veni, vidi, fietsie

De buurman heeft een kasteel in Frankrijk gekocht. Het is niet echt de buurman en het is ook niet echt een kasteel, maar hij doet wel de post voor me als ik op reis ben en ik ook voor hem maar dat gaat deze keer niet lukken want we (mijn fiets en ik) gaan dus bij hem langs daar.

20-07-2020 17:14 :: Naar Rosendael

en dan verder

naar de buurmanHet is 920 km met de auto zei hij en hij heeft foto's van z'n dorpie opgestuurd met blauwe pijlen erop van alle kruispunten zodat ik weet welke weg ik daar moet hebben dus wat kan er mis gaan. Ik heb Brouter.de om een fietsroute gevraagd van Rotterdam naar daar en dat was 1053 km en die liep eerst dwars door Parijs waar ik geen zin in heb, dus die heb ik wat omgelegd. Hij loopt nu ook via Katelijne Waver, dus dan weten we al waar we de eerste nacht slapen: op Rosendael want ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ze open zijn daar.

Alles bijmekaar is het denk ik 3 weken fietsen. Ik hoef pas 1 september terug te wezen want dan is er sprake van werk dus ik kan ook nog wat langer weg ware het niet dat ik een bestelling heb lopen bij de fietsenzaak die niet genoemd mag worden ivm een nieuw projectje waarvan de eerste details al op deze site zijn te vinden.

offer spaakJe vindt daar alles over de hommeles in Huize Trektor die is ontstaan door de komst van de Glimmende Gazelle waar wat plannen voor zijn die niet allemaal in even goede aarde vielen bij de Trektor waar ik dus morgen of overmorgen op weg wil. Dus het laatste woord is daar nog niet over gezegd, vrees ik, maar dat zien we onderweg allemaal wel.

Is er wat veranderd aan de fiets? De aandrijving is 400 km geleden vervangen. De voorvork had uitelkaar gemoeten maar dat is er niet van gekomen. Me navinokieja heeft nogal snel last van de warmte omdat-ie samen met de forumslader in één ruimte zit, dus ik heb nu een spaak geofferd zodat me telefoontasje geluifeld kan worden tijdens de rit. Nu zult u zeggen hoe heb je die foto gemaakt als je telefoon in dat ding zit nou dat zit zo. Ik wilde een reserve Nokia 1 hebben en die zijn niet meer te krijgen in deze versie dus toen keek ik op marktplaats en daar had een evenementenburo er een hele berg in de aanbieding die 1 keer gebruikt waren dus toen heb ik er meteen 2 van ze overgenomen voor 90 euri zodat ik de komende 10 jaar telefoontechnisch weer vooruit kan.

We hebben een nachtje gekampederd in Noordwijk een paar weken terug. Er is almetal het afgelopen jaar belachelijk weinig gefietst. Dus we (ik) zijn (ben) wel veel te zwaar weer. Het thema is dus eerst en vooral een kilo of 10 eraf. De Trektor rijdt lekker verder en ik heb geen zin om 'm een beurtje te doen dus als er wat is dan lossen we dat onderweg wel op.

Het is afterol heen&weer maar ietsjes over de 2000 km.

22-07-2020 17:37 :: Vroeger dacht ik

dat een coryfee snags de afwas dee

blij dat ik rijMe fiets staat uit. Echt de hele dag. Hij rijdt lekker hoor, daar niet van. Maar hij doet net alsof ik er niet ben. Ik had al gemeld dat er hommeles was in Hiuize Trektor en ik vrees dat het dieper zit dan gedacht. Als dat zo doorgaat tot bij de buurman dan kan ik net zo goed nu omkeren want dan is er echt geen zak aan.

We reden vandaag pesies 122,22 km naar hier zijnde Rosendael waar ik de enige tent ben. Of liever waar Perry de enige tent is want mijn tent heet Perry vanvoren en Sport van achteren voor wie nog niet eerder iets op deze site gelezen had. O en we  houden hier de eendsceptische vlaggen aan zoals bekend van het twitteraccount sayno2ducks dat inmiddels niet meer wordt onderhouden maar die vlaggetjes zijn vorig jaar geprogrammeerd en toen vond ik dat leuk dus vandaar en zodoende. Ik ga ook nog proberen door Luxemburg te fietsen op de terugweg dus ik ben benieuwd wat dat oplevert daar.

bikebarVanaf Rozendaal volgen we de spoorlijn naar Parijs, ongeveer zag ik op de kaart. Dat komt doordat de Belzen die fietssnelwegen langs het spoor hebben gelegd en Brouter weet dat. Omdat ik de afgelopen jaren nogaleens in Vlaanderen zat wegens klassiekers met 30 kilo bagage heb ik dit stuk echt vaak gereden al. Wat je dan eigenlijk moet doen is afwisselen kwa roeteplenner maar ja ik ben nu fan van Brouter dus om die reden zitten we morgen de hele dag ook nog langs het spoor.

Ik heb wel een nieuwe Belgische fietsinnovatie ontdekt en het was in Essen geloof ik. Daar hadden ze bij het stoplicht een bikebar gebouwd waar je dus met je hand en je rechtervoet op kan wachten tot het stoplicht op groen springt. Dat is echt leuk bedacht. Het kan ook zijn dat het een hekje is om verdwaalde rendieren het oversteken lastiger te maken, maar ik denk eigenlijk van niet. Ik heb er geen gebruik van gemaakt wegens smetvrees en er schijnt iets te heersen heir in Belgieje, dus ik probeer zo weinig mogelijk aan te raken met m'n handjes want ik heb wel veel water bij me maar niet genoeg om me klauwen overal te wassen.

acabIk kwam door Nispen vandaag en daar had ik een deja deja vu. Toen ik ingewerkt werd bij mne laatste baan reejen we door Begieje omdat de baas daar ook kidskeriejers verkoopt. Mijn collega uit Spijkenissen moest dan die kant op en die was dan om half 10 savons weer thuis en die vond dat normaal maar ik dus niet. Enniewees kwamen we toen ook door Nispen en toen zei ik hier om de hoek is een bankje waar ik altijd een boterham eet als ik naar Belgieje fiets. Dus dara kwam ik langs weer en wat ook stom was was dat ik in Antwerpen langs een benzienestaasjon kwam waar we toen getankt hebben ook dus dat was een gewone deja vu.

Ik zit te typen op een houten bankje en ik merk dat me reet nog niet gewend is aan m'n zadel. 122 km om erin te komen is misschien ook niet zo handig. Ik heb het afgelopen half jaar nulkommanul aan sport gedaan dus ik ben fors te zwaar zeg maar vet zodanig dat ik mijn spiegelbeeld al tijden mijdt maar soms ontkom je er niet aan en dan moet ik echt me best doen om niet te gillen. Dus de opdracht is afzien, maar op de heenweg heb ik maar 3000 hoogtemeters op 1000 kilometer dus dat schiet niet op. Ik denk dat er meer gehobbeld wordt als ik wat meer naar het oosten terugfiets en die roete moet nog gepland worden en daarbij ga ik me laten inspireren door me spiegelbeeld.

Vanwege de onwennigheid heb ik nu al spierpijn in m'n hamstrings wegens te zwaar verzet en op het ligstuur wegens wind mee. Dat was echt allejezisllang geleden dat ik wind mee had op een tochtje. Dat naar Zweden was wat dat betreft een dieptepunt want toen heb ik geloof ik alles bijmekaar 5 dagen wind mee gehad en verder alleen maar tegen. Ik weet nog dat ik die laatste dag echt helemaal verrot zat, want ik had die hele reis wel bijna eke dag meer dan 100 km gedaan. En ondanks dat er geen bergen inzaten was het wel hobbeldebobbel de hele tijd in Skandinaavieje. Daar moet men zich niet op verkijken.

Ik heb een tijdje terug bij de spartafansjop spartamondkapjes gekocht omdat ik deze kant op ging en bijd eGalliejers is het verplicht in winkels. (In belgieje ook hoor ik net van de recepcijaniste), dus dat wordt voor het eerst voor mij want ik ben de dans tot op heden ontsprongen wegens buiten werken en bedrijfsauto en zo.

Ik zal morgen een foto posten van me fiets met mondkapje. Misschien dat meneer daar wat van opvrolijkt.

23-07-2020 18:01 :: We zijn in Frankrijk

en dat hebben we geweten

elastiekMijn eerste contact met een Galliejer deze trip was bij de camping en dat kwam erop neer dat ik niet welkom was. Een half bejaarde tante met een chirurgisch mondkapje mompelde dat door haar protectie heen. Ze willen geen mensen van buiten, het sanitair is gesloten, iedereen schijt op z'n eigen potje en nou opgesodemieterd.
Die camping heet Les Avallees en hij zit in Villers Sire-Nicole.

Ik had er over de 100 opzitten en dat was niet handig. Het ging echt beroerd de hele dag en natuurlijk was de wind ook naar het zuid westen gedraaid. Na Brussel ging het hobbelen, ook, en dat was ik ook ernstig ontwend. Ik probeer net op te staan uit me Monarch Alite waar ik geen aandelen van heb maar wel zou willen en de kramp schoot in allebei m'n benen tegelijk. Dus toen moest ik een kwartier rustig zitten blijven met gestrekte pootjes (wat heel goed kan in een Monarch Alite) voordat ik m'n laptop kon pakken.

ne me quitte pasWe hebben wel eens in betere vorm gestoken en misschien moet ik het feit maar eens onder ogen gaan zien dat ik de leeftijd van de trainingsopbouw bereikt (of overschreden!) heb inmiddels dus dat ik met 70 km per dag moet beginnen. Maar ja.
Na de weigering aan de poort ben ik een stukkie verder gefietst en nu zit ik hier langs de weg in de bush zonder bomen maar wel met een soort struik met allerhande besjes die mij afschermt van de passerende auto's en ik denk dat het een goed plekje is. De volgende kemping zat 24 km verderop en daar had ik dus echt geen puf meer voor. De les is dat als je een kemping wil dat je moet bellen eerst denk ik. Eigenlijk was ik ook van plan opm een bushdag te hebben vandaag, maar ik zag die camping op 110 km en toen dacht ik welja ik heb toch weer geld en zo. Dus eigenlijk is dit gepland alleen die weigering niet. Ik voel me toch een beetje een hollandse paria, nu, en aan die fiets van me heb ik vandaag ook geen ene reet gehad om me ego op te krikken want het is nog steeds nukkig zwijgen.

fietspomp zuilmobiel gereedschapIkheb onderweg wel weer een BElgische fietsinnovatie waargenomen. Hadden we eerder de fietspomp al aangetroffen onderweg, vandaag kwamen er nogverschillende soorten handgereedschap in zuilvorm bij. Nu hebben wij (of hadden wij) in elk dorp een fietsenmaker en vaak zelfs meerdere, maar in Belgieje lijken die minder dik gezaaid en ik denk dat dat de reden is dat men voor deze oplossing heeft gekozen. Misschien dat een ijverige ambtenaar een onderzoek onder de gemiddelde fietsenwinkel  heeft gedaan om te ontdekken welk gereedschap het meest gebruikt wordt en het resultaat staat dus in fotovorm hiernaast.

Ik had echt veel fietssnelwegen vandaag, dus ze zijn echt met een serieuse inhaalslag op fietsgebied bezig. Er zat nog een stukje oude spoorlijn ook tussen ergens en ik gilde nog toet toet wat we dan altijd doen, maar meneer gaf opnieuw geen sjoege, dus het is echt serieus en ik vraag me af hoe lang dat zo kan doorgaan.
We zijn nu 240 km richting de buurman al en we zitten allebei niet goed in ons vel, dus daar moet iets aan gebeuren anders keer ik gewoon om. 

VErder had ik een mondkapjesprimeur in de carrefour vandaag en het slaat echt helemaal nergens op want ik was de enige (het was een plattelands carrefour) in die hele zaak en de cassiere dan die achter plexiglas zat en er gezond uitzag. En het kapje zat een beetje los bij me neus ook, zodat errosollen met een onorthodox traject er zo naar binnen stuiven dus ik zie het nut er niet zo van in. Maar ze zijn behoorlijk paaraanooja hier voor wat betreft de tweede golf dus veel wildkamperen deze trip nog niet eens zo'n gekke optie.

O en ik had mail van de fietsenzaak die niet genoemd mag worden dat me onderdelen voor de Glimmende Gazelle er zijn maar ik heb het frame naar de poederkoters in De Lier gebracht en die zeiden de zuurbadman is op vakantie en die moet de rotzooi eraf halen en als hij terug is gaan wij op vakantie dus ik laat 'm hier nog even in de hoek staan. En ik ben dus ook op vakantie, maar dara komen ze vanzelf wel achter want ondanks dat ik eindelijk de levenslange ban waar ik zo lang naar gesolliciteerd had heb op het consumentenforum heeft er toch were iemand kans gezien om de bezoekers door te roeteren.

De echt relevante zaken lees je immers toch alleen maar hier. En helemaal als ik er wat raadplaatjes ingooi hier, onderweg.

24-07-2020 16:30 :: Het dagje wel

De Trektor communiceert weer!

sluis evreuxHet was bij de sluis in Evreux. Kanaal van de Sambre naar de Oise. Ik zat een boterham te peuzelen verderop en ik had m'n regenjack over z'n kokpit gegooid. Ik had nog geen twee happen op en toen dacht ik wat hoor ik toch en toen stond-ie dus gewoon keihard bij die sluis te huilen. Dus ik erheen gerend en toen kwam het hele verhaal er met horten en stoten uit. Dat we te weinig gefietst hadden, dat het zijn schuld was dat ik nu zo'n waardeloze conditie heb, dat ik vast straks op de Glimmende Gazelle wil gaan rijden wegens reesstuur en dunnere bandjes en dat het dan makkelijker gaat allemaal en dat hij die concurrentieslag niet aankan omdat-ie een mountainbike is en dat het regenjasje nog naar het kampvuur ruikt waar ik 'm vorig jaar had geprobeerd te drogen ergens in Drenthe en dat hij toen nog zo gelukkig was  BOEHOEHOEOE!

Dus u begrijpt, beste lezer, dat we niet 123 wegwqaren bij die sluis. Er kwam een stel op een Hase Pino langs nog en ik zag die fiets kijken van wat is daar in godsnaam aan de hand.  Dat was om half 12 en toen ging het opklaren ook want het was regenjasje weer sogges en dan zit het allemaal niet mee kwa fiets en berijder.

Alle hoge woorden zijn eruit en ik heb me in allerlei bochten gewrongen om het leed te verzachten waarbij het centrale punt is dat ik denk dat ik niet lekker zit op die fiets straks als er een reesstuur opzit wat ik ook echt geloof maar nog niet zeker weet. Wat ik wel zeker weet is dat de Trektor echt lekker rijdt, ook als ik geen conditie heb. 

Ik had net een sms van de buurman dat ze vanavond gaan beslissen of Frankrijk weer op slot gaat voor touristen. Ik vraag me af wat dat betekent voor de campings ik vrees het ergste. En je hebt best kans dat je aangehouden wordt ook en dat ze je terugsturen naar waar je vandaan komt.

camping macquerieIn de tussentijd hebben we om de normalisatie in de verhouding te vieren alle karmakilometers opgenomen en staan w eop een camping die van de kinderen van de mevrouw is die me hier heeft neergeplant. De kinderen zijn op vakantie en de camping moet helemaal gerenoveerd worden, maar er is een douche en een keukentje en een caravan van een meneer die hier werkt maar al naar huis is wegens vrijdagmiddag (het is ook een paardrijschool) en de tarieven hangen er nog en het kost 9 euro inclusief onbeperkt doezen en ik ben dus de enige gast. Het is kortom helemaal in ons kempingstraatje.

Waanzinnig uitzicht over de streek hier (het was fors naar boven vanaf de Sambre), dus ik begin morgen met een afdaling terug naar de route. Ik heb er een foto van maar me telefoon maakt echt slechte plaatjes de laatste tijd. Ik dacht van de week al de lens zal wel vies zijn en als je iets met fietsen hebt en er is iets smerig dan spuit je er remmenreiniger op maar dat lijkt het alleen maar erger te hebben gemaakt. De nieuwe baas wilde een foto van de voor- en achterkant van me bankpas en die moet nu opovernieuw want ze konden het niet lezen biij de salarisadministratie.

aldi vriestasIn de tussentijd is de achterkant van de Trektor gepimpt met een nieuwe tas. De ouwe deed het nog wel maar er zaten wat gaatjes in dus ik had bij de zelfde zaak een nieuwe gehaald voor 15 euro en de rits was na 1 dag al verrot. Er staat borderline op die tas dus dat is ook vragen om ellende natuurlijk.
Het fietsnetje van het papuermerk Cordo had de afgelopen tochten steeds grotere mazen gekregen zodat het maasgedeelte nu vervangen is door een net van de Action dat je over je aanhanger moet spannen als je je huis aan het verbouwen bent en naar de groffuil mioet. Dat werkt beter dan die tas want het is een stevig niet elasties net dus de vering komt uit de dingen aan de zijkant wara de haken aan zitten. De spin zonder kruis, zeg maar. Het ziet er wel niet uit maar het werkt goed en ik kan er nog 20 maken want het zijn echt grote netten.

Ik had maar 1 supermarkt onderweg en dat was na een paar kilometer dus we hebben een gigablik met koeskoes over al die verdwaalde kutpiereneejen gesleept hier inclusief drie liter water en een vergeten toetje van gisteren nog. En een zak sjips. Kut ik ben de bananen vergeten. Daar kom ik nu dus pas achter. We waren hier om half drie en toen de tent stond ben ik even op me luchtbedje gaan liggen en toen ik op me horloge keek wegens irritante vliefg op me elleboog was het half 5. Ik heb gister beroerd geslapen want ik was ver over me grenzen heen gegaan kwa inspanning denk ik. De komende dagen ga ik gewoon 80 km rijden. Volgens mij dee ik dat vroeger ook en dan daarna steeds verder maar zeker weten doe ik het niet meer.

Hieronder nog een raadplaatje. Spoiler:hij is van vandaag maar ik weet zelf ook niet meer waar het was.

raadplaatje

PS Ik was niet van de aardbodem verdwenen ik had het gewoon druk. Als ik terugben gaan we afspreken. Ik denk over een uitgestelde Trektor verjaardagstocht. Mogen alle vrienden van het rondje ook mee.

25-07-2020 16:16 :: Les premiers jours

sont les plus durs

frontkemAls Jacques Brel gefietst had ipv gerookt dan had hij een nummer gemaakt waarvan de titel bij dit lulverhaaltje het refrein was geweest. Ja, Trektorfans, er was vandaag reden tot jolijt en gezang, want we zijn weer besties zoals de smurf dat noemt, hoewel besties ook van de ene op de andere dag uitgemaakt kunnen worden voor downies. Bijvoorbeeld als men een filmpje op het web post van zijn vriendin in een kleedhokje voordat het zijn vriendin was. Ik heb het filmpje niet gezien, maar het meisje wel en het is een alleraardigst meisje dus ik hoop dat ze trouwen maar niet dat ze een bakfiets nemen.

Ik heb ontdekt dat er nog een camera aan de verkeerde kant van me telefoon zit en die maakt betere fotoos alleen staat dan wel steeds je vinger erop dus ik heb vandaag een mix aan beeldmateriaal in de aanbieding. Zoals u van mij gewend bent.

lalalalWe hebben vandaag een kanalen route gereden. O eerst nog even over de camping. Er was sprake van kinderen, des nachts, van de luiddruchtige soort met een volwassen fransoos die heel hard SSSSST riep (waar ik dus van wakker werd). En paarden kunnen ook fors veel herrie maken als ze een nachtmerrie hebben. Of zijn. Maar goed dat hebben we allemaal overleefd en toen ik wegfietste kwam de mevrouw van gisteren in haar badjas nog even gedag zeggen dus dat was echt okee verder kwa camping. Ook al omdat de meisjes die paardrijles hebben allemaal in mijn does moesten (1 voor 1) en daarna heeft het 24 uur echt superlekker geroken in de salle sanitaire en de aanpalende keuken.

Het was bewolkt toen ik wegreed, maar de einge druppels van vandaag zijn op me buitentent gevallen vlak voor het inpakken en vanmiddag kwam de zon er af en toe nog door zodanig dat ik de zonnebrandolie moest opzoeken wegen verbrande voeten tussen me sandalen. Ik had die sandalen 2 jaar geleden gekocht met korting bij de perrysport (de zaak niet de tent) en vorig jaar waren ze nog steeds in de aanbieding en toen heb ik er nog 2 paar gekocht want sandalen waar je lekker mee kan fietsen zijn niet al te dik gezaaid.

lalalaNu we het toch over de smurf hadden net: voordat ik wegging vroeg hij of ik ajb weer ansichtkaarten wilde sturen. Ik vind dat superschattig, want hij is nu 15 en hij heeft een mobieltje met alle communicatiemogelijkheden en dan toch een handgeschreven kaart willen. Ik heb 'm net gesmst dat ik nog geen ansichtkaarten gezien heb dus hij moet nog ff wachten. De vraga is ook hoe lang een coronakaart erover doet tegenwoordig maar het gaat om het gebaar. Zeg ik altijd maar.

Ik zit momenteel in een bos bij hoe heet dat hier Montmacq te zitten. De camping in de POI van OSM bleek half nep want alleen huisjes en een hek eromheen. Hij stond ook niet in Archies. Onderweg erheen zag ik zo waanzinnig veel mooie bushplekjes dat de Trektor spontaan het bos in wilde rijden overal. Maar er stond toen pas 70 km op de teller en dan kan je nog zo'n kutkonditie hebbenwe gaan niet stoppen na 70 kilometer als we dat de dag ervoor ook al gedaan hebben. Dus toen zijn we doorgereden naar die camping die niets was en daar was een stukje verderop een osm poi supermarkt die dicht was ja alleen de ruiten waren ingegooid dus geen troebele appelsap vandaag maar wel begraafplaats water bijgetankt op de uitvalsweg richting waar ik nu zit.

Er zijn geen bijzonderheden te melden eigenlijk behalve dat we veel kanaal hebben gezien en dat we windje 3 tegen hadden de hele dag en dat we ons niet hebben uitgesloofd. De dag stond in het teken van de hernieuwd vernieuwde vriendschap en er zit onderhuids nog wel wat scheef maar ik heb goede hoop dat we dat voor Maastricht bij hebben gelegd. Als we via Maastricht terugkomen. En als wwe terugkomen, want ik heb van de buurman begrepen dat er in zijn dorpie allerlei gevluchte rijke westeuropeanen wonen die zich vervelen en wie weet sla ik daar een rijk wijf aan de haak en dan hoef ik me nooit meer ergens zorgen over te maken. Ga ik daar elke dag een beetje mountainbiken en stofzuigen.

Ik denk niet dat dat gaat lukken, maar je mag altijd dromen van een beter bestaan anders hadden we ook nooit communisten gehad. Of vrije liefde. Of auto's.

26-07-2020 16:53 :: Een nieuw record


kjhkhHet vorige record was in Kroatieje. De volgende dag moest ik met de boot naar Venetieje en daar moest ik om 7 uur 's ochtends aan de kade staan omdat ik geen kaartje had, nog. Die nacht stond ik op een camping anderhalf uur fietsen verderop. Ik betaalde daar iets van 27 euro en ik heb er amper geslapen. De camping waar ik nu sta is 33 euro maar ik kreeg 3 euro korting maar dan nog. En er is bijna niemand.

Blijkt dat het populair is bij Eurodisneygangers hier, het is hoogseizoen en per kampeerplek heeft iedereen een does en een plee voor ze eigen. Ik weet niet of dat de regel is op alle campings in heel Frankrijk, maar het was een heel gepuzzel aan de receptie in ieder geval voordat ik plek 705 kreeg toegewezen. Op plek 704 staat een gezin met een caravan en een matig opgezette tent ernaast en een volle bierkrat.  Plus een doorhangende volle waslijn. Ik wacht even tot ze terug zijn om te kijken hoe of wat en als ik vermoed dat ze herrie gaan maken tot 's avonds laat dan ga ik bovenwinds verderop staan waar ik een leuker plekje heb gezien mag het alsjeblieft voor dat geld?

Maar ik heb wel gedoesjt en dat was wel nodig na al die deet en zonnebrandolie van gisteren. En morgenochtend ga ik weer in me privedoes alleen zet ik dan eerst de warme kranen allemaal aan anders is het lauw water. Ze hebben ook een zwembad en misschien dat ik daar morgenochtend ook nog even induik.
bush!We hebben bijna 100 km op de klok vandaag en het bos gister was echt prima en goedkoop bovendien. Ik had me tent om half 6 al staan omdat ik gewoon 200% zeker wist dat er niemand langs zou komen daar en ik lag echt vroeg te slapen. Het heeft wel de  hele nacht geregend dus dan word je af en toe wakker als het tekeer gaat, maar om 1 of andere reden regent het alleen 's nachts in Frankrijk als ik erdoorheen foiets want vanochtend was het bewolkt, maar piepte er alweer zonnestralen tussen het gebladerte wat de mogelijkheid in zich draagt van fietsgenot.

Onder normale omstandigheden was windje 2 uit het westen niet verkeerd. Verkoelend, zelfs, maar de benen zijn bagger en de reet is zuur wegens veel loos gewicht dat niet aan me lijf hoort dat ook allemaal bijdraagt aan vermindering van zitcomfort. De enige manier om daar iets aan te doen is te fietsen dus dat is een catch 22 welke kant je ook uitgaat.
We hadden kutklimmetjes vandaag en best behoorlijke afdalingen want het golft wat hier en soms kom je dan een tsunamietje tegen dat hoort er nu eenmaal bij. Als ik 10 kilo lichter ben gaat dat wel lekkerder weet ik van vroeger, maar ja. Dus meestentijds was ik te druk met m'n zitvlak en me pootjes om op het landschap te letten dus die info moeten jullie vandaag maar uit de foto's halen.

Ik zit nog steeds niet lekker in dit tochtje en dat coronagedoe maakt het niet plezanter. Maar ja het was een zondag in noord-frankrijk dus wat kan je verwachten?

27-07-2020 16:34 :: De reis is voorbij Parijs

poepoehehe

poubellepasrueVandaag was zoals het hoort. Of bijna dan toch. We begonnen met door loof beschaduwde lanen met zonder auto's door beboste gebieden, we kregen onverhard van de Poolse soort die u uw zitvlak doen vergeten, er waren wat klimmetjes maar niet teveel en er waren wat afdalinkjes ook niet teveel jammer genoeg. Hetw als een dag uit een roeteboek met dat verschil dat ik niet vierentachtig keer ,met mijn auto door de streek heb hoeven rijden om deze roete te vinden want dat zit allemaal onder de knop bij Brouter.de. Moderne techniek mensen! Maar dan toch windkracht 4 tegen de hele dag.

Kwa rotzooi langs de weg worden de Galliejers alleen overtroffen door de Polen. De ranglijst is:
1) ondefinieerbaar plestik
2) mondkapjes
3) lege waterflessen
4) lege colaflessen
5) lege bierblikjes/bier verpakking

Die wind speelt alleen in de landbouwgebieden. In het bos minder. Het dingetje met wind is wel dat je 'm altijd langer tegen dan mee hebt en dat komt natuurlijk omdat je langzamer rijdt als je 'm tegen hebt. Ik lees in de avonduren belachelijk veel boeken over quantummechanica en opmerkingen zoals de vorige zijn daarop terug te voeren. Kanttekening. Als ik 'm mee had gehad had ik nog 25 kilometer doorgereden hoewel dit de laatste bossage is waar ik nu zit want hierna is het graanboer wat de klok slaat hoewel er een camping opp 35 km zit waarvan je niet weet of je erop mag en wat je dan weer kwijt bent.

halverwegeWe waren vanmiddag op halverwege en daar heb ik een foto genomen ff kijken waar istie daar istie. Echt tof dat er daar presies op die plek gewoon een bankie staat. Het was in het bos van de koning bij fontainebleu waar je gewoon kan mountainbiken op rulzand en boomwortels en waar je verder nog over kan mountainbiken. Ze hhebben het allemaal daar dus de Trektor had een fieldday en ik snap niet dat ik z'n ketting nog niet hoor want er is pas 1 keer spul opgegaan en met onverhard rijden verdwijnt dat veel sneller. Wellicht dat deze trip onvermoede krachten in ons beiden naar boven haalt hoewel ik dus net wel duizelig was toen ik opstond uit me monarch alite waar ik enzenz. Om dat te begrijpen moeten w eterug naar gisteren naar de receptie op die kutkemping in Crezy watsinaneem waar ik een pak gekoelde biotroebeleappelsap zag staan die ik gekocht heb daar waardoor de korting van 3 euro meteen teniet gedaan was. EN ik had dorst en ook al eerder op de dag een pak troebele appelsap op en ik was de dag begonnen met stokbrood met een blikje tonijn in olijfolie en daarna voelde ik me al niet zo tof. Maar na dat tweede pak appelsap was het rennen naar m'n privee toilet bij het zwembad waar alle zwembadgangers de hele dag over de bril hadden gepiest ondanks dat er een briefje 705 ophing wat dus mijn nummer was. En toen was ik echt hevvie aan de reeskak.jhkkj Ik ben darana in de schaduw een boek gaan lezen over de bedoewienen van de hollandse exconsul in saoediearabieje want ik heb wel wat met dat woestijnvolk en hij dus ook. Enniewee was om half 8 het gerommel wat verstomd en heb ik ratatoulle met spaghetti gemaakt wat echt heel veel lekkerder is dan pastasaus met spaghetti alleen ratatouille hebben ze alleen in Frankrijk. Het was wel even schrikken omdat het bio ratatouille was van hetzelfde merk van de appelsap van de recepcija maar ik heb het toch allemaal opgevroten en het was echt lekker. En toen lag ik om 8 uur te maffen op de plek die niet naast de duitsers was en ik was om 6 uur wakker en toen ben ik opgestaan om te doezen. kjkjh

En te poepen maar dat had ik al gemeld. Ik heb geen geheimen voor mijn lezers en dat is denk ik ook een belangrijke oorzaak dat ik nooit van me leven meer in de reisbranche te werk gesteld zal worden tenzij ik een eigen reisfietsenwinkel begin maar ja die is er al in Rotterdam en als mensen je pleegewoontes kennen gaan ze gewoon naar die andere zaak. Hoewel de eigenaar daarvan natuurlijk nog veel ergere pleegewoontes kan hebben maar die schrijft daar dan niet over.
Dus de bottomline is: je weet het nooit en dat is een gedachte die mij persoonlijk veel houvast biedt.
En misschien wel de enige.

Okee waar hadden we het over? Frankrijk. We zijn dus voorbij de halverweg en dat betekent dat er nog een dag of 5-6 moet worden doorgereden voordat we echt halverwege zijn want daarna moeten we nog terug en dan hebben we wind mee. Dat kan niet anders. We hebben 'm nu tegen en straks is de andere kant op dus dat is wind mee. Lijkt me logisch. Bohr en De Broglie zouwen het met me eens zijn. Ja fuck die kwantummechanica. Ik was eigenlijk met Einstein begonnen want ik had ergens gehoord dat tijd en ruimte 1 dimensie zijn. Dat als je rondjes om een zwartgat gaat vliegen de tijd langzamer gaat en dan hoef je nog genees heel hard. Echt te bizar voor woorden. Omdat GPS satellieten minder last hebben van de aantrekkingskracht van de aarde gaat de tijd daar ook sneller. Serieus he. Dat moeten ze corrigeren bij Osmand anders rij je overal naast de weg en zo. Dat scheelt echt een paar honderd meter ondanks dat het maar 45 microseconde per dag was uit me hoofd. Dus dat was al spookybusiness. Maar toen bleek dat Einstein ook 1 van de masterminds is van de quantumtheorie moest ik dat ook allemaal uit gaan pluizen. En het is echt bizar. Zo weet ik inmiddels dat alle zooi maar 4% van alle zooi in het Universum uitmaakt. Van 96% hebben we gewoon geen flauw idee. Ik vind dat een ontzetten geruststellende gedachte, want wat heeft het in godsnaam voor zin om je 100% van de tijd zorgen te gaan lopen maken over die 4%? Dat slaat helemaal nergens op.
Ik kan dingen echt goed relativeren nu dankzij die theoriejen van Einstein.

Maar ik was dus duizelig. Dat komt ik had dus voorzichtig gedaan met eten en nu het ik denk ik te weinig gegeten vandaag hoewel het fietsen wat redelijker ging dan de voorafgaande dagen maar er werd ook minder geklommen. Ik had een soort liga koekies mee van de Aldi en daar heb ik nog wat bananen bij gegeten en een halve baquette met brie en dat was het wel. Eigenlijk voelt dat veel beter dan sogges een stuk stokbrood met van die vette tonijn dus ik denk dat ik voortaan beter ga doseren. JE lijf kan toch maar een x aantal koolhydraten per uur aan heb ik wel eens in een podcast gehoord. Ik heb alleen geen idee hoeveel koolhydraten een halve baquette  met brie is. Maar misschien dat we daar deze tocht nog achterkomen. Je weet het immers noioit zoals ik al zei en dat maakt fietstochten ook zo leuk als het lekker gaat en anders is het gewoon afzien en naar de klote gaan elke dag hoewel na regen ook een hele tijd eerst nog meer regen kan komen voordat enz.

Totzover dan weer even over mijn fietstocht naar de buurman. Morgen rij ik verder. Ik heb een raar plekkie gevonden net voor het bos op hield en eigenlijk is het ook geen bos maar een raar hoekje weiland achter een bochtje met wind en dus weinig beessies. Ik ga zo een foto maken voor morgen. Tot dan!

28-07-2020 16:24 :: Jezus wat een stom gelul

wie zou dit in godsnaam willen lezen?

kjkjgOf zie ik dat verkeerd. Ik zat net gister terug te lezen en het is echt bedroevend wat er allemaal wordt neergepend op zo'n tochtig stuk Frans weiland maar, lezer, je bent er toch weer. In het verleden vroeg ik de mensen heb je niets beters te doen ga zelf een stuk fietsen en het leuke is dat ik 1 iemand weet die dat toen gedaan heeft hoewel wel met de trein naar Warschauw als ik het goed heb onthouden. Warshau. Warshaw. Zo heette de Joy Division voordat ze Joy Division heetten. Er staan wat embryonale nummers van ze op YT. Joetjoep voor de nietnerds.

In het kader van opa vertelt verder. Ik heb de smurf gesmst dat ik een ansichtkaart heb gevonden, maar dat ik geen pen heb. Eigenlijk was ik bij een Tabac en ik sta naar de gefeliciteerd met je rijbewijskaarten te kijken dus ik vraag heb je niets toeristischer aan de mevrouw achter plexiglas dus die gaat naar achter, ik hoor iets een trap op stampen, en weer af ook en daar staat ze met een schoenendoos met ansichtkaarten van de streek. Opgeborgen toen email opkwam denk ik dan. Ze zegt kies maar uit. Dus ik kies drie kaarten uit (de smurf hoeft niet te weten dat ze allemaal uit dezelfde winkel komen en als hij dit leest moet hij me NU sms-en) en ze zegt neem maar mee ik hoef geen geld want ik raak ze aan de straatstenen niet kwijt. Les pierres des rues. Dat zei ze. Als ik het goed verstaan heb. Mijn Frans is niet zo goed als ik graag zou willen en dat is met meer dingen ook trouwens. Waar ik verder niet op zal ingaan anders ontaardt het weer net als gisteren jezis wat ik daar allemaal heb neergepend. Alsof ik ooit een reisfietsenwinkel zou beginnen. De pest met winkels is dat je zelf niet in mei op reis kan dan en noem me 1 iemand die als de Vakantiezwetser wil eindigen. In Mokum. Jezismina wat een ellende.

En we hebben natuurlijk Rob's Santosparadijs ook nog in de regio. Ik hoop echt dat iedereen die daar een fiets koopt eerst op deze site is geweest en pas daarna die pinioloff daar gaat halen want als je eerst een pinioloff koopt en daarna op deze site ontdekt dat ik met een gepimpte mountainbike van 350 euro hetzelfde doe en waarschijnlijk meer dan zou ik flink de pest in hebben. Dus misschien is het een goed idee als al die reisfietsenwinkels naar mijn site zouden linken. Om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Misschien pleurt er een stuk van de Trektor van de week en dan kunnen ze zeggen zie je wel je moet echt 10 keer zoveel uitgeven anders loop je allerlei risico's en al er IETS is dat de beebieboemergeneratie NIET kan accepteren dan is het het lopen van risico's. Ik ken beebieboemers die als ze een risico ergens veronderstellen zin later afmaken.

orlesansEr was iets mis met de Trektor vandaag, trouwens. Hij ree bonkig in ze 4e en 5e versnelling. Dus ik dacht die gebruik ik het meest die tandjes kunnen na 1000 km toch niet versleten zijn? Dus ik kijken en de andere kant opdraaien en niks te merken duis ik weer verder en draaien aan de versteller op de versnelling zo van misschien staat-ie ernaast maar ik was er neit aangeweest en in de andere versnellingen was het soepel gelijk een zwaluwglijvlucht. Ik kon even niets anders soepels bedenken. Maar met dat gekloot hoorde ik wel ineens pang en toen was het weg dus ik denk dat er een tandje op kransje 4 scheef stond een beetje door dat gemountainbike van gister in het bos van de koning. Ik ga de Trektor zo onder de does doien hier op de municipal (10 euro 20!) en dan nog even goed kijken. Gewoon open, gewone prijs, haast geen gasten. Je moet hier je best doen om dichter dan 25 meter bij iemand te komen gewoon. Dus wat dat nou voor flauwekul in Crezy was eergister dat snap ik ook niet helemaal. Het sanitair is ook gewoon open voor iedereen. Het is gewoon bisnisesjoesjoewal hier. Gelukkig. Want ik moet wat dingetjes wassen eigenlijk. 

zo zag het eruitDe dag dan maar. We reden een kilometrage van 40 ongeveer richting het kanaal van Orleans door landbouwgeboied dat ik gister al in de OSmand had gezien. Of eigenlijk moet ik om 7 uur beginnen want net toen ik de eerste haring uit de grond wilde trekken hoorde ik een belletje. Ik denk leuk een verdwaalde geit. Komt er een iets groter dan gemiddeld schoothondje ineens uit de boossages gestapt. Met nog drie erachteraan. En allemaal naar mij blaffen. En toen de eigenaresse met haar stoere wandelschoenen die net zo hard schrok als ik. Ik had genees gezien dat daar een paadje liep en ik stond daar toch al iets van 14 uur of zo met al me zooi. Dus we mompelen allebei bonjour en toen liep ze verder met haar roedel. Ik dacht wegwezen straks belt ze de boer dat er ongenode gasten rondhangen hiero. Omdat het nogal stoffig was daar ziet die nu meer grijs dan groen wegens haastig opgevouwen maar ik ben de dans ontsprongen. Voor je het weet heb je een traktor in je tent staan vraag maar aan het provinciehuis in Drenthe.

2cv

Van dat kanaal heb ik ook een foto. O die staat er al boven. Voordat we er waren moesten we tegen windkracht 3 in door al die maaivelden. Weinig auto's maar ook weinig te beleven kwa fietsgenot. Dat werd al beter toen we bij het water kwamen want ze hebben er overal pogingen tot fietspad gedaan en dat is voor Franse begrippen redelijk gelukt. Je kan gewoon door Orleans op datzelfde fietspad door karren als je niet vies bent van onlogische boggies en een stoeprandje hier en daar. Ze hebben er betonplaten neergelegd, dus dan zou je zeggen het is verhard maar voor de couleur locale hebben ze er dan ook zand en greevel opgegooid zodat hetalle nadelen van onverhard heeft (verschrikkelijke schaafwonden, glad wegdek en rotzooi in je ketiing) dus daar zouden ze eens iemand die wel eens een stukje fietst naar moeten laten kijken. 

We liuepen op tortilla van 3 dagen terug die nog niet was aangebroken. Dat ging eigenlijk boven verwachting goed. We hebben vandaag weer wat karmakilometers teruggepakt van de afgelopen 2 baaldagen. De maag functioneert naar behoren (er is net een zak sjips in verdwenen) en ik heb een blik cassoulet voor vanavond wegens bizar weinig vlees gegeten tot nog toe. En dat is met bonen en bonen zijn een vleesvervanger dus dat is dubbelop kwa spiervorming tijdens het nachtelijk verblijf op mijn luchtbedje van de Lidl van 11 euro dat het echt goed blijft doen.
O en we zagen nog een eend in de kleur die de Glimmende Gazelle aanvankelijk zou krijgen en wat toevallig ook de originele kleur van mijn eend is die ik overigens oververf als-ie gewassen moet worden dus die heeft al aardig wat kleurtjes gehad.
Voor wie nu zegt hee je Trektor staat rechtop op die foto verderop en er zit toch geen standaard op kan ik nog mededelen dat ik daar iets op gevonden heb en dat heet gevorkte tak. Die komen overal in de natuur voor en je fiets blijft dan staan met alle bepakking drop ook nog. Ik had een foto gemaakt maar die is dus foetsie maar de bottomline is dat je geen standaard nodig hebt want dat moet je ook al die kutpiereneejen over slepen dus dta scheelt weer.

Eigenlijk is het ook 3 keer niks, dat beige bij nader inzien. Hoewel. Ja nou begin ik toch weer te twijfelken. O nee niet doen. Ik had de Trektor beloofd niet meer aan die GAzelle te denken. Het gaat net weer een beetje zoals het hoort, saampjes.

29-07-2020 21:01 :: Dus dit is de Loire

loireStiekem had i het thuis al gezien op de track dat we een heel eind langs de Loire gingen. Ik dacht leuk lekker plat. Maar er is dus echt heel veel fietspad langs de rivier gelegd en dat wist ik niet. Nu wel, want ik heb er een hele berg van gezien vandaag.

Langs d eLoire fietsen is business als er geen pandemiejen rondwaren denk ik. Er is allerhande middenstand en ook best veel campings hoewel die ene waar we naar onderweg waren en die in Archies en in OSM stata dus al tijden dicht is. Hij heet Municipal Les Isles en het is in Veretz. Ik ga dat zo melden bij Archie want dat vindt-ie leuk en hij doet het allemaal voor niks en je maakt 'm volgens mij blij met input want hij schrijft altijd terug ook. Er was wel een meneer die z'n hond uitliet en die zei als je nou gewoon een stukkie verder rijdt langs het water dan is er over 6 km nog een. Het was 9 km, maar ik zit dus nu een pokkeend van de roete af  op de municipal in Tours (13euro5).

abricycloZe hebben hier iets leuks op de camping en dat heet abrivelo of te wel een fietsschuilplaats met boven slapen en onder pikniktafel. Echt leuk bedacht wel jammer van die mini die ernaast staat hoewel er ook een kano naast ligt dus misschien zijn ze met de kano en is die mini van iemand anders. Ze hebben er twee en er was er eentje vrij maar ik heb perry dus dan heb je geen abrivelo nodig natuurlijk.HEt is vanaf hier nog iets van 250 km geloof ik, dus over drie dagen ben ik bij de buurman thuis. Nou ja z'n andere thuis. Hij was een does aan het bouwen in het gastenverblijf zei hij. Dat klinkt wel heel kasteelheerachtig dat je dan een apart gastenverblijf hebt. Met douche. Ik ben echt benieuwd. Het plan is max 2 naggies te blijven maar ik denk dat er allerlei klussen te doen zijn en als ik er dan toch ben dan zou het zomaar kunnen uitlopen kwa tijd waar ik wel veel van heb wel. Hoewel ik een voucher via de vvv op Terschelling had gekocht voor 12 euro 50 aan ijs bij de IJszee wat de ijszaak is bekend van de smurfentocht (zoeken op Gijs) teneinde de lokale middenstand daar door de coronacrisis te helpen. Ergens diep in me hart wil ik daar langs op de terugweg.

We hadden wind mee vanoichtend. Windkracht 1 volgens weerplaza. Zal je altijd zien. Er zat wat maaiveld tussen, maar het meeste was goed tot redelijk fietspad langs allerhande water. Veel mensen met vaude tassen, dus het groeten schiet er een beetje bij in. Iedereen heeft vakantie. Ik ook, maar dat zinkt wat langzaam in bij mij dus ik ben voornamelijk nog hard aan het wegfietsen. Meestal duurt dat drie weken, maar volgens de planning ben ik dan al weer terug, ongeveer. Omdat we nu een beetje uit de LoireFietsZone rijden wordt het wellicht wat minder toeristique weer. Tourisme gaat me slecht af, om 1 of andere rede., De fietspadbeleving door de duinen op Terschelling is toch heel anders is dan een fietspadbeleving hier. Alsof er een toeristenobstructie zit ergens. Terwijl ik officieel echt vakantie heb want ik ben me vakantiedagen aan het opmaken eswiespiek. Maf. Maar ja met zo'n zere reet is het lastig genieten. Tenzij je 60km per dag gaat rijden maar dan verveel ik me op de kemping elke keer. En dat kan altiijd nog als ik echt bejaard ben.

Er zit hier verderop een meneer met een behoorlijk dalai lama aura. Hij heeft ook een bril. En hij is dus te voet en als de andere buurman die dat aura volledig ontbeert maar welonder een koele tarp slaapt waar ik een grevvelbike aantekening bij gemaakt heb. Ik moet ontzettend op me woorden letten want ik kan me nu geen rebellie van Perry en de Trektor samen veroorloven want dan is het einde helemaal zoek hier in Tours. gisterBedevaartgangers met een missie. Die ene gozer die ik in Belgieje was tegengekomen destijds met maat 53 heeft dus inderdaad het hele roteind naar Santiago gelopen. Ik had het nog opgezocht op die site van 'm. Staat bij de klassiekers alhier. Echt vanaf Delft helemaal daraheen. Waar je zin in hebt. Ik heb daar wel respect voor. Met Die deeltijdwandelaars die ove rhun spirituele problemen en inzichten willen praten heb ik minder geduld hoewel ik de Trektor uit me ooghoeken dan altijd zie knikken en meeleven.

Hij is vies want ze hebben hier spuitdingen om het mais nat te maken als het niet regent maar die spuiten dus gewoon over het fietspad wat dan modder wordt en nu zitten er allemaal van die spetters op z'n frame die je normaal in stickervorm koopt voor op je Range Rover.

Hiernaast staat de camping vanoichtend in Beaugency. Aanrader en ijs bij de receptie. Hier ook trouwens. Hm. Ik denk dat ik er even heenloop.

30-07-2020 19:59 :: Ik sla 'm even over hoor

bush warm niet normaalIk had nogal geboft met de temperatuur tot vandaag. Vanmiddag zei de navinokia bekijk het maar mij te heet met dat laden er ook nog bij en toen moesten we in de schaduw wachten tot meneer het weer deed. Het stomme is dat daarna de gps niet meer wilde en het was nog maar 9 km tot de kemping. Dus dan moet je eerst ontdekken dat je dan de accu eruit moet halen en dan weer erin doen voordat-ie vergeten is dat-ie alles uit moet schakelen.

Dus toen ik daar achter was moesten we een holletje af en toen verloor ik me petje zo hard ging het dus toen was het remmen en toen zag ik ineens een mogelijkheid en daar staan we nu. Nog genees 3 kilometer voor de camping die al of niet open is (morgen even kijken).

Ik ben sinds andaloezieje niet meer zo uitgekakt geweest als vandaag. Misschien te weinig gegeten, of gedronken, of allebei, of te veel gezwoten of gefietst hoewel we nog niet op de 110 zitten geloof ik. Maar de omstandigheden zijn ineens heel anders met die hitte en morgen gaat het naar de 40 graden. Als ik nog twee dagen 100 km rij dan ben ik bij de buurman, dus ik ga proberen vroeg te slapen in de hierboiven getoonde bush configuratie en hopen dat het snel koeler wordt wat weerplaza niet denkt. En dan morgen echt vroeg gaan rijden.

Proberen.

31-07-2020 16:27 :: Natte broek

WAAAHAAAAAAA!


la belle trektorJe kan ook Weehoo schrijven maar die is al bezet. Trouwens. In het Loiredal kwamen we een Weehoo tegen met twee zitjes. Een dubbeldekker maar dan achtermekaar. Ik wist niet dat die bestonden. Maar ik kwam aan op de kemping en ik heb me geld en me snoepies en het lippenspul uit me crossfitbroekje gehaald dat ik gebruik op warme dagen en ik ben zo de rivier hier ingelopen. En toen zei ik waaaaahaaaaaa. Dus vandaar.

spoorbaan, onverhardDrie dagen geleden ging ik lekker. De dag erna sogges ook nog. Dat je op het middenblad naar boven rijdt waar je eerst op de grennie moest. De afgelopen anderhalve dag gaat het juist weer slechter. Of ik heb me opgeblazen op 1 of andere manier of de warmte is in die 10 tandjes tusen grennie en middenblad gekropen. Ik lig wel aardig op schema ondanks dat het kut gaat. De buurman dacht dat het me 14 dagen zou kosten, en dit is dag 11.

O de camping van gisteren die we net niet gehaaldd hadden was open, trouwens. Gemiste kans. Het was bloedje heet in het bos en geen zuchtje wind en des nachts allerhande bronstige herten in de buurt. Die beesten kunnen echt geweldig herrie maken. En toen bij het eerste daglicht de boel opgebroken bij zaklamplicht. Om half 7 reden we en het ging niet heel beroerd. Het bleef ook bewolkt tot 12 uur en er vielen nog wat spatjes regen zelfs.
Tegen die tijd zaten we op een voormalige spoorlijn die iets van 20 km doorliep. De telefoon heeft een heel tijdje uitgestaan toen. wauwIk had cola op en een pak snikkers gekocht. En 5 bananen en bloedsinaasappelsap en een blik koeskoes dus we waren wel fors zwaarder ineens. Het was onverhard en we hebben 'm bijna uitgereden, want onverharde spoorlijn wordt ook vervelend na een tijdje omdat je constant druk op de pedalen moet houden. Op asfalt kan je beter doseren, dus ondanks dat de hoogteverschillen groter waren op de gewone weg hebben we daar toch voor gekozen, een stukje.

Brouter knoopt de fietsroetes aanmekaar en doet dat echt tof. Ik ben er heel blij mee, want je komt op de leuke plekjes en er is sprake van pikniktafels en campings in de buurt dan steeds. Ik had de camping die voor vandaag had bedacht gebeld en toen werd er opgenomen met hallo met Ria. Die blijkt met een Fransoos getrouwd en ze waren open dus toen zei ze zoek maar een plekje ik kom savons het geld ophalen. Omdat ik een rauwe reet heb denk ik dat ik de buurman ga bellen en vragen of het uitmaakt of ik morgen of overmorgen aankom. Kan ik morgen de hele dag in de Vienne liggen als dit de Vienne nog is want daar fiets ik al 2 dagen langs dan. Het wordt morgen bijna 15 grader minder warm dan vandaag, dus dat is ook wel weer een argument om door te rijden.

Ik weet het nog niet en men ziet het dan vanzelf wel. Zoals met alles.

01-08-2020 13:30 :: kort en onhevig

maar wel gefietst

rechterknieIk heb geen fotootjes vandaag wegens kort gereden.O wacht ik maak een foto van Perry hier. In de categorie brak opstaan heb ik vanochtend alle records gebroken. Er was sprake van live muziek gister op de camping. Een zangeres begeleid door door weet ik niet. Misschien was het probleem dat ze nooit begeleid was. Ze kon best zingen maar er zat iets mis rond de kiloherz, een frequentie die maakt dat dingen schril klinken.
Afijn, ik roep me bij lawaaiierige campings die nacht op dat kruispunt in Frankrijk in herinnering. Ik stond toen doodsangsten uit. Staat ergens bij een ander verhaaltje. Van doodsangsten was vannacht geen sprake, wel van dat ik wakker werd en dat ik dacht ik zie er beroerder uit dan Wilfried de Jong terwijl ik Sonja Barend nooit vol op d'r bek gezoend heb. (fragment vast wel ergens op joetjoep)

Enniewees kan je dan kiezen tussen nog zo'n nacht of een brakke dag op de fiets. Dus toen had ik bedacht ik zoek een camping tussen hier en de buurman en dan zien we wel welke want dan hoef ik morgen ook niet persee 100 km te rijden. EN ZO GESCHIEDDE.

Dus de Trektor en ik waren om 7 uur de hort op na verwijdering van hoofd- en baardhaar wat eigenlijk ook hoofdhaar is en toen was het van traptraptrap en dat ging best aardig. Hoewel ik toch me andere zadel er weer op ga zetten als ik thuis ben want met die extra zakken aardappelen die ik meesjouw aan overbodig lichaam is dit geen kampioentje kwa zadels. Misschien moet ik een wielrenbroek met zo'n pamper er bij aan op dit zadel maar die heb ik deze tocht niet mee. Na 30 km reden we weer tegen een ouwe spoorbaan aan en deze was wel geasfalteerd dus dtoen riepen we toettoet en kon de telefoon 10 km uit. Ik dacht als dit zo door gaat dan rij ik gewoon door naar de buurman wat misschien ook wel had gekund, maar er kwamen vikingluchten van de boze soort aandrijven en de man met de hamer (Thor, niet die van het wielrennen) stond wat op z'n aanbeeld te rammen en weerplaza gaf rooie wolkies dus ik dacht het wordt de camping hier. en dat is in waar zit ik Ladignac Le Long ofallplaces.
Het Kiel-Windeweer van Frankrijk maar dan met een fonteintje voor het gemeentehuis.

De baas van de camping komt pas over een uurtje dus ik heb vast me tent maar opgezet en nu zit ik in me monarch alite waar ik geen aandelen van heb maar wel zou willen met een kaal hoofd op me laptop te rammen. Er loopt een poes aan een touwtje een stukje verderop bij een franse Kempert en dara heb ik al vriendschap mee gesloten. VErder staat er nog 1 engels stel en dat was het dan zo'n beetje.

Ik hoop van ganser harte dat het te weinig mensen zijn om er live entertainment voor te zetten. Ik ga zo stokbrood brie eten en me luchtbedje nog even opzoeken en een boek lezen en als ik in slaap val dan is het in ieder geval toch dat ik in slaap val ergens in Frankrijk.

02-08-2020 14:55 :: We zijn er

ergens onderwegMaar goed dat we gister die 60 km nog hadden gedaan want alle hoogtemeters waren bewaard voor de laatset 40 leek het wel. We hadden goed geslapen (ik en de trektor) en een onweder doorstaan (Perry) en het was een aardige mevrouw bij de recepcija die voor de verandering met een hollander was getrouwd en er stond een aardig engels stel die niet op vakantie waren maar een huis zochten in de regio voor naartoe t emigreren. En dat is toch wel een dingetje.

Misschien is het van alle tijden dat men het niet meer leuk vindt in zijn/haar eigen land, maar deze mensen hadden echt het gevoel dat er allerlei dingen serieus misgaan. Die rare Johnson, de Brexit, Extinction Rebellion. En dan natuurlijk ook de buurman die helemaal klaar is met Nederland en binnen een half jaar zijn huis daar wil verkopen als z'n paleisje hier klaar is.

Er heerscht een gevoel van rampspoed, beste Trektor fans, en gezien mijn recente ervaringen aan de onderkant van de arbeidsmarkt (wat zoek ik daar?) en de manier waarop er klakkeloos ingezet blijft worden op groei en exploitatie doet mij ook met groote vreeze fresen voor de toekomst. Een op de niet zo lange termijn ecologisch onhoudbaar economisch systeem en geen enkele urgentie om er ook maar iets aan te veranderen. Er is geen politicus die gaat zeggen mensen, we gaan nu eens even stoppen met groeien want die wordt niet herkozen. Zelfde verhaal bij de vakbeweging. 40% van de achterban stemt er (extreem) rechts en zit er alleen voor het welbegrepen eigen belang. Ook daar is groei koning, want krimp is niet te verkopen aan de leden.

woef!Het stomme is dat het geen links-rechts dingetje is. Het is een mondiaal dingetje en op een gegeven moment gaat de wal het schip keren en dan zijn we helemaal serieus in de aap gelogeerd. Maar ik zie nergens ookm aar een schim van een stuurman op de wal of op een schip die ook maar met een enigszins realistisch verhaal zegt waar het op staat en welke kant we opmoeten.
We gaan anders naar de kloten met z'n allen is een minder gezellige boodschap, en ook niet op te lossen door te emigreren. Wie het weet mag het zeggen en dat heb ik zojuist gedaan. Ome Ko 4 president. Iedereen aandelen in een windmolen en op de fiets naar ze werk.

Misschien moet ik heel erg me best doen om de andere kant op te kijken of een televisie aan te schaffen of zo, maar dan nog.

Enniewee zit ik nu op het logeerbed dat we net uit een berging hierheen hebben gesleept. Het is een tuinhuisje naast wat het paleis moet worden. Het wordt een eenpersoonspaleis van drie verdiepingen. Ik ga morgen muren kwasten en beton storten. Er woont een Engelsman hier in de buurt die timmerman is en voor alle expats de verbouwingen doet. We zijn daarnet even naar z'n huis gereden en hij was er niet, maar de buurman duwde gewoon de achterdeur open en toen zijn we aan z'n zwembad gaan zitten met een opwind Nemo in het water en uitzicht over de hele streek (Correze) en toen hij er na een half uur nog niet was zijn we weer opgedonderd. Hij is een toren in 12e eeuwsestijl aan z'n huis aan het bouwen en alleen het dak moet nog. Het was voor het eerst dat ik aan een particulier zwembad heb gezeten dus dat was het hoogtepunt van de dag. Morgen komt hij hier klussen en dan ga ik hem het emailadres geven van die engelsen die een huis zochten. Ik denk dat hij meer weet dan de meeste makelaars hier in de streek.
Hij heeft overigens een schat van een hond.

De buurman ligt Formule 1 te kijken in z'n caravan waar hij in woont totdat z'n huis bewoonbaar is (over een maand of 2).
Ik ga zo Strade Bianche kijken vanaf een echt bed met een echt dak boven m'n hoofd. Ik denk 2 naggies hier en dan verder?

06-08-2020 13:44 :: Goden in Frankrijk

en daar dan als sterveling tussen

woning buurmanZijn we weer, Trektorfans. Het zijn drie naggies geworden bij de buurman want er is altijd meer te doen dan je denkt aan zo'n 1persoonskasteel. De buurman gaat vertrekken uit Nederland maar ik denk niet dat het een hele grote vaart loopt want er is nogw el het 1 en ander te doen voordat hij z'n huis in kan. Voorlopig is het denkelijk nog wel ff caravan voor hem en z'n kat.

Echt niet te geloven die kat. Die ligt dus de hele dag in het gangetje in die caravan en er hoort dus 6 hektare bos bij met hertjes en dassenburchten en bomen en de hele mikmak en dat beest schijt gewoon op de kattebak in de caravan. Ik denk dat-ie gewoon nog nooit buiten is geweest en dat je dan als kat ook gewoon niet weet dat je ook in de vrije natuur kan schijten. Een super extreme stadkat of zo. EN dan te oud om nog andere dingen te ontdekken.

binne dusDe buurman is ongeveer het omgekeerde: bijna 71 (volgende maand) en de trotse eigenaar van een kunstheup en een niet erg willende rechter enkel als gevolg van een motorongeluk en eigenlijk is het terrein daar best link voor 'm want er is daar niks egaal en overal stenen en hobbels en weet ik veel en hij is ook een keer omgelazerd terwijl ik daar was en dan is het lastig opstaan met zo'n heup zag ik al.
Maar dat heeft 'm dus niet weerhouden een krot met een nieuw dak te kopen met die 6 hektare bos waar hij dus nooit in geweest is wegens ontoegankelijk voor heuppassjenten. De krotstaat is zeer voortvarend door hem en de nodige aannemers aangepakt en het wordt echt godvergeten gaaf als het af is.

Het is oud. Alle muren zijn afgebeiteld door hem zelf en vervolgens is er een mengsel van specie met hennep opgegaan als isolerende laag. Daarna is het afgestreken met cement. Dat was van de week klaar en toen moest er verf gemengd. Omdat we allebei in ons huis in Rotterdam een plee uit de jaren '80 hebben was het meteen duidelijk wat hij bedoelde toen hij zei dat-ie het iets bruin wilde, maar niet jaren '80 pleebruin. Ikw as het daarmee eens. eerste verdiepingDe aannemer van dienst die de muren had geegaliseerd heeft een geheim verfrecept voor dat soort isolerende muren die moeten kunnen ademen. Het bestaat uit witte kalk, water, natuurlijke kleurstoffen (oker voor het geel en dan iets anders voor het bruin) en een super geheim conserveermiddel (een liter houtlijm). Dat pleur je dan allemaal  in een grote emmer en als je dat met de boormachine een half uurtje mikst dan heb je ineens 20 liter geniaal goeie kalk.Je kan de kleur pas echt inschatten als het gedroogd is en we zijn een halve dag bezig geweest en toen hadden we een jaren '80 pleebruin mengsel dat gebroken wit opdroogde en toen waren we het zat en ben ik dat dus op de muren dara gaan smeren.

De Trektor deed het in z'n wielrenbroekje wegens totaal wiebelende steiger in het lege trapgat en dan 10 meter niets en dan een betonnen vloer met allerlei rotzooi benee en dan moest ik daar dus op gaan staan. De buurman had me een zelfgeconstrueerd tafelblad van drie rotte planken aangeraden om op die steiger te leggen maar ik zag zo al dat ik daar doorheen zou zakken dus toen heb ik twee aluminium oprijdingen gevonden waarmee je een auto op een pickup kan rijden en die eroverheen gegooid want die kunnen 3 ton hebben alleen waren die aan de uiteinden wat schuin afgewerkt wegens grondhoek zeg maar en die heb ik toen op die wiebelende steiger gelegd en toen ben ik dara heel voorzichtig opgeklommen om die muren daar een ander kleurtje te geven. En dat is gelukt (2 keer!) maar de Trektor begreep er niks van dat we op reis waren en dat ik dan ineens 's avonds om half zeven uit dat huis kom waar ik me leven heb gewaagd en dan helemaal onder de kalkspikkels zit ook nog. Ik heb een beetje doorgevraagd en het blijkt dus dat ie er erg tegenop ziet alleen terug te moeten rijden.

Enniewees heb ik in totaal 40 liter van dat spul in 2 lagen op die muren gesmeerd en het is echt waanzinnig mooi geworden. 's Ochtends is het strak gebroken wit, maar in het avondlicht zie je ineens dat het bruinig doorschemert. Echt bizar gaaf. En allemaal 100% natuurlijke produkten en zo hoewel ik een beetje twijfel over die houtlijm.

buitenverblijfToen het gister afwas zijn we naar de timmerman/stukadoor gereden met het priveezwembad en deze keer had ik me zwembroek aangedaan dus toen heb ik voor het eerst in me leven in een priveezwembad gezwommen. Ik heb de binnenkant van de toren gezien die hij daar aan z'n huis (een voormalig kllooster uit de 12e eeuw) aan het bouwen is en het was echt krankzinnig mooi gedaan. Ik zal de buurman om een foto vragen want die ben ik vergeten te maken. Maar dat is geen vakwerk meer maar gewoon kunst. Dus toen hebben we een middag echt stom zitten ouwehoeren aan het zwembad met de francaise en de engelsman die er al zaten toen we aankwamen en toen had de buurman thuis pottoofeu gemaakt en toen hebbben we schandalig zitten schransen en toen was het afscheid vanoggend. De term God in Frankrijk komt niet uit de lucht vallen, beste mensen, en ik was er een middag oinderdeel van. Ik snap het echt helemaal dat de buurman het wel gezien heeft in Rotterdam.

Het buitenverblijf waar ik sliep is een tuinhuissie en het ide eis om dat teezettee uit te breiden tot een chalet dat als gite verhuurd kan worden of misschien dat de caravan er blijft staan en dat daar dan mensen inkunnen dan waarbij ik heb aangetekend dat de kattenbak dan wel ergens anders heen moet want het was echt niet te doen maar de buurman is er aan gewend dus die vindt dat geen isjoe.

We waren niet al te vroeg weg en gezien de temperaturen had ik bedacht dat ik de camping bij de 70 km zou pakken want de volgende zit bij 125 km en bij die eerste zit ik nou. O ik moet eerst vertellen dat ik een roete via luxemburg had uitgestippeld maar dat heb ik de dag erna ingeruild voor een roete die via de kust gaat dus we zijn nu op weg naar La Rochelle en dan steken we door bretagne heen naar Caen en dan Calais en dan langs de Vlaamse kust naar Breskens en dan Veere en dan naar huis. iets van 1300 km is het maar ik had behoefte aan zee liever dan maaiveld om 1 of andere reden. En misschien dat het ook wat koeler is daar en de wind zuidwest.

Maar de buurman is bezig met een sterfhuisconstructie. Ik geef het je te doen in zijn fysieke staat en dan zo'n project aanpakken op die leeftijd.
Het is echt een klootzak naar me hart.

07-08-2020 15:55 :: Ik zit in Cognac

dat is een plaatsje in Frankrijk

voie verteCourvoisier stond er met grote letters op. Het was uberhaupt een pand waar je niet naast kon kijken. En overal druiven. Ik denk voor in de Cognac want het zou me niks verbaqzen als die hier vandaan komt. Ik weet het niet en ik lust het niet.
We hadden een voorspoedige fietsdag die vroeg begon want er waren temperaturen tot 40 graden voorspeld en bij 30 stopt de navinokia ermee en dat is rond half 1 dus ik wilde tegen die tijd bij deze kemping 105 km verderop zijn.

Het fijne is dat we in twee dagen twee voormalige spoorbanen onderweg hadden en die tuften allebei 20 km door dus dat is prettig zeker als de zon wat hoger staat omdat ze helemaal overgroeid zijn. De eerste was onverhard maar geegaliseerd en de tweede van vandaag was geasfalteerd. Er zat vandaag ook nog wat onverhard pad langs een riviertje bij en er werd een beetje geklommen en gedaald, waarvan 1 echt lekkere en toen waren we ineens hier. Ik denk dat het een municipal is. De kemping gister was tof. Ik zal even opzoeken hoe die heet. l'Agrion Blue in Nontron. Echt aardige lui en je kan je tent langs het beekje zetten en dan heb je watergeruis maar ik stond iets verderop en ik had me oordoppen in vannacht omdat ik om half 6 opwilde.
Hier op de Camping de Cognac hebben ze dan weer moules frites vanavond als ik het uithangbord mag geloven en dat ga ik denk ik wel proberen ook al omdat het te heet is om het dorp in te gaan voor de supermarkt.

De navinokia klapte er dus 3 km voor de camping uit wegens oververhit dus dat was heel aardig ingeschat vanoggend kwa rijtijd en zo. IK heb echt een toffe route gekregen van Brouter. Ik heb wel wat stukjes doorgekart waar ik van de D-weg afmoest omdat ik al gezien had dat die later toch weer op die weg uitkwamen want ik wilde voor de hitte binnen zijn en dat was slim van mij en dat mag ook wel eens gezegd worden.
Het plastic van de union-pedaaltje is een beetje lossig aan allebei de kanten want ze hebben er al best een berg kilometers opzitten maar ze doen het nog gewoon dus ik ga kijken of ik ermee thuis kom. Waar ik niet mee thuis ga komen zijn me remblokken. Doie had ik thuis moeten vervangen maar ja. Dus eigenlijk moet ik een fietsenmaker of een grote intermarchee want dara hebben ze ook fietsspullen en volgens mij had ik nog remblokken uit het oostblok nog in me tenttas zitten. FF kijken. Noop. Hm.

franse dolmen opftewel hunebedWe hadden overigens nog een hunebed onderweg. Een Franse. Ik fotografeer met de voorkamera van de navinokiaa die toch wel behoorlijk door de mand aan het vallen is want er zit nu ook een scheur in het glas waardoor ik steeds denk dat er een weg rechtsaf is overal als ik op de Osmand kijk en dat is wat moeilijker omdat je niet kan zien wat je aan het doen bent tenzij je je giechel ook op het plaatje wil wat ik niet wil. De Trektor wilde erin maar ikw as bang dat-ie dan niet meer verder zou willen want hij is nogal gevoelig voor aardstralen en wat dies meer zij en voor je het weet ben je dan een half uur verder.

spooky sjitToen we daadwerkelijk een half uur verder waren heb ik een foto van een watertappunt buiten bij een begraafplaats gemaakt en daar zie je ook wat rare dingen op alsof er een quantumleap heeft plaatsgevonden tijdens de making. Overigens werken SD kaartjes met quantumtechnologie maar ik ben vergeten hoe precies. Iets met tunneling dacht ik. Op subatomairnivo (heel klein) kunnen dingen door dingen heen waarbij de eerste dingen eigenlijk meer een golf zijn kwa wiskundig en als de golflengte langer is dan het tweede ding dan kan het zomaar zijn dat er een ding door een ding gaat kwa golf. Het klinkt waanzinnig maar het is echt waar. Ik heb het niet zelf gezien, maar ze kunnen het heel overtuigend in boeken opschrijven maar ja dat geldt voor de openbaringen in de Bijbel ook. Met openbaringen kan je dan weer geen sd-kaartjes maken dus ik denk dat er toch ergens een verschilletje zit. Waarschijnlijk in de details.

de torenAls je goed kijkt zie je dat ik de kraan heb aangezet om de buis door te spoelen. Ik denk dat begrafeniswater van mindere kwaliteit is dan water elders omdat er minde rgetapt wordt en het dus lange rin de buizen zit kwa zalmionella. Er zit in ieder geval geen levenselixer in anders zou die hele begraafplaats leeg zijn hoewel je niet weet wat er onder die stenen ligt natuurlijk. Misschien zijn al die graven leeg omdat zalmionella het hoofdbestanddeel van het levenselixer is. Die twee dagen alchemie met die verf zijn me niet in me kouwe kleren gaan zitten. O en ik heb een foto gekregen van de buurman van de cementenverfmixmeester die eigenlijk timmerman is en hij staat darabij in z'n toren en die heeft-ie dus zelf helemaal bedacht EN gebouwd. Mooi he?

Ik snap wel dat die man een zwembad heeft want hij heeft het zelf aangelegd en het is echt een tof zwembad van best wel diep en dan metzonder rand zodat het water erover heen gaat en weer wordt opgevangen aan de buitenkant en als het rond de 35 graden is wat het is dan verdampt er een modderfukking kubieke meter water per dag zijnde 1000 liter voor wie niet heeft opgelet bij wiskunde. Nou heeft-ie een bron daar maar het is gedoe om het daaruit te halen omdat het peil zakt als je begint te slurpen dus daar was-ie nog iets voor aan het verzinnen en hij heeft in de tussentijd een diel met de Franse Evides gesloten waar hij wel mee kan leven. Omdat e rgeen rand omgeen zit kijk je vanuit het zwembad op de omliggende bossen en bergen. Overtreffende trappen schieten tekort. Het was trouwens een wenteltrap in die toren zoals het hoort.

Ik ga even bekijkken of er een fietsenmaker in Cognac zit want het lijkt me best koel om remblokken uit Cognac op me fiets te hebben.

08-08-2020 14:51 :: Moules et frites

geserveerd door een Tilburger

best zwaarJe verwacht het niet dat de man die je mosselen in cognac kookt uit Tilburg komt. En niet alleen dat, hij had de plaatsnaam waar de Trektor en ik vandaan komen op zijn ondrarm getatoeeerd omdat hij een feyenoorder is. De enige die vloeiend Frans spreekt denk ik. Op die mosselen ben ik vandaag naar La Rochelle gereden waar ik voor 6 euro 40 op de municipal sta en ik wilde persee hierheen en nu ik er ben wil ik eigenlijk weer weg ook.

coranDe mevrouw aan de receptie had een plekje gevonden nog op 1 van de 2 tentenveldtjes en daar staat Perry nu en het is helemaal hutjemutje met zonder schaduw en allemaal jonge Fransen met zonder schijt aan de coronaregels die vakantie aan het vieren zijn. Ik voorspel oordoppen voor vannacht.

Vanochtend was het bewolkt toen ik vertrok dus half 7 was misschien wat overdreven en de navinokiaa hield het ook uit tot op de camping. Als je naar de kust rijdt, rij je naar beneden dus het viel mee kwa hoogtemeters en we hadden voor de verandering wind mee dus dat is ook fijn. We hadden wat onverhard langs irrigatiekanaaltjes en als ik niet oplette had ik me zo in de Albrandswaard gewaand met al dat riet erlangs. Daarna reden we langs de snelweg een stuk en toen waren we er. Deze beschrijving doet geen recht aan de kwaliteit van de roete want onderweg dacht ik diverse malen jezis wat een toffe roete heeft die Brouter gemaakt voor me. Ik ben er echt regelmatig bijzonder happy mee kwa afwisseling en natuurschoon en autoluwheid. Hoewel zarterdagochtend half zeven overal denk ik wel autoluw is.

We hebben in ieder geval de zee gezien vandaag en dan niet een lullig zeetje als de Noordzee hoewel je die niet moet onderschatten maar de Atlantiek. Er komt ook wind af en die is denk ik kouder dan de wind uit het oosten dus dat is fijn.
Ik ben stervesbenieuwd of we nog met elkaar gaan praten vandaag want we zijn allemaal op de fiets alleen ben ik geen millennial en de rest wel dus ik denk het niet maar je wete het nooit. tdfEr zijn ook spanjaarden bij dus misschien zijn dat andere millennials. Het zijn een jongen en een meisje en ze hebben elk een eigen tent en mountainbikes maar wel met dezelfde banden als ik hoewel ik 50 achter heb en 47 voor en zij overal 47. Ik ga zo even aan de Trektor vragen of identieke banden ook een interfietselijke band schept.

O en we waren gister nog naar de supermarkt gereden en daar heb ik aan 2 iemanden gevraag dof er een zaak was waar je fietsonderdelen kon kopen en toen zeiden ze ja bij de intersport. Als je bij de Intermarsjee in Cognac staat moet je na de parkeerplaats gelijk rechts naar beneden rijden over een stukje gras en dan kom je bij een renaultgarage en daar moet je links af en dan op de eerste rotonde rechtdoor en bij de tweede rechtsaf en dan bij de volgende rotonde rechtdoor en dan zie je rechts de Intersport. veelodiseeHet klopte pesies want ik ree er zo tegenaan en ik ga het denk ik ook niet meer vergeten want ze hadden het 4 keer herhaald allemaal voor me omdat ze dachten dat ik erg slecht frans spreek maar ik versta best een hoop.
En ze hebben er shimano remblokken voor 8 euro per twee dus daar heb ik er 4 van gekocht en toen in omgekeerde volgorde weer terug. Ik zag bij de apotheek dat het 42 graden was om half 6. Echt niet leuk meer.

Maar de Trektor heeft nu voor remblokken uit Cognac en achter nog niet want die kunnen nog wel even. Onderweg kwamen we herhaaldelijk paaltjes tegen waar de velodisee op werd genoemd en als ik me goed herinner is dat een roete langs de kust helemaal naar het zuiden. Ik ben benieuwd of die ook langs de Bretonse kust gaat of net als ik een stuk afsnijdt. 

Morgen wordt het warmer dan vandaag, dus ik ben van plan vroeg op te breken. Ik ga wel proberen om kustcampings te vermijden wat morgen wel gaat lukken omdat ik dan door de binnenlanden richting het noorden ga maar daarna wordt dat lastig vrees ik hoewel er misschien ook leuke kustcampings zijn je weet het niet. En als ik Belgieje nog maar inmag volgende week want het is code oranje in Rotterdam heb ik begrepen en dan kom ik dus in theorie uit een risicogebied hoewel ik al weg was toen de besmettingen daar zo drastisch toenamen.

Zorgen voor morgen, beste Trektorfans. Het is voorlopig nog vandaag.

09-08-2020 14:30 :: Van de vogelen des velds

en juppenkempings

camping la rochelleKijk daar staat Perry. En de Trektor met een handdoek over ze stuur. Op de voorgrond een best aardig bedacht tentje met schaduwdingen erop. Een rendier en een konijn (niet in beeld). Het was maar sieseurokarant dus als ik dat optel bij wat ik net heb betaald en door twee deel dan ben ik nog niet heel gelukkig maar dit is wel een toko aan de top kwa segment met bio dit en environment dat en 200 vierkante meter voor Perry, de Trektor en mij. En er is ook een zwembadje, maar het is dus een emplacementcamping. Als ze dat woord in d emond nemen ben je de lul, dus vandaag zijn we de lul wegens lui en eigenlijk op vakantie en niet op reis en er staat ook geld op de bank dus wat zou ik me druk maken.

De buurman en ik hadden uitgerekend dat het 300 euri kost om met de auto van waar we wonen naar z'n paleis-in-wording te rijjen wegens benzine en peejaazje. Als ik er 12 dagen over doe dan kan ik eigenlijk elke dag dit bedrag aan campings uitgeven en als ik dan niet eet dan ben ik nog goedkoper uit ook. Nou ja laat ik er maar over ophouden. La Ferme de l'Oiseliere heet de camping en hij zit 105 km van La Rochelle en ik ga er voorlopig niet meer naartoe.

vendee veloWe hadden een rare fietsdag kwa weggetjes. Na La Rochelle heb je een soort van natuurgebied met slootjes en vogelen des velds en ook landbouw en daar hebben ze fietspaden doorheen gedaan en die zijn onverhard en niet allemaal even breed zeg maar smal zelfs waardoor de berenklauw in je sandalen komt en achter je tenen blijft dingesen als je niet oppast. Het was wel erg vlak Ik was echt blij toen het weer op en neer ging een beetje op het asfalt van de Vendee Velo of omgekeerd wat dat ook mag betekenen. Ik had er een foto van gemaakt maar toen stond de camera aan de verkeerde kant aan dus die is niet heel erg goed gelukt.

Het ging naar de 30 graden, wat eigenlijk wel te doen is, maar de navinokia kan je dan niet meer opladen want dan gaat-ie op tilt. Dus als ik daar wat op bedenk (sogges opladen) dan kan ik op een normale tijd weg kwa opstaan maar ik zit nu in een ritme van half 9 onder zeil en half 6 opbreken.
Om kwart over 7 La Rochelle uitfietsen richting de opkomende zon heeft ook wel iets. Het is fris, er is niemand op de weg en je kan je de hele ochtend afvragen hoe het in godsnaam mogelijk is dat je met 150 man op 200 vierkante meter kampeert (waarvan de helft fietsers) en dat je dan met niemand een gesprek hebt gevoerd.

Dus eigenlijk voelde ik me niet senang op die kemping en op deze ook niet ondanks de ruimte. De pest is dat het allemaal maaiveld is hier met zonder bushplekjes om wild te gaan staan. En je kan ook niet om 2 uur smiddags ergens een plekkie zoeken om wild te gaan staan want dan moet je je tot 8 uur verstoppen voordat je je tent opzet wat ook raar is. Dus wildkamperen is meer iets voor laat opstaan denk ik wat alleen te doen is als het niet te warm wordt die dag.

VAnavond koeskoes en ik heb me favoriete sojatoetje met sjokola gevonden bij een intermarsjee. De beentjes doen het redelijk, inmiddels dus we zijn langzamerhand in fietsmode aan het geraken wat onderhand wel tijd werd. Maar ik ben altijd drie weken bezig om erin te raken dus ik vrees dat als ik thuis ben het net allemaal lekker gaat. Ik wil nog een paar dagen naar Terschelling en als ik elke dag 100 km doe, dan moet dat lukken.

09-08-2020 15:08 :: Caen

we komme draen

respectons les velosZo. Ik zit. Nou ja ik zit de hele dag al. Was het niet B. Tankink die grapte ik heb een zittend beroep? Eerstw at anders. Gister lag ik in me tent en toen kwamen er een meneer met een jongetje langsgewandeld en dat jongetje zei "kijk eens wat een vette fiets!". Dus sogges is het eerste waar het over gaat ben ik te dik? Terwijl ik op de terugweg van me ochtenddrol vikingluchten van de boze soort had geconstateerd inclusief weerlichten.

kut kempingAls je dan rap wegwilt en je moet een tweewieler ondertussen uitleggen dat vet het nieuwe koel is kwa straattaal dan ben je blij als je de 200 vierkante meter hebt geinspekteerd op vergeten haringen, de trekking hebt aangezet in Osmand en je kilometerteller op 0 heb gezet en je eindelijk wegrijdt terwijl de eerste druppels vallen. Jawel, het regende, Trektorfans, en meteen hoorde ik het remblokje aanlopen op de velg aan de voorzijde. Dus ik zeg je remblokken voor zijn te vet en toen zei hij weer je hebt de remkabel te strak gezet en toen waren we op pad. Remblokken slijten automatisch in de juiste stand, is mijn ervaring en dat klopte ook weer vandaag. Toen we de eerste bakker tegenkwamen na een kilometrage van 45 (!) was er niks meer te horen. De uithoek van vanoggend is niet rijk bedeeld met dorpies en bakkers en zo.

toet toet 30 kmIk had echt lekker geslapen en gister proteejiene gegeten kwa toetje en ik denk dat het daardoor kwam want we zitten nu 135 km verderop en wat hielp is dat het tot half 12 regende en niet heel warm was en vanmiddag was het droog en onder de 35 nog net denk ik, dus dat vinden we tegenwoordig te doen. In Nederland is het heter heb ik gezien bij de NOS. Vroeger had je PDS-NOS en dat was iets ergs waar je eigenlijk nooit meer iets van hoort. Zeker zendvergunning ingetrokken of zo. Er zijn mensen die zeggen dat de NOS fakenieuws is maar het is gewoon millennialnieuws, tegenwoordig. Met linkjes naar filmpjes en stories en andere zut die ze hebben afgekeken van Mark Suikerberg en ik wordt daar een beetje chaggerijnig van want het gaat ten koste van de inhoud. Maar ja waar word ik eigenlijk niet chaggerijnig van tegenwoordig?

Nou van 30 km omgetoverde spoorlijn. Hadden we vanmiddag. Dat rijdt lekker door en je petje kan af wegens boombeschut alleen had deze geen bankies. Die vanvandeweek wel, maar deze had dan weer beton als ondergrond met blaadjes die door de droogte van de bomen waren gepleuderd. Dus dat kraakte fijn herfstachtig en toen we 20 km gehad hadden kregen we na wat boggies nog 10 km. veedee veloIk heb de vendeefoto gevonden trouwens. De Galliejers lijken toch wel werk te maken van die voies vertes want het zijn niet alleen de spoorbanen maar ook andere bewegwijzerde fietsroetes waar brouter ons steeds opstuurt. Ik ben er enthousiast over alleen vanmiddag niet zo voordat we hier aankwamen want toen konden we over het asfalt maar stuurden ze ons een MTB paadje op met losse kiezels en hobbeldebobbel. Maar ik had proteejienebenen vandaag dus dat kon er ook nog wel bijj na 130 km. En het mooiste is dat ik hetzelfde toetje weer gevonden heb bij de Super U dus morgen gaan we ook keihard.

Bij die Super U hadden ze ook fietsdingen dus ik heb voor 3euro95 twee nieuwe pedalen gekocht voor als deze er onverhoopt helemaal afflikkeren. De Trektor denkt dat het wel losloopt maar ik voel het als ik de verkeerde kant boven heb en de kans bestaat dat ik ze van de week ineens verwissel.

Nu we eerst In La Rochelle waren en nu naar Caen en Le Havre gaan moet ik steeds aan Das Boot denken. Ik assosjeer die plaatsen met die film om 1 of andere manier, dus ik denk dat ze in die film voorkomen dus die film ga ik terugkijken als ik weer thuis ben. Le Havre zit er in ieder geval in op het eind. Er is ook een serie van maar die is volgens mij uitgezonden toen ik al geen tv meer had. Ik wil in Le Havre kijken of die onderzeebootbunker er nog is.

Ik heb zoals gebruikelijk geen reet te melden en het is gezien de aard van deze trip nog minimaler dan anders want ik doe wat je doet als je door Frankrijk fietst. Paar meter omhoog, paar meter naar beneden. Vet verbranden. Meer is het niet. Een niet zo luie vakantie, zeg maar. Ga allemaal iets leuks doen.

Ga ik eten koken met een blik rattatoelje van de Super U.

12-08-2020 15:08 :: Caen

We komme drnogsteeds aen

camping PouanceDe 3 vaste trektorfans zullen het al gemerkt hebben: we hadden gister geen internet althans niet dat je iets kon doen. Ik was gister ergens. O ja bij een camping in een leuk dorpie met ouwe meuk kwa muren en torentjes en zo en de enige reden dat ik die kaartjes van gister en vandaag heb is dat ik kan opzoeken hoe het heet waar ik ben. Letssie. O ja Pouance met een streepie op de e. De camping ligt aan water en er is een strandje en dan een hek en dan dus de camping. Het hek zit dicht. Als in op slot. Als je wil camperen dan moet je op 1 of andere manier over dat hek om bij de loisirtoestand op het strandje te zeggen dat je wil kamperen. Je kan ook een kilometer omrijden. Het was een normale prijs en een normale camping verder afgezien van dat ze snags herrie maken op het strand met gillende keukenmeiden als die meiden een keuken hadden. Ik denk dat ze geen vriendje hadden maar dat die ene gozer  dacht van wel.

rural popmusewwwuwwwmwMatige nacht kwa slaap was dat. En sogges laat weg. De dag begon met regen uit het niets. Toen het droog was ging ik ontlasten en ik kon de wolk niet ontdekken waar het uitgekomen as. Echt heel tsjiekie buitje was dat. Kut de letter die na de V komt in het alfabet doet het niet meer op me toetsenbord. Ik ga vv typen voor de  dan dan vveten jullie dat. Ik hoop niet dat die letter in een essensjeel vvachtvvoord zit ergens vvant dan ben ik mooi in de aap gelogeerd.

heiswenwbwergVVe hadden gisteren echt heel veel ouvve spoorbaan - ik denk iets van 50 km of zo. Ondervveg hadden ze een lokaal popmuseum gemaakt met spuitbussen. En een heel suwwwk verderop kreeg de navinokia het vveer eens te heet en toen vvas er een spoortunnel van een paar 100 meter en daar vvas het lekker koel. Het doel vvas een camping die dicht vvas en een andere camping die geen camping vvas en toen zijn vve we een bosplekje gaan zoeken. En dat hebben vve gevonden en hoe. Ik vvas eerst naast de vveg gaan kijken en toen hoorde ik snelstromend vvater ergens benee en toen benne vve het hoekie omgereden en toen naast een huis en toen nog wat klimmen en toen lekker wassen in de beek en de tent opzetten en toen geen internet hebben en toen slapen om half 8. O ja en eten ook nog. Maar dat je na zo'n vvarme kutdag in een beekje kan liggen dat is wel hwewew ww kwuwwtww wwww gevveldig.

jhhhIk zit met een hypergevoelige VV geloof ik. Hij doet het alleen als ik het niet wil. O kijk. Pff... Ik ga dat ff fixen; kijken jullie maar naar de plaatjes.

www

lkjlkjlhlkjlkjw

13-08-2020 17:10 :: ouvrez les ecluses!

de moeder van alle onweersbuien

suisse normandie voie verteDe W doet het weer! De toets hangt half los nu, maar hij blijft niet wwwwww doen als ik op de backspace druk wat-ie gister dus wel deed en als je erop drukte dan deed-ie niks. Stomme laptop. De titel gilde ik gistern (inwendig) tegen de vikingluchten van de boze soort die boven de valei waarin men camping Le Traspy in Thury-Harcourt destijds heeft besloten te vestigen hingen en die de hele dag voor benauwd kleverig vies broeierig weer hadden gezorgd. Geen zuchtje wind op die hele camping. Als de zon schijnt moet het een steenoven zijn daar.

En toen werd mijn gebed dus verhoord. Ik heb 2 en een half uur in Perry op me luchtbed gelegen en al die tijd kam het met bakken uit de hemel. Het duurde serieus zo lang voordat ik weer individuele druppels op het tentdoek kon horen. Daarvoor was het gewoon 1 contiinuje waterval. En nul druppels binnen. Vraag mij de naam van wanbedmodderfokker en ik zeg "Perry". 42 is-ie he. En onweer ook jongens echt niet normaal. Klappen, ik zag de Trektor gewoon een halve meter van de grond komen van schrik.Nou niet overdrijven 30 centimeter.

Me handdoek was nat van het doezen en die is niet meer droog geworden. Vandaag was bewolkt met spetters en 24 graden max of zo. De zonnebrand is de hele dag in de tas gebleven in ieder geval en we hebben 1 liter water opgedronken gedurende de dag en een blikkie kola van bij de Lidl. Maar ze hebben dus een fietspad van waar ik zat naar Caen en dat is echt geweldig asfalt met bankies overal en het begint met een koele tunnel. De reguliere bezoeker weet dat wij spoortunnelfans zijn, dus de ochtend begon uitstekend afgezien van die natte handdoek dan.

tunnel vissieAls je dan met je beentjes op en neer doet een tijdje kom je in Caen. We hebben daar het fenomeen tunnelvissie ontdekt en we hebben er meteen een foto van gemaakt ook want dat hebben ze niet bij ons. Tot dan was alles vlak. En dan zie je ineens die verdwaalde kutpiereneejen weer staan. Ik dacht dat het lekker plat zou blijven tot Calais maar mooi niet. En toen kwam na 60 km het eerste colletje en TOEN BEN IK GAAN LOPEN. Een moment van zwakheid. Mentaal, fysiek, quantummechanisch,, joeneemit, Het was wel een kelere kolletje van 18% of zo en demotiverend lang. Het was in Houlgate en ik ga er nooit meer naar toe want naar boven LOPEN dat doen wij niet. Later op de dag was er nog iets en daar hebben we halverwege uitgehijgd en toen weer stijgerend verder op de 22 32. Dat is de nooduitgang, die versnelling. Soms heb je die nodig en soms is zelfs dat dus te weinig. Wat ook kan is dat nog nooit iemand die helling is opgefietst. Dus dan is het niet zo erg als het mij niet lukt met 30 kilo bagage. Nu ik erover nadenk moet dat wel zo zijn anders heb ik er ook geen verklaring voor.

Gister deden we 4eneenhalf uur over de eerste 45 km. Dat weet ik nog. Daarna kwam er vaart in. Onderschat dat niet daar, die grens tussen Bretagne en Normandieje. Dat gaat stevig op en neer. Daarna hadden we weer ouwe spoorbaan een heel stuk en daarna is het 1 grijze blur in me geheugen. Na Caen kom je aan d ekust met strand en toeristen en zo en dan is het geen strandweer maar dan gaan sommige mensen toch op het stand liggen met hun kleren aan en daar w ord ik depressief van altijd. Badplaatsen met zonder strandweer zijn een risicofactor voor mij en het zou zomaar kunnen dat dat ook voor een belangrijk gedeelte verklaart waarom we die hol niet fietsend opkonden.

Vandaag was ik vergeten dat deze camping er was dus ik was vanaf 100 km naar een bushplekje aan het zoeken langs de Brouter route waar ik opzit maar er was echt helemaal niks te vinden en toen zag ik ineens een bordje camping staan en daar zitten we nu op plek 13. Er is sprake van vikingluchten van de bezorgde soort en in de verte klinkt wat bijbehorend geluid maar als ik schuin links omhoog kijk zie ik blauwe lucht (en een stom wit autootje dat bij die caravan hoort). Als het nou over een half uur gaat gieten dan ga ik voor 2 euro een muntje kopen en dan flikker ik me handdoek die ik net heb gewassen in de drogert in het washok. Dat gaat ook tegen me prinsiepes in want ik ben fanatiek anti-droger wegens echt domme dingen die stroom vreten.

Ik had vroeger een vriend en die nam een wasdroger en dat is dus nu mijn vriend niet meer. Ik verbreek dan gewoon alle contact want het is vaak moeilijk uit te leggen dat je iemand echt niet meer kan uitstaan omdat-ie een wasdroger heeft. Toch moet je daarmee uitkijken want als je veel principes hebt hou je ook weinig vrienden over. Overigens is het niet best met 'm afgelopen want hij is leraar Nederlands nu en hij rijdt in een Rover. En hij zit op Twitter. Dus je ziet wel dat de stomme dingen zich opstapelen bij mensen als ze eenmaal de eerste stap van die wasdroger hebben gezet, dus ik heb nergens spijt van.

Ik had de hele dag geen ;last van me reet, nou ja haast niet, dus ik denk dat er wat spul dat in de weg zat af is dus dat is een hoopvol teken hoewel ik ook een granieten zitvlak kan hebben onderhand. Ik denk het niet, ik denk dat ik nu net zo zwaar ben ongeveer als toen ik naar Finland vertrok wanneer was het want toen zat dit zadel ook op me fiets. Dan zou er een kilo of 5 af moeten zijn nu maar je weet het pas zeker als je op de weegschaal thuis staat. Dat duurt nog een dag of 6 denk ik. O kijk het is nog maar 511 km, dus dat zijn 5 dagen. BEn ik de 18e thuis, kan ik alles wassen en de dynamo ff afstellen want die maakt herrie als de lader aanstaat en je rijdt door een hobbel. Lagertjes staan dan te strak maar ik weet niet of ik die conussleutel bij me heb en ik heb geen zin om me gereedschaptas op te zoeken en er zit in ieder geval geen speling op mee voorwiel. Ik ga me snelspanner wat losser zetten denk ik. Lui compromis. Waaah regendruppels!

Ik zag ze wel kijken dat wijf dat bij die caravan van dat witte autootje hoort zo van alles is straks zeiknat in die ouwe rottent terwijl ik lekker droog in me gestofzuigde voortent zit hier nou meid je moest eens weten. Ik had mijn tent sneller opgezet dan knijne baquettede twee hollanders die voor me bij de recepcija waren hun kemper hadden geparkeerd. Ik wou ze dat onder de neus gaan wrijven, daarnet, maar ik heb het niet gedaan want het zijn twee vrouwen en voor je het weet pas je als man dan weer in een bepaald hokje. Het pashokje waar ik inhoor moet nog gebouwd worden maar dat weten zij niet natuurlijk dus dan kan je maar beter je mond houden.

Vanoggend bij de bakker hadden ze knijnenstokbrood dus die moesten we hebben. Ik zei tegen de verkoopster sa resamble un lapin avek sets oreijes. En toen meost ze lachen met haar hele kleine mondje waar wel lippenstift omheen zat en toen had ik een plotselinge ontuchtige gedachte hoewel ik denk dat als ze kunnen hoofdrekenen ze ook wel oud genoeg zijn om vieze ouwe mannen afijn laat ook maar dus dat was de bakker. Ik hoor nog steeds individuele regendruppels dus er is werkelijk niks aan de hand en ik mag lijen dat zij van de overkant vergeten is om het dakraam dicht te doen van de caravan en dat dan haar bed volloopt terwijl ze glimlachend nqar mijn tent zit te kijken die al helemaal donkergroen gewoprden is al van dat hemelwater.

Bij de akweil stond dat ze pizzaas hadden.

14-08-2020 17:17 :: Me Monarch Alite is kapot

dus nu kan ik niet typen

Buissie gebroken. Niet naar Le Havre. Jammer. Pont de Brotonne, daarna vallei. Na 80 km voie verte van 20 km. Eindigt bij deze camping. Naam onbekend. Snacks vanaf 19:00. Gister stond lul die ik nooit wilde worden op nummer 12. Witte Skoda.
Dan weet je het wel. Eindelijk goeie benen, maar bijna thuis nu. Kut. Mis nog 3000 km. Volgende keer beter.

15-08-2020 17:18 :: Like the starsstarstars in the universe

mers les bainsZe hebben hier dus krijtrotsen net als in Dover. Dit is in Le Treport schuinestreep Mers-Les-Bains. Jammer van de toeristen, maar wel leuke plekken. Meer maritiem dan badplaats, maar dat kan door de corona komen. Overal zeemeeuwen ook.

De bewolking hing zo laag de hele ochtend dat je eigenlijk niet meer van wolk mag spreken. Je kon 500 meter de zee opkijken en dat was het. En het is zaterdag en we zitten in een rustig stukkie Frankrijk en dan omhoog elke keer naar 125 meter en dan plateau een heel stuk en dan na verloop van tijd weer terug naar zeenivo en dan weer omhoog. BRouter kijkt dan niet naar stijgingspercentages, maar vandaag is er niet gewandeld naast de fiets in ieder geval. We moesten ergens 13% omhoog en toen eindigde de weg in een toerniquet waar je alleen door kon als je jonger dan 4 was en geen fiets bij je had. Dat was een tweede zeperdje. De eerste BRouter zepert was op de heenweg toen we aan de ene kant van een kanaal zaten en hij ons naar de overkant wilde hebben maar er was op die plek alleen maar zo'n constructie om een pijp over het water te dingessen. Bij elkaar misschien 2 km om moeten rijden dus dat mag geen naam hebben.

De camping gisteren was zo gemiddeld dat ik 'm volledig uit mijn geheugen heb gewist al. Er was geen schaduw en er was geen zon. Eigenlijk was er helemaal niks. Ja snacks maar ik had ratatouille van de biologische variant en vanavond de andere helft. Ik ging vanochtend proberen om om half 9 weg te gaan want dan kwam de rijdende bakker maar het is niet gelukt en er zat een bakker om de hoek ook ongeveer en die was voor half 9 open dus eigenlijk liep alles op rolletjes.

bloeddoorlopen koplampenAls jullie na al deze spannende belevenissen nu even naar deze foto hiernaast willen kijken? Wat zien wij? De auto heeft bloeddoorlopen koplampen, inderdaad. Maar er zit niemand in, dus het is een zelfrijdende auto. Een Tesla, dus. Maar nou komt het. Die fiets daar zit ook niemand op, dus dat is een zelfrijdende fiets. Waarschijnlijk ook van Tesla. Nu kun je zeggen dat dat vooruitgang is, maar waarom zou je in godsnaam een zelfrijdende fiets willen waar je dus niet op hoeft? Ik demk dat er hier een fundamentele denkfout gemaakt is door de regie van de franse verkeersborden. La Regie des Signes Trafiques Francaise.
Ik denkd at hier onbewust een apocalyptische toekomstvisie is vormgegeven waarbij de mens vervangen is door niks. O de picknicktafel komt vrij ik ga verkassen ff. Een extinction rebellion avant la signe. Ik kan alleen maar hopen dat die extinctie de eigenaars van wielrenfietsen treft (er zit een reesstuur op die fiets). Dan zitten we goed. O kut ik heb een reesstuur besteld voordat ik wegging voor de Glimmende Gazelle.

O jee.

Aan de andereonderkant wordt dan weer wel een automobilist verondersteld. Gezien het plaatje kan dat alleen maar een spookrijder zijn. Ghostrider. Alan Vega's Suicide. Was dat punk? Godverdomme ja dat was punk!

16-08-2020 16:50 :: We gingen een grens over

op de Helleketelweg

Le Corlombier SauchoyGeen bord met hoe hard je overal mag of niks. Ineens waren we in Belgieje. Het ging lekker vandaag. Ouderwets lekker, zelfs. Maar de dag is niet volledig zonder de nacht en die was nou ja hels. Camping Le Colombier was niet de eerste keus. De eerste keus was de municipal 2 km verderop. Maar bij de akweil dara werd er niet opegedaan. Niet na kloppen, niet na bellen. Het was ook niet veel. Het water bij de spoelbakken liep gewoon over je voeten als je de kraan openzette. Behalve een gebrek aan afvoer was het veldje waar de passant zijn tent volgens een vaste bewoner diennde op te zetten uitgesproken drassig tot aan plassen toe. Dus ik denk ik ga naar de volgende. Le Colombier.In Saulchoy.

Aardige mensen. tientje betaald,  4 euro wisselgeld uit de broekzak. Geen gedoe met identiteitsbewijzen. Mooi plekje naast de visvijver en de toegang tot het bos. Sleutel van het invalidensanitair. Kouwe does, maar je gaat niet lopen zeuren als je 6 euro betaalt. Er was een zjeudeboelwedstrijd aan de gang. Niemand maar dan ook niemand hield afstand of droeg een maskertje. Het leek wel 2019 daar. Ik was de enige tent, de bewoners daar hadden allemaal van die stacaravandingen. En het was druk. Jonge mensen, oude mensen, allemaal lekker op vakantie. Misschien met uitzondering van die ene mevrouw die 's avonds achter het sanitair die ambulance ingetakeld werd. Niet ver van me tent een speelkussen en als je kinderen herrie wil laten maken dan is dat de beste manier. Althans Franse kinderen.

Om een lang verhaal kort te maken: het was tot 12 uur 1 ontzetende teringherrie en daarna begon het vuurwerk. Net toen ik sliep. De rest van de nacht liepen er jongeren het bos in en uit langs me tent met rinkelende flessen, flitsende zaklampen, krakende zakken, giechelende vriendinnen, blaffende honden en koerende houtduiven (vanaf half 6). Dus ik had net 2 uur geslapen en toen had de opperdebiel van de camping bedacht dat-ie om half 7 z'n dochter voor m'n tent moest gaan leren vissen.


wegwegdeknie wiederEn ik heb lekker gefietst vandaag echt niet normaal. Het mistte echt vanoggend dus ik had me gele hesje aangedaan en dat blijkt ook handig tegen de vochtigheid op je tshirt. En ik had de achterlamp op[gezocht en me voorlamp ook aangedaan. We waren 1 grote fietsende kerstboom en het was nog zondagochtend ook. We kwamen onderweg allerhande wegdek tegen hoewel wegdek misschien niet de juiste term is (wegwegdek ken ook) en ook een sociaal realistisch monument voor de gevallen helden uit WO1 en we hebben van allebei fotoos.

We staan nu op een bijdeboercamping. De laatste keer dat ik bij de boer kampeerde had ik een teek aan me lijf hangen. Dat was onderweg naar Sevilla, kan je nagaan hoe weinig ik bij de boer kampeer. Ik ben de enige in een tent, hier. Het is wel leuker dan gister denk ik. Weinig Franse kinderen. Veel Vlamingen. 1 Hollander.

En 1 Trektor want daar is er maar 1 van.
En jeemineetje mensen wat heeft die weer ontzettend z'n best gedaan de afgelopen weken`!

17-08-2020 17:40 :: Belgieje op ze smalst

je bent er zo doorheen

bardehof poperingenDe Bardehof in Poperingen zonder N. Ze hadden katten daar en het was eigenlijk best wel okee. Ik was daar omdat het dan nog 116 tot de staatboskabouterkemping in Veere is. Daar was ik net en daar mog je alleen op als je een reservering had. Het trekkersveld was geschlossen. En er viel niks te reserveren op de ijzeren hein want alles zat vol. Dus nu sta ik op de kemping bij de Brassers. Dat was vroeger een band of ik denk nog steeds maar de familie Brasser heeft een minicamping tegenover de staatsboskabouters en het is hier veel leuker. Mevrouw Brasser liep net met een woeste blik en een hamer in haar hand over het veld. De vrouw met de hamer.

Na me kwamen twee meiden in een opel nogwat en die ene vroeg of ze wat water uit me petfles van 2 liter mocht voor haar kamerplant die het warm had gehad in de auto en dat mocht natuurlijk van mij. Als je gaat camperen en je neemt je kamerplant mee dan ben je wat mij betreft een hele grote. Of je hebt ruzie met de buren dat die je planten geen water willen geven.
Als ze terugkomen als ik nog wakker ben ga ik het vragen (ze zijn weg nu).

S V PDe dag begon mistig en toen ik wegree scheen de zon en die bleef schijnen tot in Middelburg en toen was het onweersbui een uurtje en toen was ik in Veere. Het begon lekkermet wind mee maar gaandeweg kreeg ik moeite om de pedaaltjes rond te krijgen en als dat gebeurd moet je twee dagen terugkijken en toen had ik een slechte nacht en een hele goeie fietsdag dus dan was dit de terugslag denk ik.En me reet dee ook weer zeer dus wat ook kan is dat ik weer 5 kilo ben aangekomen van die koeskoes van gister voor 3/4 personen die ik altijd alleen opvreet.

Je gaat best snel door Belgieje vanaf deze kant. Hangt er ook een beetje van af hoe hard je fietst.  Alle kutpiereneejen waren ergens anders verdwaald want we hadden 0 hoogtemeters vandaag. Volgens BRouter hacdden we op de terugweg twee keer zoveel kutpiereneejen als op de heenweg maar de heenweg was veel zwaarder wegens tijd niet gefietst en veel heter en wind tegen. Laatste dagen zit die goed mee en ik hoop morgen ook want het is nog 120 of zo naar Rotterdam ofschoon we nog niet hebben besloten of we niet toch naar Dordrecht rijden voor een ijsje en de Waterbus. Ik hou niet van die waterkeringen hoewel ik wel blij ben dat ze er zijn maar om overheen te fietsen.

Als ik thuis ben vertel ik nog wel wat dingetjes die ik vergeten ben. Die ik nog niet heb opgetypt bedoel ik. Want ik ben ze niet vergeten als in vergeten nou ja weet je wat laat ook maar ik ga de cassoulet van de Spar opwarmen. En daarna boeren. 

Die horen bij Trektors. Immers.

18-08-2020 18:02 :: Le vent nous portera

Meme s'il ne sert a rien

zeelandbrugHet nummer is van een Franse band en die zanger heeft z'n vriendin doodgemept. Ik meen dat ze uit Litouwen kwam maar Letland mag ook. Het is de soundtrack van de windcentrale.nl waar ik aandelen in een windmolen heb en ik heb 6 euro nog een beetje teruggekregen wegens lekker gewaaid afgelopen jaar of omdat ik de linuxbak uitzet 's nachts tegenwoordig. Maar we hadden dus wind mee vandaag. Dat kan je zien doordat de windmolens VOOR je RECHTSOM draaien. Als de windmolens VOOR je LINKSOM draaien, heb je wind tegen. Ik dacht vroeger dat windmolens in Belgieje linksom draaiden maar alle windmolens draaien overal rechtsom alleen bij die belgiese lijkt de voorkant op de achterkant dus vandaaro het misverstand. Gekke Belgen.
Hiernaast zie je de windvaan die je wilt zien als je de Zeelandbrug oprijdt. O jongens wat een feest is dat. Windje 4 uit het zuidwesten en aan de overtoom een heel rijtje rechtsom draaiende molens.

Ik had geen zin in waterkeringen vandaag want die had ik al een keer gedaan op de BRouter vorig jaar maar ik was nog niet binnendoor geweest op de BRouter dus dat hebben we vandaag gedaan. Als je over de Haringvlietsluizen bent kan je net zo goed doorrijden naar Rotterdam kilometragetechnisch maar ik moest en ik zou vandaag naar Dordrecht en dan met de Waterbus vraag me niet waarom en als je dat wel doet dan is het antwoord dat ze er een ijszaak hebben waar je Jardino Gelato tegen zegt of iets wat er op lijkt. Mijn Frans is momenteel beter dan me Italiaans en volgende week ook nog wel denk ik.

ZierikzeeEigenlijk willen jullie natuurlijk gewoon de eindstand weten. Hoeveel kilo is draf bij de berijder van de Trektor? Toen we vertrokken woog die 97 kilo en daarnet voor het doezen gaf de weegschaal een onnuchtere 90 kilo aan. Ik noem dat een succes. Ik heb 27 min 3 dagen klussen bij de buurman is 24 dagen op de fiets gezeten. Das pakkumbeet 3 ons per dag. En het totale kilometrage is 2548.
Daar kan je mee thuiskomen en dat heb ik vanmiddag dus inderdaad gedaan.

Ik ben vooral op de heenweg behoorlijk verrot gegaan. Dat kwam om dat ik zelf nooit heb bedacht dat het handig is om om half 7 op de fiets te gaan zitten als het boven de 35 graden wordt want dan ben je om 2 uur doorgaans wel 100 km verder. Bij die rottocht naar Sevilla vertrok ik gewoon om half 10 steeds en dat is niet handig. De enige reden dat ik het deze trip ging doen was omdat de navinookieja er mee uitschee rond half2 als het zo warm werd. Naar Finland vorige keer was geen probleem, maar ik moet een apart toestel voor als ik naar een warm land ga of bedenken hoe ik de Nokia minder warm kan laten worden. Hij is geoverklokt volgens mij en ik heb 'm geroet dus daar moet ik bijkunnen dus dat ga ik uitzoeken nog. Waar ik ook aan dacht is een processorfannetje op de ene usb-aansluiting van de forumslader en die de onderkant laten koelen. Dat stelt weer eisen aan het tasje kortom er gaat over nagedacht worden want ik heb nog 2 dezelfde Nokiaas liggen hier en wegpleuren is zonde en ze doen wat ze moeten doen buiten het klimaatveranderingsscenario. [update!]

het molentje kan je niet goed zienOverigens kwamen we nog een laadpaal tegen onderweg met een molentje en een zonnepaneel drop en dat is leuk bedacht voor wie elektrisch moet fietsen en niet van windstille nachten houdt. En in Zeeland wil wonen. Maar wel diervriendelijk gratis tanken en dat is gewoon een stap in de goede richting mits we even niet letten op de materialen in die paal en in hoeverre die door maleise kinderhandjes uit open groeven zijn gedolven onder bedreiging van zonder eten naar bed.

Ik geloof niet in groene groei. In Frankrijk zie je overal borden hangen in de dorpies op het platteland over groene groei samen met de overheid maar ik denk dat het 1 grote leugen is. De mevrouw die ik in Belgieje zag lopen en die dacht dat ik nadrukkelijk naar haar tieten staarde toen ik haar t-shirt probeerde te lezen had gelijk. All you need is less, stond er op. En over dat ik naar haar tieten staarde ook maar dat was kollateraal.

slagroomNou goed. Ik heb in ieder geval de afgelopen tweeeneenhalfduizend kilometer geen benzine verstookt dus als de hele zooi naar de gallemiezen gaat dan was het niet mijn fout de afgelopen drie weken.
Het rijwiel heeft meegegeten van m'n ijsje in Dordt. Hij probeerde het te ontkennen nog, maar ik heb het bewijs gevonden en gefotografeerd ook nog. Nooit geweten dat-ie van slagroom houdt. Zo zie je toch dat je elkaar elke keer weer beter leert kennen op zo'n tochtje.

Er heeft weer helemaal niks aan gemankeerd behalve dat de pedalen een beetje op zijn maar we konden er zonder problemen mee doorrijden en we hadden 0 lekke banden en dat is opmerkelijk want BRouter heeft die niet gespaard. Wel viel me op dat het wegdek in Frankrijk beter was dan we gewend waren van eerdere jaren dus ze zijn of aan het asfalteren of BRouter kiest de recent geasfalteerde maar die indruk hadden wij toch niet gezien het off the road gehalte, dat overigens oneindig veel slimmer was ingepland dan bij Roetejoepuntkom. Het fijne aan deze trip was ook dat als ik op me kompas keek we doorgaans de goede kant opreden. Bij die rottocht naar Sevilla met dat roeteboek waar oom benjaminse z'n naam aan heeft gehangen was dat vaker niet dan wel zo.
Er komt ooit een dag dat ik BRouter om een route naar Sevilla vraag maar vraag me niet wanneer. Ik denk als ik een hittebestendige telefoon heb.

in de blauwe sirkelsIk zag net dat er gele vlekjes op me been zitten en als je naar een aziejaaties land bent geweest is dat misschien reden voor paniek, maar in dit geval zijn het spetters van de kalk waarmee ik de muren in het buurmanpaleis geverfd heb. Dat kan maar 1 ding betekenen namelijk dat het fokking goeie verf was die we daar hebben staan mengen. Die blijft minstens 100 jaar op die muur zitten. Met dat been is in snelstromende beekjes gezeten tijdens het wildkamperen, er zijn onweersbuien mee doorstaan, er is gelijk een otter mee gezweet, het is mee onder de douche geweest 1 of 2 keer, er is in een priveezwembad mee gezwommen en er is 1350 km mee rondgefietst. Wacht ik maak een foto.

Is dat wat hee?

De dingen die ik vergeten was. Op campoing Le Colombier kwam er een meisje op een roze fietsje naar me tent. Ze zegt mijn vader zegt dat jij in een tent woont. Ik zeg nee ik woon in een huis in Nederland ze zegt waarom spreek je dan frans ik zeg dat moeten we op school leren maar ik had er een hekel aan dus ik spreek het niet zo heel goed ze zegt okee ik ga het mijn vader zeggen en weg was ze weer. Later kwam er een ander meisje langs en die vroeg heb je toevallig een baby gezien ik zeg ben je er een verloren ze zegt nee maar en de rest verstond ik niet. Zelfde camping was dat. Manmanman.

Ik ben alleen aardige Fransen tegengekomen deze trip. Alweer een pluspuntje voor BRouter. De enige eikel was een Nederlander in een witte Skoda met kenteken later opzoeken op foto. Die zei "als je zo doorgaat dan pak ik het hele zootje zo weer in en pleur het in de auto en dan rij ik terug" en die ging echt de hele nacht door met zeiken en z'n vrouw proberen de vrede te bewaren en toen probeerde die ze wijf om half 1 snags ook nog aan te duwen op een krakend luchtbed en toen ben ik heel hard gaan liggen hoesten en toen was het afgelopen.

Ff denken wat nog meer. Die ouwe spoorbanen in Frankrijk. Als het naar boven gaat dan gaat het een paar procent maar wel heel erg lang en als het onverhard is dan is dat best slopend. Als het geasfalteerd is en het gaat een paar procent naar beneden dan waan je je in het paradijs op wielen. Het lekkerste aan fietsen is sogges om half 9 als de rijwind nog koud is en dat je dat dan over je blote onderarmen voelt stromen. Aaaaaaahhhhh lekker is dat. Het komt maar zelden voor dat het de hele dag half 9 blijft.

Was het leuk? Ja bij de buurman. Dat ene ommelet met wilde paddestoelen dat we savonds ergens gingen eten was briljant. En ik heb een gymbroekje voor boeren gekocht toen we gereedschap moesten halen bij de boerencooperatie en dat zit wel okee. 3xl, mensen. Dat was op het moment van aankoop wel schrikken hoor. Ik zal het nog eens passen als het van de waslijn komt (alles hangt aan de waslijn nu want alles stonk wegens nat weer de laatste dagen en niet kunnen wassen).
O ja en ik heb me was op die camping met die witte skoda niet in de droger gedaan maar opgehangen in het wasgebouwtje en toen wilde ik sogges weg en toen zat het op slot en toen heb ik een half uur op de werkster staan wachten om me handdoek en 2 onderbroeken nog net zo nat als de vorige avond aan te treffen.

Ik denk wel dat we ongeveer bij zijn nu. Hieronder de vrouwvriendelijke versie van het nummer uit de titel.
Bedankt voor het kijken en graag tot een volgende keer.