten om die berg stenen weg te halen of zo.

bokerdebonkDit soort tochtjes ga je denk ik niet maken als je een fiets van 4000 euri gekocht hebt. Ik heb geen Santossen of Idworksen gezien de afgelopen twee dagen. Ik heb uberhaupt geen fietsers op die kasseienstroken gezien. Wat wel raar is want ze hebben er een hele wedstrijd omheen gebouwd. Als je De Ronde of Gent-Wevelgem gaat rijden dan wor je steeds weggebeld, maar Parijs Roubaix dat doen ze niet. Die professionele jongens met de geschoren benen rijden natuurlijk op manegefietsen en dan is de schroom om voorzichtig te doen wat minder ook denk ik. Maar dan nog ben ik met mijn priveepaard wel al die weggetjes overgehobbeld. Dus het is denk ik ook een stukje instelling.

Het enige probleem met de Trektor is dat z'n ketting helemaal is schoon gezandstraalt. Er zat echt helemaal niks vets meer op - zelfs niet op de derailleurwieltjes waar doorgaans alle afgewerkte olie zich ophoopt.
Ik durfde er onderweg niks bij te doen omdat dat al dat zand en stof aantrekt dan. Ik had me achterwielwat gecorrigeerd vorige week en alle spaken wat strakker gezet maar zo te zien doen ze het allemaal nog. Dus ik heb een Parijs-Roubaix bestendige fiets en er zijn niet veel mensen die dat kunnen zeggen, denk ik. Het was ook allemaal niet veel gekker dan met roetejoe door Polen rijden maar wel wat intensiever.

Het was gister iets van 55 km van de gpx-track en vandaag was het 120 kwa kilometrage waarbij we nog 10 kilometer vergeten waren wegens verkeerde afslag en geen zin om weer 5 terug te rijden.
roubaix 25 kmHet klinkt raar maar als je door die velden rijdt met dat graan overal en dan zo'n dorppie met een kerkie op een heuveltie in dat glooiende landschap en er is verder niemand en de zon schijnt en er staat een briesje dan overvelt me een zekere mate van middeleeuws gevoel. De tijd staat even stil, of loopt eigenlijk 600 jaar terug. Hoogspanningslijnen verpesten dat gevoel, maar windmolens dan gek genoeg weer niet. Da's best een leuk gevoel. Ik heb dat nog niet eerder gehad en het is scht kasseigerelateerd. Het is kicken op 1 of andere manier. Ik begrij nu ook die verhalen van die renners die al in gehaald zijn door de bezemwagen maar toch doorrijden naar de wielerbaan in Roubaix om daar te douchen. Het is echt een dingetje. Meer dan De Ronde, vind ik, hoewel die veel laagdrempeliger is.

wielerbaan roubaixHet grappige is dat je in Roubaix gewoon die wielerbaan kan oprijden. Dat is gewoon toegankelijk overdag. Er reden wat smurfies uit de wijk met MTBeetjes over de baan en op het grasveld in het midden zaten mensen te piknikken. We hebben er een foto gemaakt want ik zei nog wil je een ererondje en toen zei me fiets nee ben je gek met al die bagage dat kan echt niet.
Vroeger toen ik nog beroepsdook had je als duiker altijd het laatste woord of je een klus wel of niet wilde doen. Als je de risico's als te groot inschatte, was er geen duikleider die je naar beneden kon sturen.

Ik heb vandaag mijn fiets wegens bewezen diensten diezelfde zeggenschap gegund.
55 km kasseien.

We hebben weer een grensje verlegd saampies.

13-07-2019 20:44 :: Hier woont

een scout

straatbeeldSerieus. Iemand had een affiche achter het raam hangen met de tekst die hierboven staat. Scouting staat in het alg. klassement der pedofilie op de tweede plaats na de RKkerk. En dan ga je dat lopen uitventen. Dat grenst ook aan exhibitionisme. Nee dan mijn eigen perversie. Vandaag een kilometrage van 145 op de klok. Roubaix-Rosendael als in camping bij Mechelen. We wilden eerst naar een camping 96 km verderop bij Gent in de buurt omdat we gisteren erg ons best hadden gedaan met de kasseien en zo. Ik had de hele dag pijn in me nek na een tijdje en in me reet al bij het wegfietsen van de camping in Bondues wat overigens een best heel leuke 10 euro camping was. Bondues ligt 12 km van Roubaix.

Toen we er aankwamen gisteren, waren we (ik) best kapot en toen hing er een bordje dat de camping compleet was, dus ik denk shit en met een trillend wijsvingertje aanbellen en toen dee er een aardig meisje open en die had een heel trekkersveld over waar maar 3 tentjes opstonden dus daar kon de Perry makkelijk bij en toen heb ik gegeten gedoesjt een halve bladzijde in hawkings a brief history of time gelezen en toen was ik onder zeil en ik werd 11 uur later weer wakker. Dat was even lekker en dat was ook even nodig. En ik denk dat het wel verdiend was ook nog.

wevelgemAls je vanaf waar ik dus was naar Gent gaat, dan rij je met Brouter lekker langs de Leie en dat is leuk. We kwamen nog langs een andere finishplaats van een paar weken eerder en ik herkende wel stukjes uit de route richting huis, maar dat waren momenten. Echt stom hoe snel je dat weer vergeet. Het heeft wel als voordeel dat het meeste weer nieuw lijkt. Nou ben ik ook erg langzaam van begrip van me zelf. Vroeger begreep ik ook pas een dag later wat ik moest weten voor een proefwerk of een tentamen. Ik ben een keer blijven zitten en ze wilden toen eigenlijk dat ik ook van school verwisselde wegens onaangepast (het was de middelbare school waar Denk-voorman Kuzu wel een diploma heeft gehaald) en toen moesten me ouders op me nieuwe school bij de conrector op het matje komen om uitgelegd te krijgen dat ik waarschijnlijk hoogdbegaafd was want ik haalde voor alles negens - ook voor wis- en natuurkunde waar ik normaal altijd driejen voor haalde. School was eigenlijk niets voor mij, achteraf bezien en ik kan het weten want ik heb er echt lang over gedaan.

Maar de wind was westelijk dus stukkies zijkant en stukkies mee en ik dacht al als die kemping bij Gent niks is dan rijen we nog even 40 km door want dan weten we wat we krijgen. Ik ben echt een Rosendaelfan geworden. Van de week kwam er een stel op een motor met een sportuitlaat en die mochten dus gewoon niet camperen hier en toen stond dat wijf van achterop toch een partij hysterisch te keer te gaan bij de receptie echt bijzonder.
wokkel 2Rosendael is dacht ik een legaat van iemand en we kwamen onderweg ook nog langs iets anders nalatenschapperigs namelijk De Wokkel alleen deze keer dus van de andere kant. Als je De Wokkel nog niet ontmoet hebt, dan moet je even de beriggies hier de andere kant op lezen.

Die weldoenster is 37 of zo geworden wat best wel jong is om het toch tot weldoenster geschopt te hebben maar misschien had ze geld en het is algemeen bekend dat families met geld vaak ook een heel groot misdrijf hebben te verbergen maar als 200 jaar koloniale overheersing de Borluutfamilie geen windeieren hebben gelegd in de Kongo en dat tot een grappig fietspad heeft geleid wie ben ik dan om daar iets van te zeggen.
Deze keer gingen we van boven naar beneden en de mevrouw die in osmand zit ingebakken zei de hele tijd heel paniekerig "turnslaajtlieleft" en toen kreeg me fiets de slappe lach en toen moesten we beneden even bijkomen. Maar wel stom dat als je helemaal kapot bent gegaan de vorige dag dat je dan zo lekker op je fiets zit de dag erna. Ik denk dat het morgen wel wat minder zal wezen maar dan gaan we naar Dordt naar de ijssalon waar ik ook eens een foto van moet maken wegens dat ik een influenzer ben want iedereen die op deze site is geweest wil een Trektor dus misschien krijg ik ook wel gratis ijs daar.

trouwerijBrouter zoekt echt leuke fietsroetes voor je uit. Ik doe er nog een paar plaatjes bij van onderweg. Die hier echts is van een trouwerij hetgeen me fiets leuk vindt. Ook als ze ergens foto's staan te maken dan wil hij altijd gaan kijken en ik denk dat het in de hoop is dat-ie ook op zo'n foto komt en dan zolang het huwelijk niet gestrand is op een bureau ergens op een Vlaams kantoor komt te staan. Ik heb 'm al uitgelegd dat dat soort foto's meestal niet voor de eeuwigheid is maar het is en blijft een onverbetelijke romanticus die fiets van mij. En een fotogenieke daar nog bovenop.

O en ik heb nog even gekeken naar die box waar je een elektrische fiets uit kan halen als je eigen fiets kapot gaat. Het is dus de bedoeling dat je je aanmeld  op een site dan krijg je een code en dan kan je het kastje waar die fiets instaat openmaken en dan kan je je eigen fiets daarin zetten en dan straatbeeldwordt die opgehaald door een fietsenmaker en als-ie klaar is dan kan je 'm denk ik daar ook weer ophalen of zo maar dat stond er niet bij. In Nederland zou dat niet werken want dan brengt niemand die elektrische fiets meer terug natuurlijk en ik ben benieuwd of dat hier wel werkt maar het is en blijft een intrigerend concept.

Ik heb vandaag me leptop alweer van halfvolafaan opgeladen. Sinds ik die aansluiting heb vervangen gaat het echt als een speer. Ik heb overigens ook bedacht dat het niet handig is om de 3 ampere versie van de forumslader te bestellen omdat 3 ampere meer is dan de lader uit je naafdynamo peurt. Daarmee is het risico groot dat je de bufferaccu leegtrekt - bijvoorbeeld bij het laden van een powerbank als die een grote capaciteit heeft. En ik heb het idee dat de forumslader er niet goed tegen kan als er wordt diepontladen. Als het goed is zit er een beveiliging op, maar ik heb al regelmatig ervaren dat het tot vreemde effecten kan leiden. Ik heb de 1 ampere versie en vandaag heb ik m'n leptop en me telefoon volgegooid en ik heb op dit moment 4 knippertjes, dus de bufferaccu is bijna vol.
De vuistregel is denk ik dat je niet dingen moet laden als je niet tegelijk bijlaadt.

Grappig wat je allemaal bedenkt als je een kilometrage van 140 rijdt en je kan eindelijk weer op je ligstuur, want dat is er gister niet veel van gekomen. Alleen tussen de kasseienstroken. Ik zag vanochtend dat ik 16 km/uur gemiddeld had gereden gister en dat is nog niet eens de helft van wat de breoepsjongens doen, maar ik ben minstens 2 keer zo zwaar en  ik heb minstens 10 keer zoveel haar op me benen.

Dat de stoplichten niet op groen waren gezet voor me was gister niet echt een factor.

14-07-2019 19:17 :: Franse kaasfondue

iedere fietser krijgt er vroeg of laat mee te maken

franse kaas fondueIk had vals gespeeld gisteren met die kilometrage van 145 omdat ik kola had gedronken. Dat kwam ik dacht ik ga pinnen en dan weet osmand waar dat kan en dat bleek in het Universitair Ziekenhuis van Gent te zijn. De osmandmevrouw stuurde ons op deze tamelijk warme zaterdag de oprit voor de spoedeisende hulp op. Daar was niemand, maar er lag wel zo'n mondkapje op de oprit waarachter chirurgen zich verschuilen hetgeen volgens sommigen niet de enige overeenkomst van deze beroepsgroep met het gilde van de struikrovers zou zijn. Er kwam een meneer naar buiten en die zei ja dat klopt er staat er eentje binnen laat je fiets maar hier staan en dan binnen links de hoek om.
Er was geen hond. Ik was blij dat ik ik in 1 stuk aankwam daar. Maar er was niet alleen een pinautomaat maar ook een frisdrankenapparaat en het was lekker weer en ze hadden ijskouwe kola voor een euro dus toen heb ik op de intensieve zorg van het UZ Gent een ijskouwe kola achterover staan slaan.
Er zijn weinig wereldfietsers die me daarin voorgingen, denk ik. Gelukkig kun je er hier dan toch deelgenoot van worden. Dankzij het internet hoef je nooit meer iets te missen!

De ellende is dat ik absoluut niet tegen caffeiene kan, dus het duurde even voordat ik sliep. En toen bleek er een haan te wezen op kemping Rosendael die me nog niet eerder was opgevallen en die begon om 4 uur sogges te kraaien. Dus ik denk daar slaap ik wel doorheen in maar mooi niet dus toen moest ik met me trilhandjes van de dope nog op zoek naar me oordoppen ook.
Ik stond trouwens op de plek waar de hagenezen eerst stonden. Die waren weg en die zijn denk ik nu van Tilburg onderweg naar De Haag want dat was ongeveer de planning. Ik denk dat ze de grens overwilden omdat de dopevoorraad te duchtig was geslonken maar dat is mijn interpretatie. Ik kan me niet voorstellen dat ze met voor een week dope naar Belgie zijn gefietst want gezien hun verbruik riskeerden ze dan 3 jaar cel in een Belgische gevangenis en als je ergens niet dood gevonden wil worden terwijl de kans toch levensgroot aanwezig is ,dan is het wel daar.

Dus eigenlijk was ik gedrogeerd. Vandaag was dat uitgewerkt en de wind was ook naar noord dus die had ik de hele dag tegen. Ik heb tot de Moerdijk geen supermarkt gezien (dat was na 80 kilometer) dus toen heb ik in de voorraadzak gekeken wat e rnog was en er was nog kamamber van eergisteren toen het ook al lekker warm was en er waren nog witte puntjes dus dat werd kaasfonduen en ik heb daar een foto van.
Ik volg de tour een beetje weer en het leuk is dat er ineens gestart en gefieniesjt wordt in plaatsen waar ik ook geweest ben. Dylan won in Chalon sur Saone hetgeen op op de Groene Weg ligt na eerder in Nancy onderuit te zijn gegaan waar ik van de frontlijnroute overstapte naar Groene Wegen en Macon staat geloof ik nog op het programma en ik zag Le Pau ook nog ergens. Macon ligt vlak bij Cluny, dus die zijn van zeg maar de Barcelona-roete. En Parijs dus ook ondanks dat we er deze week dus niet helemaal geweest zijn, maar toch wel een beetje.

uit te rusteHet was aanpoten vandaag met best heel zware pootjes. We zaten op (ik) en stonden tegen (Trektor) een bankie in de buurt van de Moerdijk om de andere broodjes op te eten met makreelfileemettomatensaus en dat was soort van lekker thuiskomen omdat er een tekst in het Rotterdams op die bank stond hetgeen archeologen en linguisten over 1500 jaar op het spoor kan zetten van de oorspronkelijke bevolkers van Rotterdam Zuid.
Het was om kwart voor drie en het was nog een kilometrage van 27ennogeenbeetje naar de merweka in Dordt wara we de boot moesten hebben. In het weekend gaan ze maar 1 keer per uur dus ik zeg tegen m'n veelspakige vriend we motten in 5 kwartier 27 Km rijden met die kutwind tegen anders moeten we een uur op de boot wachten. Okee zegtie dat kan makkelijk. Ik zeg ja jij hoeft niet te trappen na die gedrogeerde kilometrage van gisteren en de kasseien van de twee dagen daarvoor.

Dus wij op de grote molen met de turbo aan en verdomd we waren om kwartvoor op de kade maar we hadden dus geen ijs gehaald wegens geen trek door die makreelfillemettomatensaus en haast en te hard gefietst waardoor ze stroomopwaarts zwommen ook en het allerstomste was dat er een happening was in Dordrecht waardoor de waterbus de reguliere afvaarten dee van twee keer per uur dus we hadden ons voor niks gehaast eigenlijk maar ja als je alles vantevoren weet dan heb je ook een suf leven. kippedokterMaar ik was wel even blij dat ik zat bij de ferry na de Moerdijk keihardop met wind tegen.

Ik had nog een foto gemaakt die ik al eerder had willen maken maar toen had ik wind mee en dan is het suf om om te keren maar vandaag heb ik 'm dus wel gemaakt. Het betreft een dierenarts en die heet Kippendokter. Of al die boeren daar onder de Moerdijk noemden zijn voorganger in 1876 al kippendokter en die naam is blijven hangen gedurende de eeuwen. Ik zou 'm kunnen bellen en het navragen want ik denk niet dat er erg veel dierenartsen zijn die van achteren Kippendokter heten. Als ik bij het regionale huisaanhuisblad zou werken zou ik er een dingetje van maken. En vragen of hij/zij een rubriek in de krant wil. Uit het leven van een kippendokter zou die rubriek dan moeten heten.

Me fiets ree lekker vandaag - ik kan niet anders zeggen. Net zo als voor we vertrokken eigenlijk, dus ik zie of hoor geen enkel verschil. Ook de forumslader heeft lekker meegehobbeld in het stuurtasje en die doet het ook nog gewoon.
Ik zal het geheel van de week eens even aan het plafond hangen om de lagers te controleren. Zou me verbazen als alle coni het ongeschonden hebben doorstaan. Ik ben nu te gesloopt om de tassen eraf te halen. [Update: Pfff! Kaarsrechte wielen en niks mis met de lagertjes!]

Vandaag doe ik helemaal geen ene fuk meer behalve op de bank hangen en Legion kijken. Serie drie. En vannacht lekker onder me AnnemiekvanVleutendekbedovertrek weer.

18-08-2019 14:29 :: We trekken ten noorden

voor de verandering

slag om norgOkee trektorfans we gingen de Slag om Norg doen. Dat is niet iets met Orks en Ellefies en Dwergen en Bannen en Ringen maar een wielerwedstrijd onder Groningen. Er is ook een Veldslagvariant van voor de mountainbikers maar dit is een wegreesdingetje dus de veldslag gingen we niet doen.
Eigenlijk is het geen klassieker maar ik had geen zin om weer naar het zuiden te gaan en de wind stond ook de andere kant op dus ik dacht kom of liever huppetee. En wat ook helpt is dat Jan Willem Schip 'm eervorig jaar gewonnen heeft en dat is mijn nieuwe favoriete wielrenner nu Bram Tankink gestopt is.

Dus wij de andere kant op en de osmand dee helemaal geen trackpunten naar de server sturen en dat kwam omdat er wat veranderd is sinds Parijs Roubaix want er staat een groen slotje naast het internetadres in je netscapebrowser en anders een niet groen slotje. In 3/4 van de gevallen waar deze site bijhoort is dat totale flauwekul maar iedereen is paranoia tegenwoordig lijkt het wel zo van alles moet veilig want dat is veiliger.
Https is grossomodo een soort fietshelm: er zijn gevallen waarbij het handig is (vallen) maar het is beter om die gevallen te voorkomen (gedrag). Er is een offiesjele klup die de offiesjele slotjescertificaten nu gratis weggeeft (ze kostten vroeger belachelijk veel geld en je kan ze zelf voor niks maken maar dat is niet officieel maar wel net zo veilig) en die zijn okee dus nou heb ik overal offiesjeele groene slotjes op.de f van fietsenzaak
Misschien dat ik op straffe van naieviteit het slotje voor de thrillseekers en adrenalinejunkies af en toe uitzet nog, in de toekomst. De Trektor en ik scoren nu top-2 op de veiligheidsschaal ondanks dat ik pesoonlijk me eigen feeknieuws hoger aansla dan dat van feesboek.

Maar het punt is dus dat dat slotje de hele opzet sloopte omdat Osmand niet kan omgaan met adressen met https dus hij wilde niks naar me server sturen manmanman.
Er is dus geen verslag want ik heb geen track en ik had geen internet op de kempings en ook haast geen foto's. Ik was eigenlijk lekker een stukkie fietsen toen ik op de Slag bij Norg kwam en dat is dus een soort van gravelraid met veel stof en grind ook. Dus daar heb ik 30 km van gedaan en toen dacht ik wat kleppert me voortas en toen bleek er een ortliebschroefie uitgesmurft. Dus toen ben ik naar Maarten gerejen om te kijken wat die aan het doen was. Dat was 24 km van waar ik was (ik ree 'm omgekeerd want de track was raar) en het is echt leuk fietsen in die kontreijen dus toen was ik bij de m-geneering en hebben we wat gemeenschappelijke kennissen uit de sloot gehaald (ik) en een parkertje in me tas geschroefd (hij) en toen kreeg ik nog wat roetetips (allemaal gratis!) en toen ben ik naar de Nivonkemping aan de andere kant van Groningen gefietst. Gravel dat doet me iets teveel aan de Baltische staten denken en dat is gewoon armoedig dus dat was exit Slag om Norg.
Vanaf de Nivonkemping zijn we richting Friesland gaan fietsen want ik was op het instagramaccount van Doutzen geweest en toen dacht ik die komt daarvandaan en als ik d'r nou tegenkom dan wil ik d'r toch even zeggen dat ze een super gave navel heeft echt heel goed gelukt want die laat ze de hele tijd zien op die fotoos daar.

Dus wij Friesland in terwijl me fiets de hele tijd op z'n koplamp probeerde te wijzen en toen waren we ergens (ik had osmand een punt op de kaart gegeven 60 km verderop) en toen dacht ik weet je wat ik zie die Doutzen nergens dus ik rijd naar de afsluitdijk dan kan ik met de bus en dan heb ik het bos roept als volgende stop en dan zit ik ook mooi op 100 km en dat hebben we toen gedaan.
Die bus is dus gewoon een lijnbus waar ze een berg stoelen uitgesloopt hebben en waar je zo in kan rijen met je Trektor (als je die hebt wat ik heb) en we hadden ook een leuke bussjauffeuse want ik vroeg wat kost het en toen zei ze een goed humeur ik zeg dan wil ik terug ook weer dalijk ze zegt dan moet je overstappen ik zeg okee dan niet.

Op het bos roept hebben ze koud gemberbier en het was 30 graden oargh en toen de volgende dag naar Noordwijkerhout en daar gebeurde perry Biets heel raars want er kwam savons een mevrouw naar Perry en die zegt ik heb dezelfde tent ik zeg dahkenniet deze is 40 jaar oud ze zegt nee echt ik zeg waar sta je ze zegt daar ik zeg laat kijke dus ik kijken en verdomd. Had ze voor 4 euro 50 gekocht bij een modderfokking kringloopwinkel en er was misschien 2 keer mee gekampeerd. Het was genees het jongere broertje van Perry het was gewoon een benjamin gewoon. Helemaal donkergroen nog door gebrek aan zonlicht en echt witte scheerlijntjes en nergens weer plekken. Nieuw uit doos.

Ze zegt ja ik gaathum verkopen op marktplaats want hij is te klein en ik had 'm er al op staan en ik had al een bod van 75 euro. Dan gaan bij nij de rooje lampies branden want dan denk ik jij bent hier voor het eerst mee aan het kamperen en je komt er nu net achter dat je veel te grote luchtbed er niet inpast (hij is 180 lang in de breedte) en nu wil je dat ik 'm koop voor 100 euro en dan ga jij je de rest van het weekend in een van der valkhotel bezatten op mijn kosten dus toen dacht ik godverdomme dit gaan we niet doen maar wel kut want waar vind je nog zo'n tent voor zo'n prijs dus dat was een beetje dubbel. Maar ik ben principjeel tegen speculatie dus dan moet je soms hard zijn voor je eigen. En bovendien doet Perry het ook nog en ik heb nog een Tatteljeetent liggen die erop lijkt want ook 1 stoks maar die is bruin dus die zou groen geverfd moeten worden een keer voor het betere wildkamperen.

Nou ja ik heb een foto. Ik weet nu dat-ie in Volendam bij een bekende tentenfabriek waar ik de naam van ben vergeten gemaakt is en dat-ie eigenlijk Libelle heet kwa typenummer maar ik kan wel begrijpen dat Perry liever Perry genoemd wil worden want wie Libelle zegt, zegt ook Jan Peter Balkenende.

Dus dat was de Slag om Norg. Misschien een ander keertje nog een stukje van doen want als je die kant op fietst dan heb je echt heel leuke stukjes nederland kwa natuur en veen en heide en bos ook. En iedereen zegt je gedag en doet normaal, dus het is echt vakantie daar als je uit de randstad komt hoewel het dus wel de eerste keer was dat ik niet de mooiste tent van de kemping had...

20-08-2019 20:50 :: Het was Teun natuurlijk

zeelandbrugIk had het thuis nog even opgezocht, maar het was Teun van Vliet natuurlijk, onze lokale winnaar van Gent-Wevelgem. Hij heeft daarna nogal wat voor z'n kiezen gekregen en daar is ook een boek over geschreven en als ik terugkom dan ga ik dat bestellen bij de boekhandel want ik ben benieuwd. Hij is de enige die ooit uit het dorp is ontsnapt en het verder heeft geschopt dan onder het maaiveld.

Hiernaast kijkt u in de kont van mijn rijwiel die opkijkt tegen een geopende zeelandbrug dus het ligt niet aan uw toestel. Hij zei nog dat is een behoorlijk steil stukje zeg en dan weet ik dat-ie goed in z'n freempje zit dus dat kan nog wat worden deze week. We zijn onderweg naar  het zuiden met wind tegen en regen ook want ik zit in me tent op de natuurkemping in Veere met wat aardige mensen op het trekkersveld en 2 millenials. Waarom zijn we hier? We zijn hier omdat we dwars door vlaanderen willen rijden want dat lijkt ons leuk. Het is eigenlijk een rondje oudenaarden ook maar ik heb inmiddels wat kempings in de buurt gevonden daar hoewel buurt een rekbaar begrip is. Het enige onrekbare begrip is de lichtsnelheid, overigens, en dat is denk ik ook de reden dat er in de politiek nooit over gesproken wordt.

Ze hebben een nieuw sanitaire anlage hergestellt in Veere en je kan er nu langer dan 3 minuten doezen en dat is echt een verbetering. Dat komt natuurlijk omdat ik daar in het verleden commentaar op had en ik zie dat als een direct gevolg van mijn groeiende status als influenzer hoewel m'n fiets daar bedenkingen bij heeft. buizertAls ze volgend jaar het terrein van het trekkersveld hebben geegaliseerd en de stenen uit de ondergrond hebben weggehaald dan gaan mijn fiets en ik die discussie nog een keer voeren en dan win ik.

Ik heb vanoggend een vlaggetje zitten programmeren voor als we onderweg bennen. Het is de vlag van het land waar we uithangen en als je erop klikt dan kom je op de blogpagina en als je er alleen met je muis op gaat staan dan zie je het adres waar de Trektor ongeveer is maar dat werkt niet helemaal en altijd zo te zien dus daar moet nog even naar ghekeken worden. Het is een beetje van mezelf en een beetje van OSM.
Als je een beetje je best doet dan is een leven zonder Goegel best denkbaar.

We volgen de eendsceptische instellingen kwa monitor dus we hebben de daar vigerende driekleuren als standaard genomen. Morgen zitten we in Belgieje en dan hebben we weer een ander vlaggetje als het goed is. Dus behalve een verkenning van het parkoer van Dwars Door Vlaanderen is deze trip ook een proefofkonsept voor wat betreft het omvlaggen.

Mensen denken dat het allemaal zo makkelijk is dat automatiseren omdat dingen dan met minder mensen kunnen maar intussen. Als je op de fiets naar Belgieje moet om te bewijzen dat het werkt dan kan je moeilijk zeggen dat alles er effiesjenter op wordt dus effiesjensie is ook een rekbaar begrip hoewel het in de politiek toch doorgaans ook wordt gemeden wat dan wel weerte denken geeft en dat gaan we morgen misschien nog even doen.

Tot dan dan maar.

29-08-2019 21:16 :: Wie sijn toes deure seere

west mee ui jongne

lucien buysseWie weet wat hierboven staat mag het zeggen. Ik heb geen idee. Ooit werkte ik een paar dagen per week in Antwerpen en tijdens de lunch had ik dan echt geen flauw idee waar ze het over hadden want er was er eentje van west vlaanderen nou dan weet je het wel.

Wie weet wie hiernaast staat mag het ook zeggen. Waar is er ooit in Nederland een renner uit 1926 op dergelijke wijze tegen de muur gezet? Nergens! En waarom niet? Omdat we het leuk vinden om een fiets te hebben maar we onze pedaalridders het liefst negeren en vergeten. Ik weet wie het is want het stond erbij. De schildering portretteert Lucien Buysse in het jaartal 1926 (stond er ook bij). Dat maakr 'm 1 van de eerste bikepakkers ook nog. Hij staat op wiki de pedia (origineel hier) en als jij denkt dat je het moeilijk hebt op je fietsje met je riemaandrijving en je pinioloff dan moet je op die pagina even lezen hoe deze vlaming dat jaar de langste tour de france ooit won. Een gekkenwerk van homeriese proporsies, mensen. Prachtig.

Het geautomatiseerde vlaggetje wilde niet zo zag ik bij de grensovergang want er was een bitj eomgelazerd en ik had onderweg bedacht welk bitje, en dat bleek een bitje er vlak naast te zijn dus ik was warm maar niet heet. Net als het weder vandaag. Het was de hele dag bewolkt maar 's middags kwam de zon erdoor. woef aldiWe waren in Vlissingen voorde boot en die was net weg en toen zijn we naar de Aldi gereden en daar werd me fiets bewaakt met honden en daar moest ik een foto van maken want ze zijn echt vriendjes geworden terwijl ik brood en beleg was kopen.

We staan nu op kemping panorama in Kluisbergen hetgeen een 11 euro kemping is met nog een euro voor een warme does en een gratis lawaaiig franstalig terras waarvan ik niet weet hoe lang het doorgaat wat niet erg is want ik heb oordoppies.

graashoogteWe kwamen onderweg een bord op graashoogte tegen en me fiets zegt dat zal wel voor de koeien zijn dan want als het gras nog iets hoger staat zie je er niks van ik zeg nee ik zag het nu al niet goed dat je het zegt ik maak er een foto van.
Fietsreizen is tiemwork, mensen, vergeet dat nooit wat je fietspeciaalzaakspecialist er verder ook van zegt.

Nu we het over de vakhandel hebben: er waren twee offisjeele reisfietsen gister op het trekkersveldje en de rest was zelf bedacht dus goedkoop en inventief ook want de goedkope oplossing is soms niet helemaal afdoende en dan moet er nog iets bijbedacht worden dus dan krijg je voordragers van de variant die hiernaast staat en ik vind dat geniaal bedacht want het zijn twee stokkies en een touwtje en het is demontabel en voorkomt dat de dragers scheef gaan staan en de tassen in je wiel komen. Ik ben fan van dat soort oplossingen want het handiggetuigt van inventiviteit en onafhankelijk denken ook.

De twee reisfietsen van de dure soort behoorden aan een stel dat met een joekel van een kemper naast het trekkersveld stond dus die waren helemaal niet op de foiets gekomen. Maar men wilde wel graag toch even vertellen over de gemaakte tochten en jij noemt het en zij hadden het gedaan de pamukhaajwee, kuba, nepal volgende week naar vietnam met de fiets met het vliegtuig en nog 6 bestemmingen die iedereen wel kent omdat je gedaan moet hebben omdat je anders geen echte ben maar een nagemaakte en wat leuk al die verschillende culturen en dat ging zo nog even door en ik dacht ik ga niet opschrijven wat ik hiervan denk.

pingwinWat was er wel leuk vandaag? We kwamen een pingwin tegen onderweg. Een oranje. Die zijn echt zeldzaam dus daar heb ik ook een foto van gemaakt. Hij stond op een dakjke van een schuurtje dat ook een transformatorhuisja kan weze dat weet je nooit in Belgiieje wat ook een goed deel van de charme van deze natie uitmaakt, natuurlijk. Ik heb in ieder geval nooit een oranje pingwin op een dak zien staan ergens in Nederland en als tourist zeg je dan al gauw typisch Belgisch maar misschien is het op vuurland wel; heel normaal dus dat bewijst dat normaliteit een rekbaar begrip is en niet voor niks een stokpaardje van onze huidige EmPie.

Morgen is het gedaan met de pret. We zitten nu al op 47 meter hoogte zag ik in de archiesdata en ik denk dat daar nog wel wat hoogtemeters bijkomen morgen want het heet hier niet voor niks de vlaamse ardennen. Als ik me goed herinner ligt deze kemping op de roete van Dwars door Vlaanderen ongeveer maar ik heb eigenlijk geen idee waar het offisjele startpunt is want ik heb die track al maanden geleden opgehaald en daarna niet meer naar gekeken.

Overigens heb ik nog het gevoel dat er iets niet helemaal klopt met dat vlaggetje maar ik kan m'n vingers er niet echt achter krijge en ik ben te moe nu om erover na te denken want ik ga slapen want dat heb ik verdiend want ik had de hele dag windkracht 5 tegen en een boot gemist ook nog hoewel de mevrouw achter de kassa zei dat ik mooi op tijd was voor de volgende. Ik heb de laatystye tijd echt leuke gesprekken met vrouwen van middelbare leeftijd die in d emobiliteitsbranche werkzaam zijn want met die busschauffeuse van de fietsbus op de afsluitdijk van de week had ik ook echt een klik.

30-08-2019 19:15 :: make life a ride

stond op een bmwdealerbedrijfsauto

Taaienberg statistiekenMaar de leus heeft wel wat natuurlijk want je kan ook rijden op 2 wielen maar niet alle BMW-eigenaren weten dat tenzij ze een motor van dat merk hebben.
Wij reden op 2 wielen vandaag en dat hebbenw e geweten ook. Vanaf de kemping moesten we de Kluisberg af en toen weer op en 18% is nooit een pretje als je net wakker bent wat ik was. Daarna was er iets met een col de trieu als ik het goed onthouden heb en daarna nog een hele berg bergjes die inmiddels alweer tot een soort van grijze brei in mijn geheugen zijn gestoken. O kijk nou ze staan allemaal op roetejoe bij de track met de kasseienstukkies er ook bij dat is handig en ook wel dat je denkt poepoe. Feit is wel dat ze de steilste klimmetjes hebben uitgezocht maar het ging allemaal redelijk hoewel ik bij de derde of vierde even uit het zadel moest omdat m'n longetjes eruit kwamen maar we zijn wel overal fietsend bovengekomen en dus maar op eentje effe gestopt. Dat was er een met kasseien, trouwens, en als je die dan gehad hebt dan mag het rete stijl worden maar als je dan geen kasseien hebt dan kan je denken van het ios wel steil maar gelukkig geen kasseien en dat werkt psychologisch erg goed voor mij.

Die bij de wegdekstatistieken (was denk ik de Taaienberg) zijn we gewoon doorgekart hoewel dat wel kasseien waren, dus dat kan gewoon als je een Trektor hebt met een sjimano altus voorderailleur. De track die ik had gevonden op roetejoe is iets van 155 km maar onderweg naar de kemping bleken we al een stukkie van de roete afgelegd te hebben, dus we hebben vandaag iets over de 100 gereden en morgen moeten we nog iets van 40 tot de finish. moeilijke keuzeIk zit nu op de bivakplaats waar ik vorig jaar ook zat en toen kwam de lokale jeugd met giitaren en drank en voornemens tot het stoken van vuren en daar heb ik toen een soort van stokkie voor gestoken maar uiteindelijk hebben ze het pleit toch gewonnen want er hangt nu een briefje bij de ingang dat de bivakplaats is opgeheven wegens aanhoudend vandalisme vanwege de lokale jeugd en je bent strafbaar als je onder het hek doorkruipt. Dat is goed nieuws voor mij, want de kans dat ze weer komen vervelen is daarmee wel iets kleiner hoewel het mij ook niet stopt dus het zal me benieuwen.

nee dit is lampaertHet was verschrikkelijk lekker fietsweer vandaag en het was ook echt fijn rijen. Ja het gaat omhoog enja er zitten kasseienstroken tussen maar soms kan je daar een makkelijke mouw aanpassen en als ervaren kasseienrijders zijn we dan ook niet te beroerd om de makkelijkste weg te kiezen. Daar staat tegenover dat we de goot hebben vermeden bij 1 van de eerste kasseien stroken waar het omhoog ging dus dat mag je dan tegenmekaar wegstrepen.
We kwamen ook nog op allerlei stukkies van de Ronde van Vlaanderen waaronder het stukkie waar ze vorig jaar bezig waren om de strook opnieuw van kasseien te voorzien zonder bordje zodat we haast in een hele berg stenen reden toen en dat bordje stond er nog steeds niet maar gelukkig was de weg klaar dus daar konden wij mee leven. o kijkEn verderop bij kafe het konijntje wat wij een leuke naam vinden voor een kafe hadden ze vorig jaar alleen adri van der poel op het wegdek maar dit jaar hadden ze alle meiden en dus ook nikki erbij staan ik zie ze nog staan met ze tweejen op het podium.
We hadden het echt goed naar onze zin na de eerste pokkeklimmetjes. Er zaten ook echt toffe afdalingen bij waarbij we er eentje twe ekeer mochten doen want het is wel een gek roetetje dat Dwars door Vlaanderen. Richting Zulzeke was dat. Het was echt kikken want het is echt mooi hier en geen wedstrijd bovendien hoewel je toch wordt uitgedaagd door die bergies die je opmoet en sommige kasseienstrookjes (en andere dan weer niet).
Ik vond het onderweg een manhaftige expeditie waar we opzaten met z'n tweejen en ik voel me helemaalsof ik iets heb neergezet wat ik dus niet heb, maar ik geef het je te doen met Perry achterop.

Ik weet niet wat ik aan hoogtemeters gedaan heb vandaag want ik zie dat Osmand lokaal geen track heeft opgeslagen wat raar is want hij stond wel aan maar in totaal was het geloof ik iets van 1100 dus ik denk dat we het merendeel daarvan vandaag gehad hebben want ik zit nu aan de Schelde en daar gaat het niet zo op en neer meer.

Morgen doen we het restje en dan gaan we een kemping zoeken op een km of 50 hiervandaan want dat is verdiend en ik moet me scheren. Ik ga zo koken en het opzetten van me tent zo lang mogelijk uitstellen want als de pubers komen dan ben ik ook zo weer weg als er nog niks staat en er zit een kemping 7 km verderop had ik gezien maar ik ben op een laagbudget vandaar.

31-08-2019 19:56 :: Het was heijig man

echt niet normaal

Schelde PerryZo ziet het er om 7 uur sogges uit als je naast de Schelde kampeert en het is afgekoeld. Een veel mooier begin van de dag is niet denkbaar tenzij je nog twee broodjes van gisteren hebt en van die plastic drolletjes met osseworst van de Aldi en dat had ik ook allemaal. De vandaliserende hanggroepjongeren waren weggelokt door een uitgebreid vuurwerk ergens aan den einder verderop denk ik of ze zijn bang voor een bordje wat ik dan weer behoorijk tegen vind vallen.
Ik had wel een volledig zeiknatte tent maar schoonheid komt nu eenmaal met een prijs.
We moesten nog een kilometrage van 40 dwars door Vlaanderen want dat stond nog open van gisteren en het was eigenlijk een rondje om meerdere kerken.

bijbelse surveillanceDaarbij deden we het uit het Nieuwe Testament welbekende plaatsje Nazareth aan en ook daar is inmiddels iets fundamenteels veranderd en dan kan je zeggen mag het alsjeblief na 2100 jaar en dan zeg ik nou als het ten goede is wel maar die kutkameraas overal zorgen er wel voor dat Mark Zuckerberg eerder dan m'n beste vrienden weten waar ik die Toyota Prius heb opengebroken als gevolg van gezichtsherkenning als ik een Toyota Prius opengebroken zou hebben wat ik vandaag niet heb maar het gaat om het principe. Ik heb een voorbeeldfunctie naar me fiets toe dus dat heeft er allemaal ook mee te maken.

Wat ook kan is dat ze bang zijn voor Palestijnen maar dan kan je ook gewoon een muur bouwen opdat ze miskramen krijgen bij het checkpoint want zo gaat dat daar tegenwoordig heb ik wel eens gehoord.

eindpunt!De finish van die track was overigens in een raar straatje in Waregem bij een school en daar heb ik ook een foto van. Het was zaterdag dus ik durfde er ook meteen te urineren.

VAndaar ging het naar de ALDI en de ALDIES zijn echt stom in Belgieje want bij de vorige mocht ik geen 20 euro extra pinnen en bij deze mocht het winkelmandjemetwieltjes niet naar buiten naar me fiets want ze waren bang dat ik 'm aan me stuur zou hangen en mee zou nemen naar Rotterdam of zo. Of ze roken dat ik illegaal had wildgekampeerd en me drie dagen niet geschoren en/of gedoesd had wat ook best goed mogelijk is maar dat is dan nog steeds geen reden om me die drie liter mineraalwater niet even op wieltjes naar buiten te laten rijden want de gewone winkelwagentjes mogen wel maar de plastic winkelwagentjes niet of zo. Nou ja gelukkig heb ik volgens mij nog een tientje dus zo erg is het ook niet allemaal maar de sfeer is hier toch minder leuk dan bij mijn eigen ALDI. monocultuurHoewel ze hier dan wel moessaka hebben en dat moet eigenlijk in de oven maar het kan ook in een pannetje en dan warm maken dus dat heb ik op en dat is dan wel even lekker na een klometrage van 135.

Was er nog meer gebeurd? Nee niet echt. We reden wat door de monocultuur vanochtend nog onderweg naar de verplichte kasseienstrookjes die we dan voor de vorm maar niet door de berm hebben gedaan. Ik wilde eigenlijk een klein stukkie vandaag maar de beentjes waren goed dus we zijn gewoon doorgekart naar Veere weer want dat scheelt een overnachting en de boot was een euro goedkoper dan op de heenvaart want we zaten buiten het seizoen vandaag dus dat liep tot vrijdag. Ik zou zelf het seizoen door laten lopen tot maandag maar ik ben niet voor niks geen zelfstandig ondernemer meer want ik heb geen financieel inzicht en ik kan ook niet netwerken wat niet erg handig is als je klanten hebt of wilt. Ik heb een vrij lage krijgdanmaarlekkerdeteringmetjekutmacbookdrempel en dat is niet handig dan maar ik heb echt helemaal nergens spijt van en dat is ook erg belangrijk.

Er zijn net twee Franse meisjesmillenials op de fiets komen aanwaaien en die gaan we echt helemaal negeren voordat ze het bij ons doen want dan heb je alweer verloren en dit is wel meteen een interland dan dus er staat wel wat op het spel. Ik denk dat Franse millenials nog net een slagje erger zijn dan gewone millenials dus ik kijk ook niet om nu ze achter me rug zitten te giechelen bij het oppompen van hun luchtbedjes en dat kan ik gewoon omdat ik ooit een bikkelharde zakenman zonder netwerk was.
Voorlopig staat het 2-0 voor ons en ik vertel morgen de eindsuitslag wel als ik weer thuis ben.

01-09-2019 18:52 :: Een rappe ronde

en het was echt leuk

verbotenDit was het bordje trouwens dat bij bivakzone de Spettekraai hing. Ik vind persoonlijk dat het niet mijn schuld is dat de boel dicht is en ik denk ook dat ik er een eigenlijk gebruik van heb gemaakt door al mijn teringzooi mee te nemen op de ochtenddrol na dan . Als er zo'n dispenseermachine voor van die plastieken hondenkakjeszakjes had gehangen had ik die ook nog meegenomen maar ja alle faciliteiten (vuurschaal, waterpomp) zijn verwijderd. Het is gewoon een stukje weiland waar niemand van weet wat er mee moet als er niet af en toe iemand zoals ik langskomt, dus ik heb besloten dat ik 'm niet in Osm ga aanpassen want dan strijkt er wellicht nog eens iemand neer die de plek gaat gebruiken waar die voor bedoeld is.
bivak 2

Maar dat was gisteren alweer tsjee wat vliegt de tijd. Ik zou e rnog even op terugkomen en ik denk dat we de negeerwedstrijd met de Franse milleniaaltjes met 18-0 gewonnen hebben want me fiets heeft de hele nacht met z'n kont naar hunnie hun fietsen (huismerk decathlon) gestaan.
Eigenlijk 19-0 want ik had me gele hesje achterin de tenttas bij me ook nog.

Ik had vanoggend home ingedrukt bij de favorieten en Brouter iets laten bedenken en die vond dat ik over de dammen moest en dat vond ik ook wel okee want de wind was west dus we hadden 'm de hele dag half mee. Ik had dat stuk al eerder gereden met de Osmandplanner en Brouter was echt veel leuker want ik kwam op allerlei plekjes waar ik al heel lang niet geweest was. Toen ik begon met duiken mocht dat nog bij de haven van Ouddorp (niet veel later besloot men dat het niet kon dat er op zondag blote kerels zich in neopreen stonden te hijsen) en daar kwamen we langs en ik zag nergens meer borden dat je er niet mocht duiken maar ik denk niet dat ik nog in me duikpak pas tegenwoordig.
bloemen op de afsluitdijkEen andere echt leuke duikplaats was de "gewone" bij Ouddorp waar ik ook nog wel eens heenree als ik me verveelde en daar waren ook geen duikers te bekennen hoewel het zondag 12 uur of zo was toen we erlangs reden. Ik dacht waar stuurt-ie ons nu heen omdat dat een doodlopende weg was en dat klopte maar alleen voor auto's want er loopt een fietspad dat me destijds nooit is opgevallen omdat ik altijd rechtsaf de dijk opmoest met 16 kilo lood en dan kijk je niet heel veel verder dan je neus lang is.

Ik kwam op allerlei stukken wara ik nog nooit geweest was en ik heb toch aardig wat door die contreien rondgereden destijds dus dat was nieuw en leuk en het was ook nog 93 km of zo dus het was ook best wel rechtdoor. Onderweg kom je wel obver de oosterscheldekering en daar zijn ze continu onderhoud aan het doen dus ik begrijp die stralers wel die daar die plantebak hebben opgehangen aan de steiger want als je zo lang op een klus zit dan wil je een huiselijk accent en dat begrijp ik best. Ik kan me wel voorstellen ook dat je die plantenbak dan even opzij zet als ze van de arbeidsinspectie langskomen en als ze dan vragen waar die plantenbak voor is dat je dan met een uitgestreken smoel zegt o die bloemen zijn voor me vrouw en dat al je collega's achter de rug van die inspecteur dan moeite moeten doen om hun gezicht in de plooi te houden.

Ik had waardeloze fietsbenen vandaag en ik voelde het al toen ik me tent uitkroop vanochtend. In de loop van de dagverbeterde het ietsjes maar niet veel. Het stomme was dat we van de Haringvlietsluisen afreden met windje mee en dat we werden ingehaald door een wielerklup en toen hebben we even gas gegeven om ze bij te houden en toen moesten we ergens linksaf en toen bleken er nog wat van die klup achter me te rijden en die zeiden tering wat ree jij hard we konden je helemaal niet bijhouden petje af. Dus dat compliment heb ik mijn fiets gelaten want ik vond niet dat ik het verdiende want ik was helemaal niet in vorm vandaag en het was maar een klein stukkie ook.

Intussen lijkt het vlaggetje behoorlijk goed te vlaggen. De laatste test is of-ie om 12 uur vannacht weer is verdwenen wat ik wel denk en waar ik niet voor ga opblijven.

Wat is de overheersende indruk van Dwars door Vlaanderen als in de gelinkte roete? Het was geweldig. Twee keer zo lang als de cycloversie die we bij wijze van initiatie van De Ronde hadden gedaan, maar echt een leuke tocht door dat stuk van Vlaanderen. Er zitten venijnige klimmetjes tussen waarvoor je beloond wordt met echt toffe afdalingen met die koele westvlaamse zeewind die je dan over je armen voelt strijken. Ik heb meerdere malen gedacht 'JA! Dit is gewoon waar we het allemaal voor doen!'
Ik vind dat echt zalig maar we hebben ook geboft met het weer want het was niet echt absurd heet de eerste dag. Iets boven de 20 is ideaal en het landschap daar met al die kleine weggetjes is gewoon gemaakt om te fietsen. De omstandigheden waren echt perfect.

Dus we moeten terug nog een keer want we kwamen door Nokere en daar hebben ze de semi-klassieker Nokere Koerse en die staat nu als volgende op de lijst die elk moment kan veranderen.